Gijs van Dam nieuwe baas 6 Inside, collega van Barbara

Gijs van Dam is aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van de dagelijkse programma’s 6 Inside en Shownieuws op SBS 6. Hij is er al enkele dagen aan het werk. Dat heeft de tv-zender bevestigd aan het AD. Talpa-baas John de Mol helpt Van Dam opnieuw in het zadel, na de onterechte beschuldiging van verkrachting door Jelle Brandt Corstius. Hij werkte al eerder voor de mediamagnaat; zo stond hij als creatief directeur aan de wieg van de televisiehit Ik Hou Van Holland.

Van Dam heeft door de bizarre aantijgingen van Brandt Corstius een lange, moeilijke periode achter de rug, maar nu lijkt het weer de goede kant op te gaan met hem.

Een saillant detail is dat Barbara Barend als deskundige verbonden is aan 6 Inside. Zij en haar vader Frits Barend hebben een zeer kwalijke rol gespeeld in de verkrachtingsrel.

Toen Van Dam eind 2017 aan tafel ging zitten bij Pauw om te praten over de verkrachtingsbeschuldiging, twitterde Barbara Barend: “Die dader van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is een grote klootzak! Vieze vuile goorlap, gore verkrachter die je bent!! Dat je het weet! Eikel. Fuck him! Gore klootzak!

Doorgaans is het niet goed voor de sfeer op een redactie als een medewerker de hoofdredacteur een vuile goorlap, eikel en gore klootzak vindt.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen