Volkskrant vindt verwijt Albert aan Angela bullshit

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vindt het ronduit belachelijk dat Albert Verlinde zijn collega-recensent Angela de Jong van het AD zwartmaakt door haar onafhankelijheid in twijfel te trekken. Dat laat hij vandaag weten in het dagblad. Verlinde is niet zo blij met de kritiek van De Jong op zijn programma 6 Inside en beweert daarom dat RTL over haar columns zou heersen. Een vrij krankzinnige beschuldiging, vindt Kraak. “Een ongefundeerd en lachwekkend verwijt.

De showkenner baseert zich op het feit dat het AD en RTL onlangs een commerciële samenwerking zijn aangegaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat RTL ook maar iets te zeggen heeft over wat de journalisten van het AD schrijven.

Kraak heeft de columns van De Jong nagelezen en komt tot de conclusie dat Verlinde onzin praat. “Sinds die deal in oktober schreef De Jong 14 keer over RTL, waarvan vijf keer positief (vooral over The Rotterdam Project en Paul de Leeuw, zoals meerdere critici), drie keer neutraal en zes keer kritisch.

De nieuwste ophef over De Jong – ze heeft geschreven dat Gordon en Wendy van Dijk op hun retour zijn en trapte daarmee op de lange tenen van Hilversum – begrijpt Kraak niet zo. Hij noemt haar column ‘een fair stukje’.

Ondertussen staat Hilversum op z’n kop en lopen Gordon en Verlinde rellend door de wandelgangen. “Zo wordt een mediacyclus gedomineerd door onzin, persoonlijke aanvallen en non-argumenten.”

De Volkskrant-recensie van Haro Kraak kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’ (dinsdag)
Gordon woest op Angela: ‘Zij zorgt voor huwelijkscrisis’ (dinsdag)
DWDD loopt tv-gevecht Angela de Jong en Gordon mis (dinsdag)
Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon (vandaag)
Gordon: ‘Angela heeft lelijk gezicht en lelijke stem’ (vandaag)
Laffe beschuldiging Albert: ‘Angela pleegt lezersbedrog’ (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen