Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon

Geplaatst op Wed 16 Jan 2019 om 8:30

Angela de Jong laat zich niet het zwijgen opleggen door Gordon, die vanwege zijn schrikbarend lage incasseringsvermogen wild om zich heen aan het slaan is na haar kritische column in het AD. Dat gaf ze dinsdagavond aan in De Wereld Draait Door. De Jong zou eigenlijk tegenover Gordon zitten in de Matthijs van Nieuwkerk-show, maar de entertainer zegde op het allerlaatste moment af: hij durfde de confrontatie toch niet aan. Zijn kritiek op de journaliste raakt dan ook kant noch wal.

Van Nieuwkerk legde de situatie uitgebreid uit aan de kijkers thuis. “Heel even was er vanmiddag het affiche Angela de Jong versus Gordon. Daar was alle aanleiding voor. Angela de Jong was zo stoer te komen en ik wil niet zeggen dat Gordon zo stom was om af te zeggen, maar hij zegde vlak voor de uitzending af. Er zullen redenen voor zijn.

Gordon mag haar beledigen wat hij wil, maar De Jong blijft gewoon doorgaan met haar kritische tv-analyses. “Ik snap best dat Gordon er boos over is, maar dat is mijn werk. Om te signaleren of iets handig is of misschien niet.

Over the hill

De Jong schreef in de krant dat Gordon en Wendy van Dijk een beetje over the hill zijn, waar wel een kern van waarheid in zit. De tv-ster is er echter furieus over, maar De Jong wijst naar de statistiek. “Als je kijkt naar de kijkcijfers van Gordons laatste programma’s…”

Gordon ligt nu even niet goed bij de kijker, meent De Jong. “Eigenlijk is het begonnen met Gordons trouwshow, waar ik heel positief over was in het begin, omdat ik het een heel mooi programma vond. Ik viel enigszins voor hem, omdat hij zich kwetsbaar opstelde, maar door het einde wat ze eraan gebreid hebben – ze hebben hem drie weken in Nederland laten lopen met een trouwring om net te doen alsof hij getrouwd is – vond ik het volksverlakkerij. Wat hij daarna heeft gemaakt met Estelle Cruijff scoorde niet meer. Mensen zijn een beetje klaar met hem.

DWDD-tafel reageert

Simone Weimans, die als tafeldame naast De Jong zat, vindt dat de tv-kenner moet wachten met oordelen tot we weten wat de sterren gaan doen bij SBS. De Jong: “Weet je wat ik zo leuk vind? Ik hoor de afgelopen dagen iedereen vertellen wat ik wel mag en niet mag als recensent. Iedereen mag daar zijn ideeën over hebben, maar ik heb een vak en dat oefen ik uit op de manier zoals ik dat zelf wil.”

Oud-SBS-baas Fons van Westerloo: “Je mag alles zeggen en schrijven wat je wil, uiteraard, maar je hebt niet altijd gelijk. Het is namelijk helemaal niet gezegd dat ze daar geen succes zijn. Alleen een presentator verhuizen van de ene naar de andere zender staat niet garant voor succes, maar Wendy doet The Voice en je kunt toch niet zeggen dat dat een lullig programmaatje is.”

De Jong: “Nee, maar dat programma hangt niet aan haar, Fons.”

Van Westerloo: “Nee, wacht even, maar het is niet gezegd dat als er straks goede programma’s worden bedacht, ze ook goed kunnen scoren. Ze kunnen wel wat. Dat hebben ze bewezen.”

Tina Nijkamp, zelf ook al jaren op haar retour, zegt: “Ik vind het ook nogal wat als je zegt ‘op z’n retour’. Iedere artiest en iedere presentator heeft een fase waarin programma’s minder scoren, maar net als bij Beau kan het in één keer weer helemaal goed gaan. Ik vind het een naar woord.”

De Jong mist vernieuwing bij SBS

De Jong: “Ik geef je helemaal gelijk, maar als je ziet dat de kijkcijfers lager worden en mensen het trucje van Gordon zat zijn – die prikken er ook doorheen dat het niet authentiek meer is – dan verwacht je dat ze met iets nieuws komen. Wat ik tot nu toe heb gezien van Gordon bij SBS 6 is doorgaan op de oude weg. Als Wendy Dance Dance Dance gaat presenteren daar, dan zie ik ook de vernieuwing niet, terwijl ik heel veel vernieuwing zie bij de publieke omroep.”

Tina Nijkamp: “Misschien gaat Wendy bij SBS weer een serie neerzetten als Moordvrouw. Het zijn allebei talenten die meerdere dingen kunnen.”

De Jong: “Dus als jij nu zenderbaas was, dan zou je ook Wendy van Dijk kopen?

Nijkamp: “Ik zou daar heel tevreden over zijn, ja. Ik zou zeker zeggen: ‘Wendy, kom gezellig bij ons.’ In mijn tijd zijn we Wendy kwijtgeraakt bij RTL 4. Robert ten Brink ook, daar heb ik drie weken niet van geslapen.”

Oorlog

Wat vindt De Jong ervan dat Gordon heeft aangekondigd een oorlog met haar aan te gaan? “Voor mij is het in elk geval geen oorlog. Lees ook de columns die ik vorig jaar nog schreef over Geer en Goor, die waren heel erg positief. Ze kunnen met z’n tweeën echt iets wat de rest van Nederland niet heeft. Ik blijf de programma’s van SBS beoordelen met open vizier. Als ik ze goed vind, dan benoem ik dat, en als ik ze slecht vind, benoem ik dat ook. Dat ben ik de lezer verplicht.

Van Westerloo: “Gordon maakt de fout dat hij zich dat aantrekt. Hij moet het zich helemaal niet aantrekken. De recensent heeft de vrijheid om te schrijven wat hij wil. Ik heb zelf altijd gezegd: ‘Als het maar mooi geschreven is, is het prachtig.’ Die man moet gewoon lekker verder gaan en kijken of hij z’n geld waar kan maken. Hij zet je op een nóg groter podium dan je al hebt.”

Zwarte trui

Verder viel op dat De Jong in De Wereld Draait Door alweer een zwarte trui droeg. Dat had ze vrijdag ook al aan bij Jinek.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’ (dinsdag)
Gordon woest op Angela: ‘Zij zorgt voor huwelijkscrisis’ (dinsdag)
DWDD loopt tv-gevecht Angela de Jong en Gordon mis (dinsdag)

Foto: BNNVARA
34 Reacties op “Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon”


 1. Curryworst

  Hoe het ook zij, Gordon heeft deze discussie aangezwengeld en haar de oorlog verklaard maar als puntje bij paaltje komt durft meneer Heukeroth niet met haar in gesprek aan tafel bij DWDD.
  Maar wel in de bekende roddelrubrieken op tv (RTL Boulie, Shownieuws en misschien ook bij 6Inside) haar voor rotte vis uitmaken.
  Hoe laf wil je het hebben.

 2. Bears’den

  Dat Gordon alleen maar veilig blaft door zn telefoon en 1 op 1 niet aandurft, zegt genoeg.. Typisch een borderline trekje..
  K heb Gordon hoog zitten hoor, erg vermakelijk en zou goed op zn plaats zitten naast Albert en dan die Jan eruit, maar in deze heeft Angela gewoon weer gelijk..
  Mensen mogen haar niet omdat ze lekker direct is, maar ze heeft in 90% van wat ze zegt gelijk!

 3. Ronald

  Mooie samenvatting

 4. Keesje

  Wat voegt die laatste zin toe? Zwarte trui?

 5. Pauline254

  Goede samenvatting maar die opmerking over haar trui slaat nergens op. Heb je ook Geconstateerd dat het dezelfde was?

 6. Ed

  Interview gemist MC tussen Gordon en Wilfred op Veronica? https://www.youtube.com/watch?v=Gs733GM5lTU

 7. Ikke

  Wat ik mis in de hele discussie is dat Gordon maar 1 doel heeft met zijn aanval op Angela de Jong: dat er over hem en zijn nieuwe programma gepraat blijft worden. Want als hij niets doet en stil blijft zitten, dan kijkt niemand naar hem. Ruzie zoeken in de pers is poging om meer kijkers te trekken. Herstel, wanhopige poging.

 8. Roelof

  Het was gisteren bij DWDD wel weer met zijn alleen tegen één persoon he?

  VERSCHRIKKELIJK

 9. n

  Hebben jullie wel geroken of de zwarte trui gewassen was?

 10. Fan van Angela

  Goed zo Angela!
  Laat je niets wijsmaken hoor!
  Gewoon schrijven wat je er van vindt.
  Ik vind je zooooo onwijs goed bezig!

 11. Paolo

  Een weergave van het gesprek inderdaad, maar wat nog meer opviel was de non-verbale uitdrukking van de Jong. De Jong heeft natuurlijk gelijk. Altijd dezelfde mensen, de mensen zijn dat inderdaad een beetje beu en terecht wees ze op de publieke omroep die mensen een kans geeft om zich mogelijk te ontplooien. Echt jonge gasten, speels, beetje onbezonnen dat kan best uitgroeien tot veel meer op tv gebied. Jurre Geluk bijvoorbeeld, helemaal 2019 met potentieel.
  En dat Gordon op t nippertje had afgezegd is natuurlijk grote onzin. Geen toeslemming van zijn baas, de Mol. Dan is er meteen een smet op de nieuwe blauwe SBS6. Want ook de mol weet, dat je geen discussie moet aangaan met een onredelijk markt(wijf)type. En zo is het maar net.

 12. K

  Angela doet haar werk…klaar …en je mag er van vinden wat je wil …zij laat zich niet de mond snoeren

 13. Sven

  Helemaal eens met Angela! Hulde hoe ze zich staande houdt.

 14. Ome H

  Non-verbaal zie ik een Angela die geniet van de aandacht. Vind dat ze best wat minder op de buis mag.

 15. Paolo

  Uiteraard heb ik het over onze vroegere marktkoopman!!!

 16. Henkie van de hoek

  Wat is er mis met een zwarte trui? Ze heeft ee wellicht meerdere!! Wat een onzin dit MC!!

 17. Steven

  Dat Angela maar eens een column over zwarte truien schrijft. Als je bekend wil worden en vaak op de tv wil komen, is een zwarte trui onacceptabel!

 18. Sven L.

  Gordon heeft wel degelijk een punt. Hij drukt zich alleen vreselijk ongelukkig uit. Dat is zijn karakter. Daardoor ontstaat er teveel ruis en speelt ook hij het ‘op de man’, wat ten koste gaat van de inhoud. Neemt niet weg dat hij wel degelijk gelijk heeft. Van Westerloo trouwens ook.

 19. Sven L.

  Overigens; ik gok dat AYNIL EN Ten Brink naar Talpa vertrekken. Zou me niets verbazen overigens; de heren zijn al 30 jaar dik bevriend.

  Er komen ook plotseling veel promo’s voorbij op RTL4 waarin je je kunt opgeven als je stiekem verliefd bent, en diegene dat wil laten weten op tv…. echter voor een nieuw programma, en niet voor AYNIL.

 20. Alex

  @Sven L.
  De reden dat er weinig AYNIL promo’s zijn, is omdat het seizoen net is afgelopen.

 21. Sven L.

  @Alex;

  Dat weet ik ook wel;)

  Ik vind het zeer opmerkelijk dat er een nieuw programma aan zit te komen wat precies is wat AYNIL ook was/is. Je gaat je eigen merk beconcurreren.

  Dus ik trek de conclusie dat RTL met een nieuw love programma komt omdat AYNIL naar 6 gaat.

 22. mark!

  toch werd die angela op een chique manier overigens, aangevallen. alle gasten aan tafel vonden dat Gordon het verkeerd zegt, maar gaven hem wel een punt wat betreft de persoonlijke aanval van angela. Haar houding staat me niet aan. maar ze heeft wel een punt!

 23. Willem Kitsz

  Gordon heeft in zoverre gelijk dat mevrouw de Jong meent ons te moeten zeggen wat mooi of goed is wat zij wel even bepaalt.
  Dat zij daar ook buiten de programma.s de verschillende personen en hun privezaken bij betrekt is ongepast.
  Tevens dat zij bij DWDD Jinek en Pauw gaat zitten op de tv maakt haar rol als recesent totaal ongeloofwaardig.Ik ben benieuwd naar haar eerste kritische reaktie op deze programma.s
  Al is de beschuldiging door Gordon natuurlijk ook een gotspe.
  De man is zelf de grootste relnicht die we hier in Nederland hebben

 24. Bart

  Fons en Tina staan ook overduidelijk heel ver van de gewone kijker af. Dat is wel duidelijk.

 25. Rolo

  Het gaat die man (Gordon) maar om 1 ding: aandacht…!!
  Nu krijgt hij die (helaas) weer.
  By the way….over truien gesproken. Er zat daar in ‘t publiek een dame met een Cy coltrui aan, waar de contouren van haar * * zó mijn aandacht trokken, dat ik hélemaal niet op Angela haar trui heb gelet. ;)

 26. Happie

  Zwarte truien leiden tot directe meningen zie ook Maarten van Rossem.

 27. Paolo

  @ mark,
  Helaas ben je mis hier. Kijk DWDD terug van een weekje eerder, waar Heukenroth sprak over de Jong. Over persoonlijke aanval gesproken!!!

 28. Ron

  Goed verweer van Angela. Maar wat die Fons van Westerloo en Tina Nijkramp kwamen doen was me een raadsel. Zeiden veel maar eigenlijk niets…

 29. rocky

  nou of dat mens heeft alleen maar zwarte truien of ze stinkt uit alle gaten…….en verstaan doe je haast ook niet goed……ze praat ook binnenmonds……….hahaha Angela kijk eens in de spiegel denk dat je eigen schrikt……..

 30. robb

  Dat Beau het zo goed doet vind ik wel meevallen kijkcijfers vallen tegen nog geen miljoen , Anita Witzier doet bijna hetzelfde met meer kijkers en zonder zichzelf op de voorgrond te zetten .

 31. zwarte trui

  kick out gordon

 32. Willem Molema

  De Mediacourant kijkt niet op een taalfoutje meer of minder….

 33. Willem Molema

  Xou het ook niet plaatsen hoor als ik jullie was.

 34. Bob

  Af en toe kom ik even kijken op deze leuke website.. Heb geen TV abonnement meer, geen zin om waardeloze programma’s te bekijken tussen de reclameblokken door.. Maar man-o-man, wat een treurnis die Nederlandse BN’ers met hun talentenjachtjes, sneue quizjes en gesponsorde klusprogramma’s…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.