Gordon: ‘Angela heeft lelijk gezicht en lelijke stem’

Gordon toont zich erg onsportief in zijn meningsverschil met Angela de Jong, de nietsontziende tv-recensente van het AD. Hij vindt dat ze een lelijk gezicht heeft en een lelijke stem. Dat heeft hij gezegd voor de camera van 6 Inside en Shownieuws. Gordon laat zich wel heel erg kennen na de kritische column van De Jong. Hij is op zijn eigen SBS 6 helemaal losgegaan op de tv-recensente. “Het is een opeenstapeling van negativiteit. Ze werkt mee aan een negatief landschap in Nederland.”

Er zit geen greintje positiviteit bij, meent Gordon. “En dan zie je die hautaine kop van d’r op televisie om zich te verdedigen ‘omdat zij zo nodig weet hoe ze televisie een gezicht kan geven’. Waarom gaan we in godsnaam dit orakel raadplegen?

Aangezien De Jong een vrouw is, gooit Gordon ook nog wat seksisme in de strijd door haar te omschrijven als een huisvrouwtje. “Waarom geloven mensen een vrouw die eigenlijk gewoon huisvrouw is die zelf bekend wil worden en op televisie wil komen? Dat is haar helaas gelukt. Hou op!

Gordon stelt een oog voor talent te hebben en dat niet te zien bij De Jong. “Als dat voor m’n bureau zou lopen en het was een talentenjacht – en ik heb oog voor talent – dan had ik gelijk op het rode kruis gedrukt. Nul star quality, geen sympathieke uitstraling, totaal niet. Helemaal niet. Niet geschikt. Ongeschikt.”

Ze is bovendien erg lelijk, vindt Gordon. “Ze heeft een prachtig gezicht voor de radio en ook haar stem vind ik nogal discutabel, want als ze praat klinkt het alsof ze uit een bak met grind heeft liggen vreten.”

Narcistisch

Het wordt helemaal grappig als de narcistische Gordon De Jong van narcisme beschuldigt. “Altijd maar het negatieve gezeik. Hou ermee op! Er is genoeg over mijn persoon geschreven en ik heb een hele dikke huid gekregen, maar je komt aan mijn brood als je het gaat hebben over dingen die feitelijk niet kloppen. Ze misbruikt haar machtspositie om mensen onderuit te halen. Het is een opportunist van hier tot aan de hoek met ook nog narcistische trekken. Ik ben klaar met deze mevrouw.”

Waar maakt hij zich druk om? “Ik dacht: nu is het echt afgelopen, nu moet er echt iemand opstaan die zegt: ‘Deze mevrouw heeft echt een draai om haar oren nodig’, en dat ben ik.”

Kapot

De Jong maakt iedereen kapot, vindt Gordon. “Gordon en Wendy zijn sleets? Pardon. Wendy is 47 en ik ben 50. We zijn in de bloei van ons leven en hebben een prachtig contract afgesloten met een nieuwe werkgever. Dan ga jij schrijven dat ik toe ben aan vervanging? Sodemieter op, wijf. Als je aan m’n brood komt, dan kom je aan mij.

Ze heeft Humberto kapotgeschreven, Wendy en Erland kapotgemaakt, ze is de afgelopen weken bezig geweest met Twan Huys en met SBS als zender, wat ze vorig jaar met RTL heeft gedaan. Niets is goed! Waarom schrijft ze niet over 6 Inside, van: ‘Godverdorie, ik heb gekeken en het programma heeft eigenlijk wel potentie, maar dit en dit en dit schortte er nog aan.’ Dan geef je opbouwende kritiek. Ga nou eens even goed je werk doen en een recensie schrijven zoals een recensent dat betaamt te doen, maar hou op om mensen persoonlijk te beschadigen of hun arbeidsomstandigheden om zeep te helpen. Dat doet ze op dit moment.

Hij gaat haar doodzwijgen. “Ik denk dat die mevrouw zichzelf niet eens realiseert hoe machtig die pen van haar is en hoe machtig wij haar maken. Dit is ook het laatste wat ik over haar ga zeggen vandaag, want hierna negeer ik haar en zwijg ik haar dood, want ik wil er niets meer mee te maken hebben. Maar ze moet wel ophouden nu.”

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’ (dinsdag)
Gordon woest op Angela: ‘Zij zorgt voor huwelijkscrisis’ (dinsdag)
DWDD loopt tv-gevecht Angela de Jong en Gordon mis (dinsdag)
Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon (vandaag)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen