Laffe beschuldiging Albert: ‘Angela pleegt lezersbedrog’

Geplaatst op Wed 16 Jan 2019 om 10:15

Niet alleen het incasseringsvermogen van Gordon is schrikbarend laag, maar ook dat van Albert Verlinde. Hij beantwoordt de kritische column van Angela de Jong over zijn programma 6 Inside met een beschuldiging van lezersbedrog. Dat liet hij dinsdagavond weten in zijn flopshow op SBS 6. Het begint erg duidelijk te worden dat het SBS-kamp niet zo goed tegen kritiek kan. Verlinde trekt nu de onafhankelijkheid van De Jong in twijfel. Ze zou buigen voor de wensen van de RTL-directie.

Verlinde stelt dat De Jong haar lezers voor de gek houdt door niet meer haar eerlijke mening te geven over RTL. “Ik ga vanavond de agenda van Angela de Jong onthullen, want die is niet netjes. Dat moet hier toch benoemd worden. Het is echt belangrijk.”

Wat is er volgens Verlinde aan de hand? “Angela heeft heel lang negatieve stukken geschreven over RTL. Sinds half oktober is er een strategische overeenkomst tussen RTL en het Algemeen Dagblad. Vanaf dat moment – en lees de columns er maar op na – zijn ze een stuk positiever geworden over RTL en over Twan Huys. Hij kon voor half oktober geen goed doen en nu zegt ze: ‘Ik vond het prachtig gisterenavond.’”

De tv-columns van De Jong zijn doorgestoken kaart, aldus Verlinde. “Het AD en RTL zitten gewoon met elkaar om tafel en werken samen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Het lijkt erop dat Verlinde zijn gram probeert te halen. Niet alleen schreef De Jong een kritische column over 6 Inside, ook heeft ze geweigerd om samen met Albert Verlinde en Jan Versteegh het presentatietrio van het programma te vormen.

Verlinde: “Angela heeft heel hard geroepen dat ze onafhankelijk is en daarom ook niet bij dit programma wilde zitten – dat vinden we jammer, want het had heel leuk geweest als ze hier had gezeten – maar ze werkt nu wel voor een krant die structureel samenwerkt met een van de zenders waar je over schrijft.”

Rob Goossens

Een opvallende uitspraak van Verlinde, want Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens werkt nu structureel samen met 6 Inside. “Wat je nu suggereert is dat ik in De Telegraaf ook niet meer onafhankelijk kan schrijven over Talpa“, merkte hij terecht op.

Die vergelijking kwam Verlinde weer niet zo goed uit: “Dat kan wel, maar als het een tendens begint te worden… Voor die datum was niks over RTL goed, maar na die datum was het ineens leuk.

Goossens liet blijken dat hij niet snapt waar Verlinde zich zo druk om maakt. “Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er onbedaarlijk hard om heb gelachen, want het is maar een column en juist doordat Gordon er nu zo boos over is, geeft hij haar de aandacht en het platform. Wat ze vanochtend heeft geschreven, daar kun je een heel interessante discussie over hebben.

Verlinde: “Neeeee, maar zij poneert dingen en dat vind ik niet goed. Je kunt toch niet schrijven dat Wendy van Dijk een ster op haar retour is?

Verlinde walgt van De Jong

Ook buiten deze rel om vindt Verlinde de AD-diva gewoon verschrikkelijk. “Je ziet de laatste tijd dat Angela de Jong zich ontzettend aan het profileren is, dat je denkt: ga je nou voor je column in de krant of voor je kop op tv? Dat is een beetje het verhaal.”

Jan Versteegh: “Het lijkt steeds meer het tweede te worden.”

Ze moet ophouden met zeggen dat sterren op hun retour zijn, vindt Verlinde. “Dat vind ik raar, want Wendy is geen talent op haar retour. Sterker nog: soms lijkt iemand op haar retour en dan krijg je ineens een driejarig contract bij RTL, kijk maar naar Patty Brard. Het bestaat niet dat artiesten en presentatoren op hun retour zijn. Er kan altijd weer een moment komen van: nu heb je de formule te pakken! Dat zurige vindt Gordon vreselijk.”

De nieuwste rel rondom Angela de Jong maakt duidelijk dat de tenen in de televisiewereld ongekend lang zijn. Tv-land staat bol van de presentatoren met ego’s die vooral geprezen willen worden. Op een kritische mening van buitenaf zitten ze niet te wachten.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’ (dinsdag)
Gordon woest op Angela: ‘Zij zorgt voor huwelijkscrisis’ (dinsdag)
DWDD loopt tv-gevecht Angela de Jong en Gordon mis (dinsdag)
Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon (vandaag)
Gordon: ‘Angela heeft lelijk gezicht en lelijke stem’ (vandaag)

Foto: SBS
41 Reacties op “Laffe beschuldiging Albert: ‘Angela pleegt lezersbedrog’”


 1. Steven

  Als zelfs Mediacourant zo openlijk kritisch is tegen Albert Verlinde, weet je dat het waarheid is. SBS6 wordt het nieuwe Talpa; een grote flop vol gevallen sterren.

 2. Ed

  Mensen zijn nu ook al te gevoelig geworden voor columns…What is next? Satire?

 3. Martini

  Ach, niemand kreeg het met die kijkcijfers mee. En gelukkig maar, want alle zogenaamde SBS-sterren laten zich enorm kennen. Tel je geld en wees er blij mee, zeker met deze resultaten.

 4. Boate Bjuster

  Het AD, was dat niet iets met haringtest en doorgestoken kaart?

 5. Hans

  De uitgerangeerde, verliezende relnichten hebben het blijkbaar niet zo op Angela.

 6. Reaguurder2.0

  Alle props nogmaals voor Angela! Kan er niet over uit dat ze haar zo aanvallen, onterecht ook vind ik.

 7. Jan

  Albert is ook op zijn retour. Gisteren zitten kijken maar wat een flop nieuwtjes over B en C artiesten. De Mol moet maar eens naar duitse tv zenders kijken daar zit meer potentie in als in zijn programma’s Wat had ik mijn geld toch in ander zaken gestoken.

 8. Bestie

  In het fragment van Veronica Inside met Gordon.
  Zei één van de sidekicks ook al dat het AD en RTL samenwerken!
  1+1=2.

 9. Peter L.

  Als Angela zo graag met haar kop op tv wil, waarom heeft ze dan dat flutprogrammaatje van Kwalbert afgewezen? Verder is Kwalbert een hele foute man. Die in een tv-oorlog duidelijk de kant van de bezetter kiest en niet die van de kijker.

 10. Dennis

  Albert Verlinde heeft zijn huiswerk niet gedaan, ik had hem wel iets hoger ingeschat, nu staat hij een beetje voor aap! Albert niet zuur zijn omdat je programma al ten dode is opgeschreven!

  Nu ff oplette Albert binnen 1 maand schreef ze:
  7 januari: Holleeder-serie doet niet onder voor de TV Kantine (negatief dus!)
  19 december: Zonde dat RTL Rotterdam Project zo laat eindigen! (negatief)
  14 december: Humberto Tan zou zich schamen voor het huidige Late Night (negatief)

 11. anoniem

  angela heb je de opdracht gekregen je koe wali teits krant te promoten

  hans schaamt angela zich nog voor je

  op de redactie

  wat gaat door je heen hans als je angela de redactie op ziet komen

 12. Roger van Xaveren

  Jeetje, zijn de Talpa-sterretjes in paniek?

 13. Susan

  Jammer hoe Albert nu ‘mee probeert te varen’ op dit (zoveelste) relletje van Gordon! ‘Albert, schat, daarmee krik je je kijkcijfers echt niet omhoog!’. Tegen Angela kan ik alleen maar zeggen: ‘Ga vooral zo door meid!! Dat men pissig wordt komt alleen maar omdat je de vinger op de zere plek legt!! ‘

 14. Deadly Viper

  Ik vond Angela de Jong eerst een irritante trol maar nu ik zie hoe ze Gordon en Albert die altijd zo vals doen goed te pakken heeft heb ik waardering voor haar gekregen.

 15. Peanut

  @bestie: 6Inside is Talpa, VI is Talpa. 1+1=2

 16. Chris

  6 Moddergooi is een betere naam dan 6 Inside.
  Wat een kul zeg… tsjongejonge…

 17. Roger van Xaveren

  Hebben Kwalbert en Heuckeroth dezelfde dealer?

 18. bhuf

  Hey Albert. Heb je deze column van half december (een paar weken geleden dus) niet gezien?

  https://www.ad.nl/show/humberto-tan-zou-zich-schamen-voor-het-huidige-late-night~ab71bf7a/

 19. Bart

  Albert laat zich wel erg kennen. Als hij niet bij SBS6 had gezeten dan had hij dit allemaal niet zo gezegd.

 20. Curryworst

  Nu speelt Verlinde op de man door Angela persoonlijk valselijk te beschuldigen.
  Dus nu botst het bij 6Inside geregeld onderling: Rob Goossens versus Albert Verlinde, onlangs Albert Verlinde en Jan Versteegh.
  En vorige week zag ik Fiona Heering geïrriteerd omkijken naar Versteegh toen hij iets zei tegen Albert.

  Slecht teken. En maar beweren dat er “chemie” is.

  De door de wol geverfde mediaman Fons van Westerloo noemde 6Inside gisteren bij DWDD een slecht programma. Gewoon een slecht programma.

  Dat Albert met een RTL Boulie achtig programma zou terugkomen vond ik goed nieuws. Maar het is zo erbarmelijk slecht (in alle opzichten) dat ik ben afgehaakt.

 21. Peter

  Tsjonge wat een paniek ineens bij SBS nu Angela de Jong zo kritisch is. Ze is terecht kritisch. Het lijkt zo langzamerhand bij een soort oorlog te worden.
  Gordon kun je helemaal niet serieus meer nemen met zijn ongefundeerde gewauwel. Angela heeft het goed geschreven over presentatoren die op hun retour zijn. Gordon is er één van. Hij blijft altijd dezelfde flauwe grappen maken. Dat hebben we nu wel een keer gehad.

 22. Ron

  Zo doorzichtig als wat die mening van Verlinde. De Jong heeft altijd kritisch over RTL geschreven, maar als ze het goed vond schreef ze het ook. Dus omdat ze nu 1x positief geweest is over Twan Huys is ze nu ineens pro-RTL ook omdat het AD er blijkbaar iets mee te maken heeft met RTL? Kom op zeg wat een lariekoek! Slaat echt nergens op dit.

 23. Will van Bil

  Men neme een medium uit het jaar kruik.
  Men hanteert een rekenmodelletje om kijkcijfers te toetsen uit datzelfde jaar.
  Mens evolueert naar Homo Digitalus
  Clubje met kijkcijferbesitas blijft angstig circle jerken ten einde onder ogen te moeten zien dat het medium al tijden dood is, maar bij de gratie van een lullige hartslag zichzelf in leven denkt te houden. De dood is niet het doven van het licht, maar het uitblazen van de lamp omdat er een dag is aangebroken

 24. Curryworst

  By the way,
  ook de Volkskrant vind het maar lachwekkende verwijten van Albert V.
  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/uiteraard-sprong-de-tv-meteen-bovenop-de-rel-tussen-gordon-en-tv-critica-angela-de-jong~b2f3f966/

 25. Mag ik ook eens een keer war zeggen.

  Albert verspreidt fake news.

 26. Anita

  Angela helpt in haar eentje de Talpa zendertjes om zeep.

 27. kul

  Late Night was gisteren net L1-tv. Echt, het journalistieke van Twan kwam naar voren. Beetje geneuzel over Limbabwese dialecten.

 28. HansR

  Albert heeft in zijn goede tijd (lang geleden) heel veel mensen kapot geroddeld.
  Angela spreekt gewoon de waarheid en daar kunnen de nichtjes Albert en Gordon niet tegen.

 29. Ben er klaar mee

  Pfffff, al dit gezeur met Angela en consorten is een goede reden om geen tv meer te kijken en deze site te mijden. Mijn kinderen in de kleuterklas gedragen zich volwassener dan dit gepeupel. Vanavond gewoon weer een muziekplaylistje opzetten heerlijk. Of Angela moet daar opeens ook een mening over gaan geven….

 30. achtmet

  Dat kun je nou een keer van die valse nichten verwachten !

 31. Mark

  Ik snap hier zo weinig van.
  Als ik tonnen per jaar verdien, mag iedereen zeggen dat ik op retour ben hoor. No problem.

 32. Godefroy France

  Gaan nu alle valse nichten door de mand vallen???

  Ha Ha Ha make my day

  BNNers op de brandstapel

  De ontmaskering neemt groteske vormen aan, eindelijk ha ha ha ze doen het zelf ha ha ha gevolgd door de valse S. Symons en BIJ1 bitches, bijltjesdag ha ha ha

 33. JohanV

  Verlinde krijgt nog een keer spijt van zijn programma. Hij krijgt een dagtaak aan het verdedigen en aanvallen van zijn critici.

 34. StefanV

  Angela de Jong doet gewoon haar werk. Uiteindelijk is het niet De Jong die bepaalt waar mensen naar kijken, dat doen de tv-kijkers zelf. En die motten het programma van Verlinde duidelijk niet.

  Ik denk sowieso dat veel tv-kijkers een beetje BN’er-moe zijn.

 35. Trudy

  Amgela is Toppie de relnichten zijn doodsbang voor haar ………

 36. zorro

  Eindelijk eens iemand die tegen Gordon en consorte durft te reageren want Gordon is uit de tijd en Wendy helemaal als je haar op TV ziet is het net of ze er total geen plezier meer in heeft.
  Gordon is ee roddelnicht van je welste.

 37. Jan Hambon

  Wat een kleuterprogramma dat Radio Veronica Inside, en dan vooral de sidekicks die blinken uit in kinderlijke reacties in dit fragment. Moeten ze daarvoor met 7 in die studio zitten?

 38. Tina

  Het werd eens tijd dat er iemand opstaat tegen die vervelende narcistische nichten. Ze denken echt dat ze god zijn. Ik kan ze niet meer zien. Goed werk Angela.

 39. Lora

  “Dat liet hij dinsdagavond weten in zijn flopshow op SBS 6. ” getuigt ook al niet van volwassen journalistiek.

 40. GW

  Ongekend sneue reactie van Albert Verlinde. Had hem hoger ingeschat.

 41. tv kijker

  albert van der linde is ook op retour angela topper je hebt het goed gezien en gezegd hoor ik sta 100 procent achter jou

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.