Laffe beschuldiging Albert: ‘Angela pleegt lezersbedrog’

Niet alleen het incasseringsvermogen van Gordon is schrikbarend laag, maar ook dat van Albert Verlinde. Hij beantwoordt de kritische column van Angela de Jong over zijn programma 6 Inside met een beschuldiging van lezersbedrog. Dat liet hij dinsdagavond weten in zijn flopshow op SBS 6. Het begint erg duidelijk te worden dat het SBS-kamp niet zo goed tegen kritiek kan. Verlinde trekt nu de onafhankelijkheid van De Jong in twijfel. Ze zou buigen voor de wensen van de RTL-directie.

Verlinde stelt dat De Jong haar lezers voor de gek houdt door niet meer haar eerlijke mening te geven over RTL. “Ik ga vanavond de agenda van Angela de Jong onthullen, want die is niet netjes. Dat moet hier toch benoemd worden. Het is echt belangrijk.”

Wat is er volgens Verlinde aan de hand? “Angela heeft heel lang negatieve stukken geschreven over RTL. Sinds half oktober is er een strategische overeenkomst tussen RTL en het Algemeen Dagblad. Vanaf dat moment – en lees de columns er maar op na – zijn ze een stuk positiever geworden over RTL en over Twan Huys. Hij kon voor half oktober geen goed doen en nu zegt ze: ‘Ik vond het prachtig gisterenavond.’”

De tv-columns van De Jong zijn doorgestoken kaart, aldus Verlinde. “Het AD en RTL zitten gewoon met elkaar om tafel en werken samen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Het lijkt erop dat Verlinde zijn gram probeert te halen. Niet alleen schreef De Jong een kritische column over 6 Inside, ook heeft ze geweigerd om samen met Albert Verlinde en Jan Versteegh het presentatietrio van het programma te vormen.

Verlinde: “Angela heeft heel hard geroepen dat ze onafhankelijk is en daarom ook niet bij dit programma wilde zitten – dat vinden we jammer, want het had heel leuk geweest als ze hier had gezeten – maar ze werkt nu wel voor een krant die structureel samenwerkt met een van de zenders waar je over schrijft.”

Rob Goossens

Een opvallende uitspraak van Verlinde, want Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens werkt nu structureel samen met 6 Inside. “Wat je nu suggereert is dat ik in De Telegraaf ook niet meer onafhankelijk kan schrijven over Talpa“, merkte hij terecht op.

Die vergelijking kwam Verlinde weer niet zo goed uit: “Dat kan wel, maar als het een tendens begint te worden… Voor die datum was niks over RTL goed, maar na die datum was het ineens leuk.

Goossens liet blijken dat hij niet snapt waar Verlinde zich zo druk om maakt. “Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er onbedaarlijk hard om heb gelachen, want het is maar een column en juist doordat Gordon er nu zo boos over is, geeft hij haar de aandacht en het platform. Wat ze vanochtend heeft geschreven, daar kun je een heel interessante discussie over hebben.

Verlinde: “Neeeee, maar zij poneert dingen en dat vind ik niet goed. Je kunt toch niet schrijven dat Wendy van Dijk een ster op haar retour is?

Verlinde walgt van De Jong

Ook buiten deze rel om vindt Verlinde de AD-diva gewoon verschrikkelijk. “Je ziet de laatste tijd dat Angela de Jong zich ontzettend aan het profileren is, dat je denkt: ga je nou voor je column in de krant of voor je kop op tv? Dat is een beetje het verhaal.”

Jan Versteegh: “Het lijkt steeds meer het tweede te worden.”

Ze moet ophouden met zeggen dat sterren op hun retour zijn, vindt Verlinde. “Dat vind ik raar, want Wendy is geen talent op haar retour. Sterker nog: soms lijkt iemand op haar retour en dan krijg je ineens een driejarig contract bij RTL, kijk maar naar Patty Brard. Het bestaat niet dat artiesten en presentatoren op hun retour zijn. Er kan altijd weer een moment komen van: nu heb je de formule te pakken! Dat zurige vindt Gordon vreselijk.”

De nieuwste rel rondom Angela de Jong maakt duidelijk dat de tenen in de televisiewereld ongekend lang zijn. Tv-land staat bol van de presentatoren met ego’s die vooral geprezen willen worden. Op een kritische mening van buitenaf zitten ze niet te wachten.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’ (dinsdag)
Gordon woest op Angela: ‘Zij zorgt voor huwelijkscrisis’ (dinsdag)
DWDD loopt tv-gevecht Angela de Jong en Gordon mis (dinsdag)
Angela laat zich niet zwijgen opleggen door Gordon (vandaag)
Gordon: ‘Angela heeft lelijk gezicht en lelijke stem’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen