PVV verbaasd dat ‘linkse cultuurwereld’ Job beschermt

Geplaatst op Sun 15 Apr 2018 om 11:45

De PVV vindt het bijzonder merkwaardig dat de ‘linkse cultuurwereld’, die vol met ‘deugende’ acteurs en actrices zit, Kemna Casting en Job Gosschalk zo de hand boven het hoofd houden. Dat laat Kamerlid Martin Bosma weten op Twitter. Vijf maanden na de eerste onthullingen over Kemna en Job, is het wéér Nieuwe Revu die de aandacht op de zaak vestigt. In de tussentijd hebben nauwelijks grote namen uit de acteurswereld stelling genomen tegen het machtige castingbureau.

Ook de PVV vindt het maar vreemd dat Kemna er zo makkelijk mee weg komt. “In de linkse cultuurwereld, die altijd zo enorm deugt, heerst een keiharde omerta over dit misbruik.

De linkse cultuursector staat alleen op als het over subsidie gaat, aldus een geërgerde Bosma. “Waar blijft jullie Mars der Beschaving? O wacht, het gaat nu niet om jullie subsidie.

Bosma doelt op de mars die in 2011 werd georganiseerd als protest tegen de cultuurbezuinigingen die door het kabinet Rutte I werden aangekondigd.

Lees over de nieuwe Kemna-rel:
Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (woensdag)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (woensdag)
Job Gosschalk blijkt nog steeds aandeelhouder Kemna (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Kemna Casting is een sekte’ (woensdag)
Kemna heeft geprobeerd Nieuwe Revu tegen te houden (woensdag)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (donderdag)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (donderdag)
Jan Dijkgraaf vindt advocaat van Kemna Casting ‘tuig’ (donderdag)
‘Waar zijn de vieze castingtapes van Job Gosschalk?’ (vrijdag)
Volkskrant vindt Beau mediatopper van de week (vrijdag)
Kemna-medewerkers klappen uit de school bij Avrotros (zaterdag)
Kemna: ‘Acteurs die Job-tapes vrezen, meld je bij ons!’ (zaterdag)
VI walgt van Arie Boomsma’s steun aan Job Gosschalk (zondag)

Foto: BNNVARA
61 Reacties op “PVV verbaasd dat ‘linkse cultuurwereld’ Job beschermt”


 1. Theo

  De cultuurwereld links?? Lijkt me niet…. D66 is rechts tegenwoordig…

 2. Anonymous

  Het is eind in zicht met die ‘linkse de PVV.

 3. scott_0

  Bosma is een BAAS!

 4. Koen

  Volgens mij is job rechts

 5. SOLANGE

  Hij heeftgelijk houden allemaal elkaars hand boven het hoofd……….Paul de Leeuw zie je nooit lachen als het over Jobje gaat…….

 6. Tijmen

  Zoals gewoonlijk bij de PVV: alles is de schuld van links. Of Islam. Zolang er maar schuld gegeven kan worden aan iets. Zelf niks doen en vingertje wijzen en zeggen: o waahaaaaaaaaaa wij hebben eht zo erg en slecht hier.

 7. Curryworst

  Regisseur van puberpulpfilms Johan Nijenhuis is verdacht stil nu zijn hofleverancier van acteurs dhr. J. Gosschalk zo onder vuur ligt.
  Normaal is zijn vriendje Nijenhuis niet te beroerd om in RTL Boulie zijn nieuwste productie aan te prijzen.

 8. Kevin

  Ik denk dat het te maken heeft met zijn Israëlische wortels en niet-heteroseksuele geaardheid. Beide etiketten leveren veel steun op binnen jaren zestig hippie kringen.

 9. Rick

  Gisteren bij de Kwis weer een zuur lachend gezichtje van de Leeuw. Job en Janusz zijn ook van de aftiteling van Jeuk gehaald trouwens. Is iemand dat opgevallen?

 10. aammehoela

  Ben geen fan van PVV, maar in dit geval vind en vond ik al het merkwaardig dat er zo weinig kritische reacties te horen waren bij BN’- ers. Los van links of rechts, maar ook uit de homo-kringen hoor ik weinig reacties. Dat verstevigt toch al het beeld dat sommigen hebben van de homo’s. Gasten die het met jan en alleman doen, liefst zo jong mogelijk. Natuurlijk onzin, maar door niet kritisch te reageren op Job doe je aan deze vooroordelen niets.

 11. Dotan Harpenau

  Mijn fanbase is dezelfde als Geert. Ik ken hem nog van dat jaar in Israel. Hoor je Kevin? Job was er ook.

 12. Sven78

  Martin Bosma staat kritisch tegenover het zionisme en zijn financiële macht structuren. Dat lees ik impliciet uit zijn commentaar. Hoop oprecht dat zijn Indische baas dat niet door heeft. Want ik vind Martin Bosma echt een verademing binnen de PVV!

 13. Sven78

  Martin Bosma staat kritisch tegenover het zi0nisme en zijn financiële macht structuren. Dat lees ik impliciet uit zijn commentaar. Hoop oprecht dat zijn Indische baas dat niet door heeft. Want ik vind Martin Bosma echt een verademing binnen de PVV!

 14. Henk&Ingrid

  He, Martin Bosma leeft ook nog….

 15. Otto Groeneveld

  Ben zelf niet links omdat links en rechts begrippen zijn die totaal niet meer bestaan Bosma PVV dat weet je dondersgoed. Wat bestaat is het partijkartel, een regelrecht feit. CDA,VVD,D”66, PvdA,CU,Groen Rechts. Dat bestaat er.
  Even wat feiten voor je Bosma. PvdA heeft afgelopen jaren een keihard bijna neoliberaal bezuinigingsbeleid gevoerd. De helft van Nederland aan de bedelstaf gebracht en vooral de meest kwetsbare groepen zijn door de PvdA keihard zelfs onmenselijk aangepakt. Dus wat nou links?
  VVD,CDA en D’66 zijn de partijen van veiligheid en justitie. Dus daar moet je zijn met je kritiek. En het korps rechters wat er is in Nederland zijn gewoon 100% VVD en CDA leden, dat is realiteit Bosma. Vanuit D’66 en VVD hoek hoor ik inderdaad helemaal geen kritiek op het liberale Kemna en liberale rukker Job, dus NIET links Bosma. Is het gvd zo moeilijk om gewoon bij de FEITEN te blijven.

 16. Bea

  Martin Bosma/ de PVV drukt op de juiste pijn plekken. Wegkijken is er bij deze partij niet bij en daar mogen we dankbaar voor zijn.

  De VVD met al zijn leugenaars,fraudeurs, de PVDA die niks meer voorstelt, Groen Links en D66 die o.a. uitgeprocedeerde asielzoekers ( lees tuig) op onze kosten laat potverteren (ze mogen kraken, gratis eten, drinken, medische zorg, juridische bijstand, openbaar vervoer, kleding en de terugreis mogen wij ook voor ze betalen).

  Kemna casting en haar hypocriete entourage is een vies bedrijf met vieze medewerkers. De acteurs die de hand boven het hoofd houden zijn het meest vies.

 17. Bea

  artin Bosma/ de PVV drukt op de juiste pijn plekken. Wegkijken is er bij deze partij niet bij en daar mogen we dankbaar voor zijn.

  De VVD met al zijn leu g enaars,fra udeurs, de PVDA die niks meer voorstelt, Groen Links en D66 die o.a. uitgeprocedeerde asielzoekers ( lees t uig) op onze kosten laat potverteren (ze mogen kraken, gratis eten, drinken, medische zorg, juridische bijstand, openbaar vervoer, kleding en de terugreis mogen wij ook voor ze betalen).

  Kemna casting en haar hypocriete entourage is een v ies bedrijf met v ieze medewerkers. De acteurs die de hand boven het hoofd houden zijn het meest v ies.

 18. Daan

  Martin Bosma is top. Kemna casting is flop.

 19. Gerard B

  Het waren o.m. Bart Spring in ‘t Veld, Yorick van Wageningen en Winston Post uit de ‘linkse cultuurwereld’ van meneer Bosma (PVV) die Gosschalk aan de schandpaal nagelden. Dat was moedig.

  Meneer Bosma moet dus niet doen of Will Koopman, Katja Schuurman en – de al te begripvolle – Arie Boomsma nu ineens een gehele wereld uitmaken.

  Maar goed, omdat Bosma een politicus is van de zwaar populistische soort die het van “de islam” en simpelweg “links” als bron van alle kwaad hebben moet, neem ik ‘t maar niet echt au sérieux.

  Zowel Bosma als Boomsma en Schuurman zouden beter oprecht aandacht geven aan wat mensenn uit ‘die wereld’, zoals Spring in ‘t Veld, van Wageningen en Post, over Gosschalk hebben getuigd.

 20. Roos

  Ben een fan van Martin Bosma, intelligent en altijd goed voorbereid. Hij heeft dus ook nu weer het gelijk aan zijn kant staan.

 21. Klop

  Shula Rijxman en Frans Klein houden Job en Kemna de hand boven het hoofd. Als zij besluiten dat Kemna geen NPO producties meer mag casten, produceren of regisseren, dan kan Job nooit iets voor zijn aandelen vragen en het bedrijf niet bestaan.

 22. Tijmen

  @Roos

  Fan van Martin Bosma? Die man is alleen maar obsessief aan het haten op Islam en alles wat hij kan bestempelen op ‘Links’. Zelf heeft hij en zijn partij nog nooit iets gedaan. Alleen maar schuld geven aan anderen.

 23. Rien E

  Dhr Bosma legt altijd de vinger op de zere plek. Gezien de reacties ook nu weer raak.

 24. Ron

  De cultuurwereld links noemen, daar ga je al mank. Liberaal rechts van het midden D66 volk.

 25. Tijmen

  @Rien E
  Bosma is zo hypocriet als wat. Linkse hobby’s benoemen terwijl zijn populistische cultuurpraatjes en ideeën over de Nederlandse cultuur veel meer zullen kosten. Maar dat mag je echt niet zeggen. En ik sowieso niet, want ik deug. En je mag niet meer deugen, alleen maar kwaad zijn.

 26. Harry

  De staatsschuld van de meeste westerse landen wordt gefinancierd door de Rothschild, Morgan en Goldman Sacks bankierskartel. Martin Bosma gaat tegen hun globaliseringsagenda in verzet; vandaar dat Martin Bosma klinkt alsof ie bevriend is met Poetin, Trump, Erdogan de Hongaarse en Poolse president. Wilders zelf is loopjongen van die bankierskartel en dat weet Bosma donders goed. Hij moet voorzichtig opereren Bosma.

 27. Roos

  @ Tijmen
  Sun 15 Apr 2018 om 13:20

  Haten? Voor haten moet je bij bij de *chterlijke Islam zijn, haten van Joden, homo’s, ongelovigen, tel daar de onderdrukking van vrouwen bij op en de afkeer van de, Westerse normen en waarden (behalve dan de uitkeringen die zijn van harte welkom) en dan weet je genoeg.

  Ook het slachtoffergedrag vanuit die booslim hoek is schrijnend, het is altijd de schuld van de ander.

  Tegen kritiek kunnen moslims ze niet want dan moet je deaud en wordt je bedreigd.

  De PVV verspreid geen haat dat is een fantasieverhaal .

 28. Dotan Harpenau

  Ok Bea en Roos genoeg gewerkt voor Geert en Martin. Nu weer even posten bij de release van mijn nieuwste track.

 29. K

  Harry ((14:20)), afgunstige antisemiet!

 30. Ferry

  Shula Rijxman en Frans Klein hebben dezelfde belangen als Job Gosschalk vandaar de radiostilte omtrent zijn persoon.

 31. N

  Ferry, ook jij bent antisemitisch bezig.

 32. Moshe

  Harry bek dicht. Alsof wij de enige zijn die achter de globalisering zitten. Ook niet
  j-den steunen ons beleid. Tip; lees een goed boek.

 33. Karin

  Tijmen
  Sun 15 Apr 2018 om 13:20

  H*ten? Voor *aten moet je bij bij de *chterlijke I slam zijn, h*ten van *oden, h*mo’s, onge lovigen, tel daar de onder drukking van vrouwen bij op en de a fkeer van de, Westerse normen en waarden (behalve dan de uitkeringen die zijn van harte welkom) en dan weet je genoeg.

  Ook het slachtoffergedrag vanuit die booslim hoek is schrijnend, het is altijd de schuld van de ander.

  Tegen kritiek kunnen m*slims ze niet want dan moet je deaud en wordt je bedreigd.

  De PVV verspreid geen ha*t dat is een fantasieverhaal .

 34. Dotan Harpenau

  OK Karin genoeg Nu weer waar ik je echt voor betaal (Geert helpen is een vriendendienstje) mij promoten

 35. Tijmen

  @Karin

  Dergelijke opvattingen maken dat we geen haar bezig zijn dat zogenoemde haat-ideologieën.

  Ik hoorde eens zeggen dat de mens van origine een kwaad dier is dat bezig is met zijn eigen individu en de ander altijd haat. Door de eeuwen heen proberen we elkaar te accepteren en lief te hebben.

  De PVV en leiders probeert waarden van vroeger terug te krijgen en sluit mensen en hun vrijheden uit. Daarom zijn zo hypocriet. Je mag alleen in vrijheid leven als je volgens hun maatstaven leeft. Ze haten omdat andere hen ook niet mogen. En dat maakt hen wel haters.

 36. Stefan7

  Het valt best mee Karin. Ik spring iedere maand parachute met een Marokkaans maatje van me boven Texel. Hij is ook moslim maar niet anders dan ons Nederlanders en zijn drie zussen zijn goedopgeleid en doen gewoon mee in onze maatschappij.

 37. F’iscadel

  Het enge linkse gedachtegoed is overal aanwezig helaas! En daar zijn zulke misbruikzaken het resultaat van! Enge wegkijkers! Stop links!!!

 38. robb

  Stefan7 :Dat willen ze niet horen ze willen alleen alles wat negatief is belichten terwijl het grootste deel gewoon meedoet in de maatschappij.

 39. robb

  F’iscadel , Linkse gedachtegoed voor mij staat dat voor hoeveel er op mijn bankrekening staat ,rechtse politici komen niet voor jan modaal en de minima op .

 40. Kaaskijker

  Geloof me, Martin Bosma heeft nul medeleven met de slachtoffers van dit bizarre castingbureau. Nul. Wat vond de PVV ook al weer van #metoo, nou? Meer aandacht ga ik die koekwaus niet geven.

 41. Brenda

  Wie zijn de klanten? Die zijn zeker niet links. De bescherming komt dus van meerdere kanten.

 42. Johan

  Martin Bosma is by far de grootste oppercreep en kneus van de 2e kamer. Heeft hele enge ideeën en maakt zich met deze uitspraak onsterfelijk belachelijk. Heeft hij enig idee hoeveel rechtse engerds er zijn die hun tengels niet thuis kunnen houden.? De man heeft zo’n absurde obsessie met links. Het kan niet anders dan dat hij ooit een links vriendinnetje heeft gehad die het ooit heeft uitgemaakt en waar hij nog steeds gefrustreerd over is.

 43. Johan

  Fiscadel…wanneer kap jij nou eens met je sneue commentaar op link, rechtse engnek je er bent. Het land zucht al 3 kabinetten onder een rechts beleid (VVD) al 6 jaar op rij de meest corrupte partij van NL (bron: Vrij Nederland integriteitsindex 2018) dus focus jij je maar wat meer op al die foute rechtse politici en types.

 44. Johan

  Rien, verdiep jij je maar eens wat meer in Bosma’s gedachtengoed. De man spoort niet en heeft hele enge ideeën

 45. @Johan

  Ik vind die oogkleppen die jij op hebt heel eng.

 46. Johan

  Ik oogkleppen? Want? …de bewering van Bosma is zo enorm sneu en ingegeven door zijn bijna blinde haat t.o.v. links. Wordt totaal niet onderbouwd en raakt kant noch wal

 47. Johan

  De PVV tokkies zouden de oogkleppen uitgevonden kunnen hebben

 48. Miranda

  Bosma=uitschot

 49. Joop55

  MC is weer aan het censureren, verwijderd zo maar mijn reacties terwijl het gewoon waar is, maar goed ze laten hun masker ook wel vallen zo, wamt ze moeten het immers van die doelgroep hebben ga lekker door met censureren ook wel zo netjes als er een excuus mailtje aankomt met een belangrijke beweegreden, en ja dit mag iedereen lezen vóór transparantie graag.

 50. @Johan

  Ik vind alles wat jij zegt niet goed onderbouwd en raak kant nog wal.

 51. Johan

  @Johan….laf ben je ook nog door mijn naam te gebruiken en je toont je een echte puber door mij ‘terug te pakken’ met dezelfde woorden. Maar ben ook de beroerdste niet, dus je onderbouwing kun je vinden door je een wat te verdiepen in creep Bosma, bv eerdere uitspraken of bepaalde passages uit zijn boeken. De man is gewoon extreem rechts

 52. Simon

  Geen idee of het klopt dat men er makkelijk mee wegkomt. Er zouden toch aanklachten volgen? Niks meer over gehoord maar wellicht gebeurt er het nodige buiten de media.

 53. Peter

  Is Job linksdragend?

 54. Maria

  Het is voorjaar, tijd om alles lekker schoon te maken en ramen open te zetten. Dat geeft een heerlijk gevoel.

 55. Claire

  Johan
  Sun 15 Apr 2018 om 21:25
  Rutte, Pechtold, Klaver zijn by far de grootste oppercreeps en kneuzen van de 2e kamer. Ze hebben hele enge ideeën en maken zich met al hun gdraai, leugens fraude, bedrog en wegkijken onsterfelijk belachelijk en vooral ongeloofwaardig. Hebben ze enig idee hoeveel engerds er zijn die hun tengels niet thuis kunnen houden? De slappe happen hebben zo’n absurde obsessie met rechts. Het kan niet anders dan dat zij ooit een rechts vriendinnetje ( in geval van Rutte een chocoladeridder) hebben gehad die het ooit heeft uitgemaakt en waar zij nog steeds gefrustreerd over zijn.

  Johan je bent gefrustreerd :-)

 56. Bart

  @Peter Nee Johan wel

 57. Stefan

  Ik vind de opmerkingen van Bosma zowel onverstandig als onjuist. Een kwestie als deze moet je niet willen aangrijpen om een politiek punt te scoren. Je moet de mensen die Kemna Casting uit de wind houden persoonlijk – als individu – aanspreken; niet vanwege hun vermeende politieke kleur.

  De cabaretiers van het BNNVARA-programma De Kwis, die toch verre van rechts zijn, lieten het onderwerp afgelopen zaterdag niet onbesproken.

 58. Coeus

  Grappig hoe de man daar dan weer een politiek ding van probeert te maken.

 59. F’iscadel

  @ Johan: de vvd is alles behalve rechts! Al zolang aan de macht en toch helpen ze mee aan het overeind houden van die verschrikkelijke multicultuur die niemand wilt hebben!! Een echte rechtse partij staat voor behoud en uitdragen van ONZE Nederlandse cultuur!! En de vvd staat daar niet voor!!!

 60. @Coeus

  Die BN’ers willen dit buiten politieke meningen houden ja. Omdat deze mening 180 graden tegenover hun politieke mening staat.

 61. Kees

  Noem eens drie bedrijven die de zakelijke banden hebben verbroken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.