Kemna heeft geprobeerd Nieuwe Revu tegen te houden

Kemna Casting heeft geprobeerd om de uitgave van Nieuwe Revu die vandaag in de winkels ligt tegen te houden. Het castingbureau is namelijk niet zo blij met het artikel ‘De Methode-Kemna’ dat in deze editie staat. Dat laat hoofdredacteur Jonathan Ursem weten op Twitter. Kemna Casting is gek op de doofpot, maar daar heeft Revu-journalist Frank Waals geen boodschap aan. Hij brengt een lang artikel over de praktijken van Kemna Casting, waarin hij de ware aard van het bedrijf toont.

Volgens Ursem liet de advocaat van Kemna Casting dinsdagavond van zich horen. “Advocaat van Kemna heeft gisteravond geprobeerd publicatie van Nieuwe Revu te voorkomen – blad mocht niet in de winkel komen. Sja, da’s niet helemaal gelukt.

De storm rondom Kemna Casting en Job Gosschalk is eind vorig jaar redelijk snel gaan liggen voor een schandaal van deze proporties. Beau van Erven Dorens legt in de Nieuwe Revu uit dat het komt omdat producenten, zenders én Kemna mede vanwege financiële redenen baat hebben bij een status quo.

Die status quo ergert de vele slachtoffers van Gosschalk. Het beloofde meldpunt voor misstanden in de acteerwereld is er bijvoorbeeld nooit gekomen. Ursem bij Goedemorgen Nederland: “Slachtoffers kunnen vijf maanden na dato nog steeds nergens heen. Dit is allemaal aangewakkerd door het #MeToo-verhaal. Dat was echt een momentum om door te pakken, maar als er nu al vijf maanden lang wordt getreuzeld, verwacht ik ook niet veel van het meldpunt, als het er nog gaat komen.”

De meest gehoorde reactie op ons onderzoek is dat mensen vrezen dat het wel gaat overwaaien. Het enige dat de directie van Kemna nu gedaan heeft is een kopje koffie gaan drinken met acteurs in de hoop dat mensen af gaan zien van het melden van misstanden. Mensen zijn echt heel bang dat het over gaat waaien.

Het artikel in de Nieuwe Revu kunt u onder meer lezen via Blendle.

Lees ook:
Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (vandaag)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (vandaag)
Job Gosschalk blijkt nog steeds aandeelhouder Kemna (vandaag)
Evert Santegoeds: ‘Kemna Casting is een sekte’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen