Noord-Korea deed voorstel aan Thomas Erdbrink

Geplaatst op Sun 15 Apr 2018 om 13:00

Thomas Erdbrink is door Noord-Korea gepolst of hij niet te porren is voor Onze Man In Teheran-achtige serie in het communistische land. Dat vertelt de VPRO-ster, die vanavond het tweede seizoen van zijn Iran-reeks in première ziet gaan op NPO 2, in Het Parool. Het gebeurde een paar jaar toen Erdbrink in Arnhem een praatje hield over het programma. Na afloop stapte een man op hem af die zichzelf introduceerde als een vertegenwoordiger van Noord-Korea, vertelt hij in de krant. 

Deze mysterieuze man complimenteerde Erdbrink met de serie en vroeg hem of hij ook zo’n soort documentairereeks wilde maken over Noord-Korea. Daarna heeft Erdbrink nooit meer iets van die man gehoord.

Erdbrink zou er sowieso niet voor te porren zijn geweest. “Het zou geen goede serie worden. Ik woon niet in Noord-Korea, weet niets van de cultuur en spreek de taal niet. Dan kun je alleen een heel oppervlakkig beeld van een land schetsen.

Toch wil zijn vrouw, een bekende Iraanse fotografe, wel eens iets anders dan wonen in Iran. Toch maar even met Noord-Korea bellen dan? “Haha, dan moet ik daar eerst jaren wonen. Anders zou ik me een nepperd voelen.

Het Parool-interview met Thomas Erdbrink kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
5 Reacties op “Noord-Korea deed voorstel aan Thomas Erdbrink”


 1. Joop55

  Het verbaasd mij hoeveel mensen deze haatzaaiende IQ-loze club nog in bescherming neemt.

 2. Curryworst

  @Joop,
  verbaasd = verbaast
  neemt = nemen
  (over IQ gesproken…)

 3. Kim Jong Tres

  West Korea is the BEST Korea!!!!!

 4. frans

  De wens is de vader der gedachten

 5. Simon

  Eindelijk een westerling die een mooie geloofwaardige PR film voor ons kan maken denken ze in Noord Korea. Dat geeft te denken maar gisteren viel mij mee hoe veel Erdbrink aan de orde kan stellen over Iran en daar tegelijkerijd ook kan wonen. Qua vrijheden is Iran heel veel verder dan Noord Korea.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.