Volkskrant vindt Beau mediatopper van de week

De mate waarin bekende acteurs zich uitspreken tegen de praktijken van Kemna Casting en Job Gosschalk is tekenend voor hoe verrot de Nederlandse acteerwereld is. Beau van Erven Dorens deed er woensdag zijn beklag over in een vurig betoog in RTL Boulevard, waar hij een advocatenbrief van Kemna doormidden scheurde. Híj is namelijk níet van plan om zich bang te laten maken door het castingbureau. En daarom vindt de Volkskrant hem de mediatopper van deze week.

Ook de Volkskrant zag hoe Van Erven Dorens woensdag ‘lik m’n reet’ riep naar de advocaat van Kemna. “Die probeerde de presentator per brief te muilkorven na een publicatie in Nieuwe Revu waaraan hij had meegewerkt.

Nieuwe Revu heeft ervoor gezorgd dat alle aandacht weer op de praktijken van Kemna gevestigd is. Van Erven Dorens geeft zijn pittige mening in Revu’s nieuwste publicatie over het castingbureau. Dat deed hij op tv dunnetjes over. “In Boulevard hield hij een vlammend, oprecht betoog.”

Dat betoog sloot hij af met het verscheuren van Kemna’s brief. “‘Lik m’n reet’, zei hij dus. Wij mogen het bij een schouderklopje voor Beau houden.”

En wie de mediaflop van de week is? U leest het via Blendle.

Meer reacties

Van Erven Dorens is niet de enige die zich eraan stoort dat Kemna gewoon weg lijkt te komen met wat er is gebeurd. “De totale radiostilte sinds de eerste publicaties zit mij enorm dwars. Misschien komt dat doordat alle producenten zich schamen. Jarenlang hebben ze zich in de luren laten leggen omdat ze kozen voor goedkope aanbiedingen“, zegt regisseur Stephan Brenninkmeijer bijvoorbeeld in Nieuwe Revu.

En actrice Julia van de Graaff: “Ik vind het schandelijk hoe weinig mensen zich sinds het barsten van de bom hebben uitgesproken. Op die manier houden we de angstcultuur alleen maar in stand en zijn we er in feite net zo schuldig aan dat er niets verandert. Slachtoffers en andere mensen die uit opportunisme hun mond houden…”

Lees over de nieuwe Kemna-rel:
Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (woensdag)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (woensdag)
Job Gosschalk blijkt nog steeds aandeelhouder Kemna (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Kemna Casting is een sekte’ (woensdag)
Kemna heeft geprobeerd Nieuwe Revu tegen te houden (woensdag)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (donderdag)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (donderdag)
Jan Dijkgraaf vindt advocaat van Kemna Casting ’tuig’ (donderdag)
‘Waar zijn de vieze castingtapes van Job Gosschalk?’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen