Beau wil niet zeggen of hij RTLLN had willen doen

Beau van Erven Dorens wilde gisteren in RTL Boulevard niet zeggen of hij het jammer vindt dat niet hij maar Twan Huys de opvolger van Humberto Tan wordt bij RTL Late Night. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Veel mensen hadden erop gerekend dat Tan uiteindelijk plaats zou moeten maken voor Van Erven Dorens, die afgelopen zomer veelgeprezen was als de vervanger van Tan. “Beau, had jij het willen doen?“, vroeg Marieke Elsinga hem op de man af.

Ja, dat vind ik altijd zo’n…“, stamelde Van Erven Dorens. Elsinga: “Ik denk dat als je nu thuis op de bank zit dat je denkt: jongens, daar staat Beau en die heeft in de zomer hartstikke goed gedaan.

Tim Oliehoek vanaf de bank: “Heb je Twitter aangezet? Je werd wel elke keer aangekaart als optie.

Van Erven Dorens: “Maar jongens, laten we het nou niet over mij gaan hebben.

Luuk Ikink: “Heel veel mensen wilden wel dat jij het zou doen.

John van den Heuvel: “Precies wat jij zegt: we hebben ook talenten in eigen huis hier bij RTL. Ik vond het wel een verrassende keuze.

Van Erven Dorens: “Verrassing is toch ook goed? Die hartelijkheid en warmte die Humberto uitstraalt is iets wat Twan Huys nog moet gaan bewijzen.

Van den Heuvel: “Die heeft hij niet, vind ik. Het is onvergelijkbaar.

Persoonlijk drama

Van Erven Dorens gaf wel aan dat hij het heel erg vindt voor Tan. “Wat een persoonlijk drama. Ik denk dat het ook een enorm drama is voor het team eromheen. Ik weet het. Ze zaten allemaal huilend bij elkaar. Ze werken net zo hard – en waarschijnlijk nog wel harder – dan de mensen die bij Jinek werken. Het kost ontzettend veel energie om tegen de klippen op te moeten werken.

Wat volgens mij ook wel meespeelt is dat Jinek nu het programma maakt zoals Humberto dat jaren heeft gedaan. Het is best light. Ook daar zitten Gordon en de lichtgewichten van de Nederlandse televisie. De filmpjes zijn leuk en er zijn ontspannen gesprekken.

Het lijkt erop dat RTL er goed aan heeft gedaan om Van Erven Dorens niet in te zetten. In het verleden is gebleken dat Van Erven Dorens snel verveeld raakt en méér wil doen dan alleen tv-programma. Humberto Tan heeft bewezen dat je niet van alles naast een dagelijks praatprogramma kunt doen.

Tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant had toch graag Van Erven Dorens gezien: “Goed, nog even een lauwwarme take. Ik vind het hartstikke leuk hoor, voor Huys. Maar het is wel een beetje raar dat RTL niet voor Beau heeft gekozen. Hij heeft bewezen dat hij het kan, past bij RTL en weet altijd goed mix tussen serieus en luchtig te houden.

Genee

Marianne Zwagerman geeft op Twitter aan dat ze graag Wilfred Genee op de plek van Tan had gezien: “Ik blijf erbij dat Wilfed Genee die dagelijkse talkshow moet doen. The Friday move maar dan elke werkdag met beeld.

Genee: “Bijzonder aardige woorden van iemand die zo’n hekel heeft aan Voetbal Inside.

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)
Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen