Voetbal Inside over Humberto, Jinek en Twan Huys

De genadeloze exit van Humberto Tan bij RTL Late Night kwam vrijdagavond ook aan bod in de nietsontziende talkshow Voetbal Inside van Wilfred Genee. Hoewel Humberto Tan de heren als zijn aartsvijanden beschouwt – volgens Tan is hij jaren geleden door de VI’ers weggewerkt bij RTL 7 – was met name René van der Gijp vrij mild over zijn vertrek. Sterker nog: hij begrijpt helemaal niet wat er mis is gegaan bij RTL Late Night. Derksen wist dat wél haarfijn uit te leggen.

René van der Gijp heeft wel met Humberto Tan te doen. “Ik zeg je heel eerlijk: ik was ook afgehaakt bij Humberto. De laatste vier weken ben ik weer teruggekeerd, dus ik kijk iedere avond. Ik kijk sowieso altijd de hele nacht tv. En ik zweer het je – gisteren had hij weer wat mensen zitten die wat daklozen opsporen enzo – ik zie totaal geen verschil tussen de Tan van nu en de Tan van vier jaar geleden. Totaal niet. In beleving niet, in manier van presenteren niet, in manier van doen en laten niet. Totaal nul. Er kijkt nu bijna niemand meer naar en dat is voor mij echt onbegrijpelijk. Echt waar, dat meen ik echt.

Johan Derksen vindt het wél begrijpelijk dat de kijker afhaakt terwijl RTL Late Night min of meer hetzelfde is gebleven. “Het popiejopie-presenteren gaat vervelen. Je moet een realistische journalistieke aanpak hebben, want popiejopie is niet écht. Daar gaan mensen doorheen kijken. Op een gegeven moment is Nederland het een beetje zat met al die B-artiesten die hij aan tafel heeft. Ik moest steeds aan mijn vrouw vragen wie het waren. Dan zat er weer een of andere hittepetit die heel beroemd was, maar die ik niet kende.”

Toch is Eva Jinek ook niet alles, aldus René van der Gijp. “Er is nog nooit over die Jinek gezegd dat ze op een werkelijk krankzinnige manier De Wereld Draait Door heeft gekopieerd. Waanzinnig. Het begint met het nieuws van de dag, dan is er iemand van het nieuws van de dag. Dan krijg je weer van die YouTube-filmpjes – ze zien de kijker als compleet idioot – waarbij iemand onder een vrachtwagen door fietst. Het is bezopen.”

Johan Derksen is positiever over Jinek. “Jinek heeft één ding. Ze kan entertainen, maar ook een kritisch vraaggesprek voeren waarbij ze doorvraagt. Dan is er ook spanning aan tafel. Bij Humberto is het alleen maar inhaken en polonaise.”

Van der Gijp: “Maar dat is al vier jaar zo.

Twan Huys is de nieuwe Humberto Tan. Derksen: “Ik heb niet zo veel tegen Twan Huys. Ik vind dat een serieuze journalist en een integere man. Ik weet niet of hij de flair en warmte heeft om ook een leuke sfeer aan tafel te creëren. Ze hadden natuurlijk voor een stunt gezorgd als ze Matthijs hadden weten te strikken. Dat was een sensatie geweest.”

Van der Gijp begrijpt wel dat Matthijs van Nieuwkerk niet wilde: “Die zijn zo verknocht aan het NPO-gebeuren joh. Hij vindt het ordinair als ze zich laten onderbreken door reclame.”

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)
Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’ (vrijdag 2 maart)
Beau wil niet zeggen of hij RTLLN had willen doen (vrijdag 2 maart)
Matthijs, Volkskrant, Privé wijzen op Tans slippertje (vrijdag 2 maart)
RTL 4 wilde volgens Telegraaf eigenlijk Matthijs hebben (vrijdag 2 maart)
‘Twan Huys roept RTL-propaganda halt toe’ (vrijdag 2 maart)
Jean-Pierre Geelen: ‘Ik had altijd al gelijk over Tan’ (vrijdag 2 maart)
Albert Verlinde en Gerard Joling over Tan/Twan-wissel (vrijdag 2 maart)
‘Twan Huys van 180.000 naar 1.000.000 euro per jaar’ (vrijdag 2 maart)
RTL 4 heeft Matthijs niet benaderd voor RTL Late Night (vrijdag 2 maart)
Youp: ‘Alleen Erland en Wendy keken nog naar Tan’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen