‘Twan Huys van 180.000 naar 1.000.000 euro per jaar’

Twan Huys ziet zijn salaris door zijn overstap van NPO 2’s Nieuwsuur naar RTL Late Night van RTL 4 explosief stijgen. Die gaat wel tot vijf keer over de kop. Dat zegt oud-RTL-baas Fons van Westerloo vandaag in de Volkskrant. De financiële huishouding van Twan Huys gaat wat meemaken, verwacht Van Westerloo. “Ik denk dat hij bij de publieke omroep 180- tot 200 duizend euro per jaar verdiende, bij RTL zal dat bedrag tussen de 750 duizend en 1 miljoen liggen“, zegt hij.

Van Westerloo denkt dan ook dat Huys best wat waard is. “Met Huys zullen relevante gasten eerder naar Late Night komen. Als hij belt, komt de minister wel aan de telefoon.

Het lijkt geen onrealistisch bedrag. Tv-baas Erland Galjaard van RTL bood Matthijs van Nieuwkerk in 2011 een miljoen euro per jaar aan voor een overstap. In 2013 zou hij er naar eigen zeggen ‘nét geen miljoen’ voor over hebben gehad.

Naar verluidt heeft RTL Van Nieuwkerk nu wederom gepolst en hem een blanco cheque aangeboden. Uiteindelijk zei hij nee en is men voor Huys gegaan.

Huys gaat nu dus tot 1 miljoen euro per jaar verdienen, aldus Van Westerloo. Daarmee is zijn salaris vergelijkbaar met het bedrag dat Albert Verlinde jarenlang kreeg voor RTL Boulevard: 900.000 euro per jaar.

Foto: BNNVARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen