Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD heeft gereageerd op het vertrek van Humberto Tan bij RTL Late Night. Na maanden van Humberto-bashen zag de tv-criticus het woensdagavond eindelijk gebeuren: de talkshowhost maakte met tranen in zijn ogen zijn late-night-exit bekend. Die pijnlijke aftocht had RTL hem makkelijk kunnen besparen, denkt ze. “Als ik heel eerlijk ben, heeft de RTL-leiding Tan ook net een paar maanden te lang laten bungelen. De kijkcijfers zakten steeds verder.

De Jong wijst erop dat zelfs RTL-boegbeelden als Wendy van Dijk en Gordon zichzelf niet meer kwamen verkopen bij RTL Late Night maar bij het veel beter bekeken Jinek. “Een frisse start is het enige dat Late Night nog kan redden. En die komt er met Twan Huys.

De keuze voor Huys juicht ze toe. “Alleen zijn naam is al genoeg om politici en andere toppers uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven aan tafel te krijgen.

Eén ding is zeker: het is een woelige periode bij RTL, aldus De Jong. “De wissel bij Late Night verhoogt de onrust onder de RTL-presentatoren. Na jaren van stilstand en pappen en nathouden gaat het nu ineens hard: directeur Erland Galjaard weg, boegbeeld Humberto Tan op een zijspoor.

Reken maar dat mensen zich daar nu angstvallig afvragen: wie is de volgende?“, besluit ze haar column.

Die vraag van De Jong zal ongetwijfeld snel beantwoord worden. Met het wegvallen van Erland Galjaard verliezen veel presentatoren, zoals Ronald Molendijk, de hand boven hun hoofd.

Lees ook: RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen