Wendy van Dijk: ‘Angela de Jong, get a life!’

Wendy van Dijk is de kritische tv-recensies van Angela de Jong over haar zender RTL 4 helemaal zat. Dat laat de geliefde presentatrice blijken op Twitter. De Jong veroorzaakte aan het begin van dit tv-seizoen een wervelwind van kritiek op RTL en zijn programmabaas Erland Galjaard, de man van Van Dijk. Nu is de tv-columniste kritisch over Gordon Gaat Trouwen. “Angela de Jong needs to get a life!“, twitterde ene ‘reisgek’ Sippy vervolgens. Van Dijk daarop: “En zo is het Sippy.

De boze tweet van Van Dijk kan niet bepaald op bijval rekenen. “Zo is het niet. Mevrouw van Dijk. Stap is uit je beschermde wereldje. Djeezus“, reageert ene Marian.

Ook José is het juist eens met Angela de Jong: “Ze slaat de spijker op zijn kop!

Van Dijk staat bekend om haar slechte incasseringsvermogen. Daar werd ze recentelijk nog op gewezen door Chantal Janzen.

Het imago dat Van Dijk zichzelf wil aanmeten als positiviteitsgoeroe past haar dan ook totaal niet, merkte tv-kenner Jean-Pierre Geelen een paar jaar geleden al op: “Wendy van Dijk wordt nu als een positiviteitsgoeroe gezien, maar vijftien jaar geleden vroeg ze nog aan mensen of ze spaghetti uit elkaars broek wilden eten.

Waarom reageren Van Dijk en Galjaard altijd zo fel op kritiek? Geelen destijds: “Hoe grotesker de reacties van mensen als Galjaard, hoe vermakelijker ik het vind. Hij lijdt aan iets wat typerend is voor de tv-wereld: als presentatoren en bazen succes hebben dan gaan ze geloven dat het grote filosofen zijn, dat ze hebben nagedacht over de wereld.”

Römer

Thijs Römer, de beste vriend van Van Dijk, zat vrijdagavond aan tafel in RTL Late Night, waar Gordon boos aan het stampvoeten was over de kritiek op zijn show Gordon Gaat Trouwen.

Römer gaf Gordon helemaal gelijk. “Mag ik wat zeggen als fan van het programma? In eerste instantie dacht ik: wat is dat nou weer voor een belachelijk idee? Welke tv-format-maker heeft dat nou weer bedacht? Toen ging ik kijken en dan zie je vervolgens hoe hij dat invult en dat is zonder enige vorm van cynisme. Daardoor ben ik blijven kijken. Hij is er gewoon volledig ingegaan. Als dat betekent dat hij aan het eind van de rit zegt, dan vind ik het eigenlijk mooi.

Eerder op de avond trok Van Dijk in RTL Boulevard al partij voor Gordon. “Hij is er echt voor gegaan, hij heeft erin geloofd, maar het is gewoon niet gebeurd. Je kán niet anders. Het is geen kwestie van goed of fout. Ik denk dat het eerder zit bij van: had je dit ooit moeten aangaan? Hoe groot is de kans dat dit lukt?

Ram voor bek

Van Dijk zei recentelijk in de talkshow van Chantal Janzen dat er een ‘behoorlijk forse vrouw’ in Nederland rondloopt die ze graag ‘een ram voor haar bek‘ zou willen geven. Sommigen denken dat ze daarmee Angela de Jong bedoelt.

Overigens zaten Van Dijk en Galjaard op de avond van de veelbesproken finale van Gordon Gaat Trouwen bij de uitreiking van de Mercurs, waar Van Dijk naast een tijdschriftenprijs greep. Daar waren ze nog heel gelukkig, is te zien op Instagram.

Lees ook:
Nephuwelijk Gordon is megahit: 2,2 miljoen kijkers (vrijdag)
Erland, Wendy en John niet boos op Gordon (vrijdag)
AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’ (vrijdag)
Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’ (vrijdag)
Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek (vandaag)
Gordon spuugt op kritische kijkers en Angela de Jong (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen