Wendy van Dijk: ‘Angela de Jong, get a life!’

Geplaatst op Sat 16 Dec 2017 om 11:22

Wendy van Dijk is de kritische tv-recensies van Angela de Jong over haar zender RTL 4 helemaal zat. Dat laat de geliefde presentatrice blijken op Twitter. De Jong veroorzaakte aan het begin van dit tv-seizoen een wervelwind van kritiek op RTL en zijn programmabaas Erland Galjaard, de man van Van Dijk. Nu is de tv-columniste kritisch over Gordon Gaat Trouwen. “Angela de Jong needs to get a life!“, twitterde ene ‘reisgek’ Sippy vervolgens. Van Dijk daarop: “En zo is het Sippy.

De boze tweet van Van Dijk kan niet bepaald op bijval rekenen. “Zo is het niet. Mevrouw van Dijk. Stap is uit je beschermde wereldje. Djeezus“, reageert ene Marian.

Ook José is het juist eens met Angela de Jong: “Ze slaat de spijker op zijn kop!

Van Dijk staat bekend om haar slechte incasseringsvermogen. Daar werd ze recentelijk nog op gewezen door Chantal Janzen.

Het imago dat Van Dijk zichzelf wil aanmeten als positiviteitsgoeroe past haar dan ook totaal niet, merkte tv-kenner Jean-Pierre Geelen een paar jaar geleden al op: “Wendy van Dijk wordt nu als een positiviteitsgoeroe gezien, maar vijftien jaar geleden vroeg ze nog aan mensen of ze spaghetti uit elkaars broek wilden eten.

Waarom reageren Van Dijk en Galjaard altijd zo fel op kritiek? Geelen destijds: “Hoe grotesker de reacties van mensen als Galjaard, hoe vermakelijker ik het vind. Hij lijdt aan iets wat typerend is voor de tv-wereld: als presentatoren en bazen succes hebben dan gaan ze geloven dat het grote filosofen zijn, dat ze hebben nagedacht over de wereld.”

Römer

Thijs Römer, de beste vriend van Van Dijk, zat vrijdagavond aan tafel in RTL Late Night, waar Gordon boos aan het stampvoeten was over de kritiek op zijn show Gordon Gaat Trouwen.

Römer gaf Gordon helemaal gelijk. “Mag ik wat zeggen als fan van het programma? In eerste instantie dacht ik: wat is dat nou weer voor een belachelijk idee? Welke tv-format-maker heeft dat nou weer bedacht? Toen ging ik kijken en dan zie je vervolgens hoe hij dat invult en dat is zonder enige vorm van cynisme. Daardoor ben ik blijven kijken. Hij is er gewoon volledig ingegaan. Als dat betekent dat hij aan het eind van de rit zegt, dan vind ik het eigenlijk mooi.

Eerder op de avond trok Van Dijk in RTL Boulevard al partij voor Gordon. “Hij is er echt voor gegaan, hij heeft erin geloofd, maar het is gewoon niet gebeurd. Je kán niet anders. Het is geen kwestie van goed of fout. Ik denk dat het eerder zit bij van: had je dit ooit moeten aangaan? Hoe groot is de kans dat dit lukt?

Ram voor bek

Van Dijk zei recentelijk in de talkshow van Chantal Janzen dat er een ‘behoorlijk forse vrouw’ in Nederland rondloopt die ze graag ‘een ram voor haar bek‘ zou willen geven. Sommigen denken dat ze daarmee Angela de Jong bedoelt.

Overigens zaten Van Dijk en Galjaard op de avond van de veelbesproken finale van Gordon Gaat Trouwen bij de uitreiking van de Mercurs, waar Van Dijk naast een tijdschriftenprijs greep. Daar waren ze nog heel gelukkig, is te zien op Instagram.

Lees ook:
Nephuwelijk Gordon is megahit: 2,2 miljoen kijkers (vrijdag)
Erland, Wendy en John niet boos op Gordon (vrijdag)
AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’ (vrijdag)
Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’ (vrijdag)
Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek (vandaag)
Gordon spuugt op kritische kijkers en Angela de Jong (vandaag)

Foto: RTL
50 Reacties op “Wendy van Dijk: ‘Angela de Jong, get a life!’”


 1. Wijskijker

  Gordon blijft een tokkie.

 2. Joran

  Idd: 0,0000% incasseringsvermogen

 3. Peter

  Angela de Jong van een uitgerangeerd krantje dat weer even op de kaart gezet moest worden.

 4. NPO

  Ik wacht met spanning af op de oudejaarsconference van Youp.

  Angela was nog zeeeeer aardig voor de RTL coke snuiver kliek.

  Youp neemt geen blad voor de mond. Iedereen is het merk Buckler (lul) vergeten behalve Heineken. Zo gaat het na 1 januari ook met Galjard en de coke kliek RTL

 5. Nic

  Zo is dat Wendy. Mooie foto trouwens.

 6. Annie

  Ha daar hebben we witgepoederde Wendy weer, het spirituele gratenpakhuis. Alsof we haar mening nog serieus nemen?

 7. Rick

  M C nu is het wel weer genoeg. Gebeurt er nog ander echt medianieuws ?

 8. ron

  Wendy doet dat zelf eens

 9. Roderick uit t'Gooi

  Ga lekker coke snuiver mislukte actrice.

 10. Daan

  Wendy shut up

 11. De eerlijke

  Die incest kliek van RTL 4 mogen ze van mij per direct sllemaal ontslaan en met pek en veren t medialandschap uit bonjouren. Wat een enge, arrogante vol coke gesnoven figuren zijn dat dan zeg. De kijkers bedriegen en hun eigen mening opdringen dmv schaamteloze ku t programmas.

 12. Simpelle Wendy

  Golddigger Wendy het simpele omhooggevallen danseresje ,die niet echt kan nadenken , heeft commentaar op een gezonde weldenkende dame van statuur.

  Het omhooggevallen simpele meisje Wendy doet wederom lachwekkend aan.

 13. animo

  Waarom hoor ik Galjaard nooit ,het word als maar erger met haar ik zou zegen get a life Wendy.

 14. Hohoho

  Zielige vertoning dat is het, allemaal likkers een Thijs Romer die te dom is om uit zijn ogen te kijken,en dat trieste vrouwtje van Dijk die het maar niet kan laten om de publiciteit te zoeken inderdaad get a life 🎅

 15. Jannus

  Lachwekkende Wendy van Dijk!!!

 16. Erik

  Angela heeft helemaal gelijk. Dat Gordon niet gaat trouwen daar heb ik respect voor. Je moet wel van iemand houden. Maar dat gelieg erom heen is verschrikkelijk. Dit toneelstuk zal een grote impact hebben op soortgelijke programma’s in de toekomst.

 17. A.Zijn

  Dit blijft wel grappig dat het erop lijkt dat Wendy zich bedreigd voelt en bang is om haar baan voor de televisie kwijt te raken. Heel apart dat ze zo ingaat op een niet onderbouwende mening van een boerinnetje .

 18. Bart

  Dan snapt Wendy het opnieuw weer helemaal niet en hoort ze wat ze wil horen. Hebben meer mensen last van in deze tijd.

  Angela begrijpt de keuze van Gordon heel goed. Dat was een verstandige en eerlijke keuze. Het gaat om de montage van het programma en dat RTL nog 2 weken heeft gedaan alsof Gordon wel zou gaan trouwen met een van de heren. Dat is kijkers bedrog. Gordon hoeft zich in deze helemaal niet aangevallen te voelen.

 19. klara

  Wendy is gewoon dom, meer niet !!!!

 20. A.Zijn

  @klara En totaal niet sympathiek. Net als Ronald Molendijk,Miljuschka, jochie Ikink & Gordon.

 21. animo

  Bart hij heeft de kijkers tot het laatste bewust in de waan gelaten om in kostuum met de ringen op te komen ,met de mannen heb ik geen medelijden hoe dom en media geil ben je om hier aan mee te doen.

 22. wim

  En dan weer die Thijs Romer,doorgesnoven junk die een platform krijgt en natuurlijk
  Heer Ekdom aan tafel want die was al een week niet geweest.

 23. wim

  Gelukkig had Jinek wel weer een heel gevarieerde tafel en worden daar nooit NPO-programma’s gepromoot. :lol:

 24. wim

  Gelukkig had Tan wel weer een heel gevarieerde tafel en worden daar nooit RTL-programma’s gepromoot. :lol:

 25. Bart

  @animo Ja dat is zo maar daar gaat de kritiek van Angela niet tot nauwelijks over. Het gaat in deze om RTL en om hoe het programma in elkaar (gemonteerd) zat. Daar proberen Wendy en consorten nu langs heen te kletsen. RTL heeft sorry gezegd tegen de groep boze en terreurbestelde kijkers maar wat heeft men daar aan? Ze blijven op de zelfde voet verder gaan. Met de zelfde programma’s, de zelfde gezichten en de zelfde ideeën of varianten daarop. RTL trekt zich niets aan van de vele kritiek van de kijkers en blijft tv maken om de baantjescarrousel in stand te houden en voor de adverteerders. Het interesseert Galjaard en van Dijk verder allemaal geen reet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Kerstprogrammering. Die is ook weer waardeloos.

 26. MK

  Ik heb eigenlijk maar één vraag voor het drietal (Wendy, Erland en Gordon).

  Is er eigenlijk ooit kritiek die wél gerechtvaardigd is in jullie optiek? Gewoon één klein puntje? Al is het maar ten dele?

  Of is het allemaal per definitie negativisme, jaloezie, bitterheid of haatzaaierij?

  #DSM-IV

 27. dave

  Angela heeft volkomen gelijk!! Rtl bewijst weer een enorme pulp zender te zijn.
  En ach Wendy ik neem het je niet kwalijk meid je bent niet slimmer.
  Wel lachwelkkend met je ” mooie ” jurkje aan . Ik heb smakelijk om je
  gelachen.

 28. Bart

  @animo ik bedoel natuurlijk teleurgestelde

 29. lvs2015

  En dan te bedenken dat Wendy “ik ben zo gewoon gebleven” van Dijk ooit ene Ron Brandsteder toen zij als showgirl op de trap stond en Ron naar beneden kwam en haar op de wang een zoentje wilde geven een klap gaf en daarna danseresje af was omdat dit volgens de toenmalige zender asociaal gedrag was. Heeft ze er toch iets van geleerd door opnieuw het Hilversumse te betreden alleen dan nu via het welbekende matras.

 30. Erik

  Ik vind tegenwoordig Wendy echt niet leuk meer. Verrotte appel. Ik vraag me af hoe dit zo heeft kunnen gebeuren? Van spontane, leuke, goedlachse meid naar eigenlijk alles wat maar negatief is. Heel bijzonder.

 31. Lies

  Youp wijdde er niet veel woorden aan maar zijn oudejaars zou zo maar The Roast van RTL en haar ‘sterren’ kunnen worden. Als je omringt wordt door ja-knikkers en geen kritiek kunt verdragen dan vraag je er om.
  En dat je op die leeftijd zo dom bent om op tweets te reageren van mensen die je niet kent maar dezelfde mening hebben? Get A life is dan ook van toepassing voor jou mevrouw Van Dijk, pardon Galjaard.
  Zelfs mijn dochter van 11 heeft betere social media skills, die laat zich niet uit de tent lokken als ze iets leest wat haar niet bevalt. Die is nuchterder en slimmer en kan Wendy precies uitleggen dat Twitter voor losers is.

 32. Jip

  Hahahaha, Angela slaat de spijker op z’n kop maar bij RTL missen ze enige vorm van zelfinzicht. Als er koppen gaan rollen gaat die hele kliek mee. Erland en Wendy hebben een clan om zich heen verzameld van ja-knikkers.Angela ziet alles objectief en scherp/intelligent. Ik ben een enorme fan van haar.

 33. Ano Nymous

  Wendy Over-de-zeik.
  Prachtig die woede van die RTL proleten.
  De facade die ze opwerpen begint scheurtjes te vertonen, maar moet koste wat kost verdedigt worden. Er zitten er anders een boel zonder goedbetaald baantje…
  Angela de Jong heeft bereikt wat ze wilde bereiken denk ik.

 34. Ron

  Vroeger was Wendy nog wel een leuke spontane meid, maar ze beginnen daar bij die RTL kliek irritant in zichzelf te geloven en gaan dan om zich heen slaan als ze een keer van repliek wordt gediend in de media en door de kijker. Sneu.

 35. kees de Vries

  Wendy? Is dat dat achterlijk springende graten pakhuis bij de Voice? Geef mij maar Angela! Scherp, slim, intelligent kortom Top!

 36. Kees-Jan

  Angela is ook niet MIJN favoriet maar ze heeft gelijk.

 37. Erwin

  “ Je zal toch afreizen met Wendy naar Kaapstad omdat een goede vriend van je gaat trouwen – de medepresentator speelt het spelletje zonder blikken en blozen mee – en dan uiteindelijk staat onze grote kandidaat alléén de duiven los te laten in zijn op maat gesponsorde pak – daarna zonder enige gene in programma’s verschijnen om dit besluit nog eens haarfijn toe te lichten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat sympathie voor hem begon te krijgen – Uhhhh ! ja echt – maar na dit enorm slepende kijkersbedrog & de ontknoping afgelopen donderdagavond … De hond van de week was er al maar de Narcist van het jaar is deze week bekend geworden” RTL schaam je voor de enorme minachting naar je kijkers – kijkcijfers liegen niet maar jullie wel ! Bagger TV en dan nog iets over emancipatie van zoenende homo’s op tv roepen – uhhh ja hoe het echt niet moet – nogmaals Bagger TV. “

 38. ano@niem.nl

  Het mag duidelijk zijn dat het hele RTL-kliekje samenspant om te proberen de zoveelste ramp en kijkersdeceptie de kop in te drukken.

  Angela de Jong had weer eens volledig gelijk!

  Ik was al volledig afgeknapt op Wendy, maar nu helemaal.

 39. echtwaar

  Wendy van Dijk, get a life!

 40. Slapen doen we ‘s nachts

  She’s under her skin :-)

 41. Edwin

  Wendy haar leventje begint steeds zieliger te worden,sneu mens. Ga lekker overdreven domme dansjes doen en onnozel staan gillen bij the voice, alleen puber meisjes trappen daar nog in.

 42. Theo

  Rtl 4? Rotzooi, toch? Heeft Angela de Jong helemaal gelijk in! En Wendy van Dijk… Tsja…. Alleen van die naam wordt ik al moe…laat staan van de naam van die man van d’r…. Over t paard getild stelletje sjembeks….

 43. Marry Hens

  De zeer professionele Angela heeft alles prima weergegeven in haar uitstekende column. Dat figuren als Wendy, Erland en Gordon hier niet tegen kunnen is tekenend voor hun incasseringsvermogen. Ik weet zeker dat John de Mol hier net zo over denkt. Wie geschoren wordt moet stil zitten.

 44. critikast

  Angela de Jong for queen !

 45. energy-x

  laat de Wendy haar kop ff lekker houden! Moeilijk om te feiten die Angela weergeeft te aanvaarden.

 46. Bart M.

  Als Wendy zo te keer gaat tegen een criticus moet Angela wel 100% gelijk hebben.

 47. frans

  Wendy, chantalleku, anna En Nicolette zijn de dames waarom Nederland hekel krijgen aan RTL

 48. Mike

  Wendy van Dijk is een megalomane muts. Zeer vervelend en mokkend oud meisje. Fake met een hoofdletter F.

 49. JasperV

  Deze “geliefde presentatrice” van Dijk laat zich wel kennen door aan te geven dat ze niet tegen kritiek kan!

 50. Puk

  Poederbusje van dijk spoort niet helemaal en die metoo rakker van haar ook niet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.