Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’

Bert Huisjes, baas van omroep WNL, denkt dat het nephuwelijk van Gordon niet goed afstraalt op RTL 4. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Gordon Gaat Trouwen eindigde donderdag met een anticlimax: Gordon besloot niet te trouwen, omdat hij op de helft van de opnames al wist dat zijn droomman er niet bij zat. RTL hield het nephuwelijk de afgelopen weken geheim. “Er wordt door iedereen heel fel over gesproken. Ik vind eerlijk gezegd ook dat we ontzettend beduveld zijn.

Zo ga je niet met de kijker om, vindt Huisjes. “Wij als kijker worden meegevoerd naar een finale, maar uiteindelijk is die finale geen echte finale, want het zou toch een gestaakte wedstrijd worden. Daar word je door RTL wel helemaal in meegenomen.”

Voor RTL zijn de kijkcijfers uiteindelijk het belangrijkst. “Er hebben 2,2 miljoen mensen naar gekeken, dat hebben ze heel goed gedaan, maar ik vroeg me af: wat doet dit met het merk RTL?

Het is volgens Huisjes onhandig van RTL. “RTL staat als niet zo goed in de boeken momenteel. Wat doet het met een kijker die zich toch weer bij de neus genomen voelt door RTL? Het lijkt mij niet een basis om vol vertrouwen een volgende serie te gaan kijken. Dan denk je: dan word ik weer bij de neus gekomen, dat doen ze altijd.”

Het is een toneelspel geweest. Gordon heeft echt niet gezocht naar een man in de vorm van een programma. Het is een poppenkast. We kijken naar een poppenkast.”

Lees ook:
Nephuwelijk Gordon is megahit: 2,2 miljoen kijkers (vandaag)
Erland, Wendy en John niet boos op Gordon (vandaag)
AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’ (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen