Gordon spuugt op kritische kijkers en Angela de Jong

Gordon is heel erg boos. Boos op Angela de Jong, boos op de tv-kijker. En hij is teleurgesteld. Héél erg teleurgesteld. Dat liet hij vrijdagavond weten in een tirade in RTL Late Night. Op een gegeven moment richtte Gordon zich zelfs rechtstreeks tot tv-kijkend Nederland door recht in de camera van RTL Late Night te kijken. “Die mentaliteit van tegenwoordig, op álle social media, wanneer je wordt afgebrand. Dankuwel, thuis, echt heerlijk voor de kerstgedachte. Super gedaan“, brieste hij.

Humberto Tan merkte op dat de kritiek op zijn nephuwelijk hem kennelijk erg raakt. “Ja, dat doet heel erg veel pijn. Je maakt een programma met heel je hart. Ik snap gewoon niet dat het zó negatief moet worden omgedraaid.”

Gordon kwam weer lekker hysterisch uit de hoek. “Ik heb het met heel mijn hart gedaan. Daarom deed het ook best wel pijn vanochtend toen ik die storm aan kritiek las. Godverdomme, ik ben niet verliefd geworden. Jezus Christus, wat onwijs kut. Sorry dat ik het zo hard zeg, maar ik vond het zelf het allermoeilijkst.

Zijn woede was zo groot, dat hij zelfs twijfelde over zijn bezoek aan RTL Late Night. “Ik zit me al de hele dag te verbijten of ik wel of niet zou komen. Ik maak me dan weer boos. Ik maak het programma met volle overtuiging en dan lees je nérgens, echt nérgens, hoe mooi het programma gemaakt is door een geweldig team. Het is voor de homo-acceptatie in Nederland een stap vooruit. Niemand heeft dat geschreven. Alleen maar negatief. Alleen maar gezeik.”

Kritiek

Zit er dan helemaal niets in de kritiek dat RTL kijkersbedrog heeft gepleegd? Wel een beetje, geeft Gordon toe. “Het is zo moeilijk. Ik heb zelf ook met het idee geworsteld om middenin de serie te stoppen, omdat het hem niet zou gaan worden. Maar ik dacht juist: nee, ik blijf positief, want wellicht springt de vonk wél over en gaat het wél gebeuren. Ik heb met al mijn positiviteit dat programma afgemaakt.”

Natuurlijk begrijp ik de kritiek en er zijn ook heel veel mensen teleurgesteld, en terecht ook misschien wel. Misschien hebben we het als RTL en programmamakers zijnde niet zo slim aangepakt door het heel erg te rekken en net doen alsof je op een huwelijksreis bent.

Angela de Jong

De kritiek kwam onder meer van Angela de Jong van het AD. Gordon walgt van haar. “Van mevrouw Angela de Jong, die vanavond bij Jinek zit te praten over mij omdat ze zich genaaid voelt. Vreselijk, geen woorden voor. Het is volgens haar het failliet van RTL. Waarom schrijft ze niet over hoe mooi het programma is gemaakt en het een bijdrage heeft geleverd aan die homo-acceptatie? Waarom moet het altijd zo zuur? Waarom moet Nederland altijd zo negatief zijn?

Dat dat mens ook zegt dat ik het voor de kijkcijfers doe. Ja, sorry, het is mijn werk, ik ben programmamaker! ‘Ja, je zal er je zakken wel mee gevuld hebben.’ Nee, ik heb een contract bij RTL en heb hier geen stuiver extra voor gekregen. Het is niet zo dat ik per kijker een euro krijg, was dat maar waar.”

Lees ook:
Nephuwelijk Gordon is megahit: 2,2 miljoen kijkers (vrijdag)
Erland, Wendy en John niet boos op Gordon (vrijdag)
AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’ (vrijdag)
Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’ (vrijdag)
Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen