Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek

De sterren van RTL Boulevard moesten vrijdag behoorlijk lachen om de kritiek van Angela de Jong op Gordon Gaat Trouwen. Later op de avond sloeg zij in Jinek terug naar de showrubriek. Dat was te zien op de lineaire televisie. De Jong vindt het geen probleem dat Gordon niet is getrouwd in de finale van zijn trouwshow, maar wel dat hij én RTL 4 tv-kijkend Nederland wekenlang voor de gek hebben gehouden. “Angela de Jong in het AD, die is echt bóós joh!“, gierde Luuk Ikink in Boulevard.

Ikink moet lachen om De Jongs kritiek op RTL. “Niet normaal. Die wordt er misselijk van en voelt zich genaaid. Ze is echt woedend!“, zei hij opgetogen.

Boulevard-talent Shelly Sterk verbaasde vervolgens door met een kritische mening te komen en niet mee te praten met haar collega’s. “Wat die Angela zei van het AD, daar zat wel wat in. Ze zei: ‘Dat het dan niet doorgaat is één, maar dat je dan in alle interviews blijft volhouden dat je zo verliefd bent.’ Ik heb hem vorige week zondag nog gesproken en toen zei hij: ‘Ik ga een heel romantische kerst vieren.’ Dat hoef je dan natuurlijk ook weer niet te zeggen.

Daarop verwees Ikink direct naar het statement van RTL. “Wij wilden zelf niet de spoiler zijn van ons eigen programma. Als we daarin kijkers het gevoel hebben gegeven dat ze voor de gek zijn gehouden, dan spijt ons dat“, meldde de zender.

Peter R. de Vries: “Je moet het in de context zien van het programma. Ik heb zelfs gekeken en voor mij was het eigenlijk helemaal geen verrassing. Je voelt natuurlijk wel of iemand echt verliefd op je is of niet.”

Sterk kwam opnieuw kritisch uit de hoek door aan de door Gordon afgewezen Rogier te vragen waarom hij in de media dan een trouwring liet zien. “Rogier, jij bent toch ook gespot met een trouwring om? Wat was dat dan?“, zei ze. Rogier: “Klopt, dat was op Schiphol. Het was in beeld en iedereen trok conclusies.”

Jinek

Later op de avond reageerde De Jong om Ikinks gelach. “Dat is het probleem met Boulevard. Ze zeiden wel dát ik boos was, maar niet waaróm ik boos was“, aldus De Jong.

De Jong herhaalt dat ze het niet erg vindt dat Gordon niet is getrouwd, maar wel boos is over hoe RTL hiermee is omgegaan. “Het feit dat we drie weken lang door RTL zijn voorgelogen met fotootjes van zogenaamd een huwelijksreis, een trouwring waar Gordon mee liep te showen en verhalen van iedereen dat het zo romantisch was… Dan vind ik het wel zo’n staaltje volksverlakkerij worden, dat ik denk: hoe weinig respect is er voor de kijker? Het belangrijkste wat een televisiezender heeft is geloofwaardigheid en die is nu compleet weg.

Inmiddels heeft RTL dus excuses gemaakt. “Dat vind ik al heel wat. Dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan.”

De Jong wijst er verder op dat Boulevard al wekenlang wist dat Gordon niet getrouwd is. “Er zijn verslaggevers van Boulevard ingezet. Zij deden daarna net alsof Gordon ging trouwen, terwijl zij het ook al wisten. Het zijn wel journalisten, jongens. Sommige dingen moet je wel kunnen vertrouwen.”

Het is een zender die behoorlijk in de problemen zit en heel veel kritiek over zich heen krijgt, ook van mij, maar van heel veel meer mensen. Ze hebben een geloofwaardigheidsprobleem. Vertrouwen komt te voet en het gaat te paard. Dit doet ze geen goed. Daar ben ik van overtuigd.

Frits Sissing sloot zich bij De Jong aan. Hij vond het net zo leuk dat er een ander beeld van Gordon werd geschept. “Dit haalt het wel weer enigszins weg.

Ook Eva Jinek kon zich wel vinden in de mening van De Jong. “Ik begrijp jouw particuliere woede over de afloop daarna en de poppenkast.

Lees ook: RTL Boulevard-sterren lachen om kritiek Albert Verlinde (donderdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen