Wendy kan nog steeds niet lachen om Oempa-gezicht

Geplaatst op ma 27 nov 2017 om 12:07

Wendy van Dijk kan er nog steeds de humor niet van inzien dat twitterende RTL 4-kijkers onlangs veel lol hadden om haar knaloranje Oempa Loempa-gezicht in The Voice of Holland. Dat liet ze zaterdag blijken in de talkshow &Chantal. Gastvrouw Chantal Janzen liet blijken dat ze het onbegrijpelijk vindt dat Van Dijk zich altijd zo uit de tent laat lokken door twitterende hofnarren. “Je man Erland en jij liggen vaak onder een vergrootglas. Ik moet altijd wel heel erg om jou lachen dat jij reagéért.

In de Oempa Loempa-discussie sneerde Van Dijk naar een kijker: “Ik denk dat je tv niet helemaal goed is afgestemd.. #verdergeenklachten.

Janzen zag het verweer van Van Dijk voorbijkomen op Twitter en sprak haar collega daar direct op aan. “Ik heb jou een screenshot gestuurd van een antwoord dat jij dan weer geeft en dan denk ik: Wendy, niet doen.

Ze vindt het geinig dat Van Dijk zich er zo over kan opwinden. “Ik moet daar altijd wel om lachen, dan denk ik: oh mijn vriendin zit thuis, die denkt ‘potverdomme’ en pakt haar telefoon.”

Van Dijk

Van Dijk geeft de kritische kijkers van toen inmiddels half gelijk. “De beste vriend die naast mij stond is ook niet heel erg bruin, hè? Ik steek ten eerste af. Ten tweede klopt het honderd procent. In dat shot: iedereen ziet dat het oranje is. Negentig procent van het programma was dat níet zo. Het was dat ene shot, met dat ene interview waarin ik wat verkleurd was. Ik stond verkeerd onder een lamp.

Ze is nog steeds boos over de dollende kijkers. “Mensen moeten even verder nádenken. Het is één shotje. Je kunt daar je focus op leggen of je kunt je focus leggen op de rest wat er normaal uitziet. Dat irriteert me dan gewoon.”

Spijt van haar reactie heeft ze niet. “Waarom mogen wij dan niet reageren? Dat vind ik er zo moeilijk aan. Iedereen reageert en doet en als wij ook maar íets een beetje een antwoord geven van de pittige kant, dan ligt dat zó onder een vergrootglas.”

Talkshow

Merkwaardig genoeg was Van Dijk te gast in de aflevering van &Chantal met het thema ‘doe maar gewoon’. Janzen: “Mijn eerste gast op de bank is het type ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Dat zou je denken, toch heeft ze alles behalve een gewone baan: ze heeft een eigen magazine en succesvolle tv-programma’s.

Van Dijk: “Ja, ik kom wel uit een gezin van ‘doe maar gewoon’, van: we staan op de markt, bikkelen, werken, doe maar gewoon.

Janzen en Van Dijk zijn bevriend met elkaar en bellen elkaar regelmatig, werd gemeld in de uitzending.

Lees ook:
Oempa-Wendy boos op kijkers: ‘Ik ben níet oranje!’ (28 oktober)
‘Oempa-Wendy was slachtoffer van slechte shaping’ (29 oktober)
Mari van de Ven over Oempa-Wendy: ‘Kwam door licht’ (30 oktober)

Foto: RTL
16 Reacties op “Wendy kan nog steeds niet lachen om Oempa-gezicht”


 1. anonymous

  Natuurlijk weer allemaal dezelfde gezichten.
  Wat een k*tzender is dat RTL ook.

 2. Hohoho

  Zielige Wendy ook de weg kwijt..😵

 3. OMG

  Ik heb &Chantal nu voor het eerst gezien en daar blijft het bij. Er zijn regionale en lokale tv programma’s die nog beter gemaakt zijn dan dit.
  Ik vond het nogal zeer amateuristische televisie. Geen samenhang, Chantal komt totaal niet tot haar recht, te weinig humor, interviews die door knip en plakwerk totaal niet authentiek overkomen. Decors die ik niet begrijp. Klapvee wat duidelijk niet enthousiast is… Uiteindelijk een personality show, waar de personality, Chantal dus, eigenlijk niet centraal staat.

  Ze hadden dit beter door Carlo laten produceren, of Paul de Leeuw.

 4. PA

  Is ze toch zelf schuldig aan.

  Waarschijnlijk zat er te veel kleurstof in de coke dat naar haar hoofd is gestegen.
  Wartaal praten is het gevolg.

 5. Meneer Kaktus

  Wendy en Chantal in één bed met Meneer Kaktus ertussen
  Daar heb ik wel een paar weken ruzie met Virgien voor over.

 6. Mike

  Wendy is een zeer vervelende, nare, mokkende vrouw. Altijd maar aan het klagen over de grote boze buitenwereld. Hoe dúrven ze de koningin te bekritiseren?

 7. Loop

  Ze had er ook om kunnen lachen, Beetje relativeren. Dan was het over geweest. Als Erland zijnde, zou ik geen ruzie met haar willen.

 8. Karel

  Rare vrouw.

 9. Vrede

  Ik vond Wendy altijd wel leuk. En die kleur boeit mij ook weinig.
  Ik irriteer mij meer aan haar kinderachtige gedrag. Ook Martijn heeft daar een handje van. Ik weet niet of ze dat samen bedacht hebben maar het is zo overdreven kinderachtig dat het opvalt.
  Een Jan Smit heeft geen charisma en is saai maar Wendy en Martijn hebben dat probleem totaal niet dus ze hoeven niet te overdrijven. Be yourself.

 10. Linda

  Haar treffende bijnaam in Tv-land is overigens Ver-Wendy. Al jaren.

 11. Pipo

  Haha schreef net hetzelfde, de productie achter de schermen kan haar niet uitstaan

  Robert ten Brink ook niet, die schreeuwt als hij zijn zin niet krijgt.

 12. Krezus Jistus

  Wendy is de Tony Vilhena van RTL4.

 13. Grumpy

  Wendy is een ordinair volks vrouwtje dat nu door haar Erland boven in de RTL pikorde staat. Ze creëert haar nieuwe zelfbeeld, maar dat lukt haar niet zo goed.

 14. Henny Huisman

  Er zit voor miljoenen aan marcheerpoeder in de neusgaten van Wendy, en dan uitnodigen voor de themauitzending ‘doe maar gewoon’. Dat geeft aan wat er mis is met RTL.

 15. Mark

  Coke i.c.m. zonnebank doet rare dingen met je huid…

 16. Coen

  Wendy en coke….. dat moet wel gezien haar bizarre gedrag bij the voice.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.