Wendy kan nog steeds niet lachen om Oempa-gezicht

Wendy van Dijk kan er nog steeds de humor niet van inzien dat twitterende RTL 4-kijkers onlangs veel lol hadden om haar knaloranje Oempa Loempa-gezicht in The Voice of Holland. Dat liet ze zaterdag blijken in de talkshow &Chantal. Gastvrouw Chantal Janzen liet blijken dat ze het onbegrijpelijk vindt dat Van Dijk zich altijd zo uit de tent laat lokken door twitterende hofnarren. “Je man Erland en jij liggen vaak onder een vergrootglas. Ik moet altijd wel heel erg om jou lachen dat jij reagéért.

In de Oempa Loempa-discussie sneerde Van Dijk naar een kijker: “Ik denk dat je tv niet helemaal goed is afgestemd.. #verdergeenklachten.

Janzen zag het verweer van Van Dijk voorbijkomen op Twitter en sprak haar collega daar direct op aan. “Ik heb jou een screenshot gestuurd van een antwoord dat jij dan weer geeft en dan denk ik: Wendy, niet doen.

Ze vindt het geinig dat Van Dijk zich er zo over kan opwinden. “Ik moet daar altijd wel om lachen, dan denk ik: oh mijn vriendin zit thuis, die denkt ‘potverdomme’ en pakt haar telefoon.”

Van Dijk

Van Dijk geeft de kritische kijkers van toen inmiddels half gelijk. “De beste vriend die naast mij stond is ook niet heel erg bruin, hè? Ik steek ten eerste af. Ten tweede klopt het honderd procent. In dat shot: iedereen ziet dat het oranje is. Negentig procent van het programma was dat níet zo. Het was dat ene shot, met dat ene interview waarin ik wat verkleurd was. Ik stond verkeerd onder een lamp.

Ze is nog steeds boos over de dollende kijkers. “Mensen moeten even verder nádenken. Het is één shotje. Je kunt daar je focus op leggen of je kunt je focus leggen op de rest wat er normaal uitziet. Dat irriteert me dan gewoon.”

Spijt van haar reactie heeft ze niet. “Waarom mogen wij dan niet reageren? Dat vind ik er zo moeilijk aan. Iedereen reageert en doet en als wij ook maar íets een beetje een antwoord geven van de pittige kant, dan ligt dat zó onder een vergrootglas.”

Talkshow

Merkwaardig genoeg was Van Dijk te gast in de aflevering van &Chantal met het thema ‘doe maar gewoon’. Janzen: “Mijn eerste gast op de bank is het type ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Dat zou je denken, toch heeft ze alles behalve een gewone baan: ze heeft een eigen magazine en succesvolle tv-programma’s.

Van Dijk: “Ja, ik kom wel uit een gezin van ‘doe maar gewoon’, van: we staan op de markt, bikkelen, werken, doe maar gewoon.

Janzen en Van Dijk zijn bevriend met elkaar en bellen elkaar regelmatig, werd gemeld in de uitzending.

Lees ook:
Oempa-Wendy boos op kijkers: ‘Ik ben níet oranje!’ (28 oktober)
‘Oempa-Wendy was slachtoffer van slechte shaping’ (29 oktober)
Mari van de Ven over Oempa-Wendy: ‘Kwam door licht’ (30 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen