DWDD-baas Dieuwke Wynia dol op complimentjes

De Wereld Draait Door-baas Dieuwke Wynia plaatst mensen die kritiek hebben op haar of haar show direct op de zwarte lijst, maar koketteert wel graag met de complimentjes die ze ontvangt. Dat is te volgen op Twitter. Positieve stukjes van Harper’s Bazaar en NRC kunnen rekenen op een danktweet van Wynia. Over de recensies van haar floprestaurant zweeg ze. Maar een lovend stuk over de crisiscommunicatie van DWDD die volgde na de culinaire flop mochten haar volgers wél lezen.

Wynia kreeg deze maand de grootste flop uit haar DWDD-carrière te verwerken: het DWDD Pop-Up Restaurant serveerde zulk smerig eten, dat de stekker er na een paar dagen uit ging.

Op Twitter repte Wynia echter met geen woord over deze flop. Pas toen het weblog Frankwatching een artikel wijdde aan de geweldige manier waarop DWDD communiceerde over deze flop, werd Wynia weer wakker. Het artikel ‘Het mislukte pop-up restaurant van DWDD: 6 lessen in crisiscommunicatie’ kreeg van haar een retweet.

Een week later plaatste ze een foto van een stukje uit Harper’s Bazaar, dat haar ego flink streelde. Het blad schreef dat ze ‘ijzersterk werk aflevert’ en ‘geroemd’ wordt’. “Wij opteren voor een Dieuwke Wynia Draait Door-uitzending, waar Van Nieuwkerk de taken van Wynia waarneemt, en andersom. Ah toe?

Wynia: “Dat lijkt me niet zo’n goed idee, maar dank voor de nominatie Women of the Year, erg eervol!

Deze week is het NRC’s tv-recensent Hans Beerekamp, die al talloze keren in De Wereld Draait Door heeft gezeten, die Wynia doet glimlachen van oor tot oor. Volgens hem ‘valt het hernieuwde elan van BNN-VARA positief op’.

Beerekamp: “De min of meer vanzelfsprekend lijkende dagelijkse bijdragen van DWDD en Pauw sluiten aan op de groeiende behoefte aan druppels betekenis op gloeiende platen van onwetendheid.

Wynia: “Wat een mooie pluim van Hans Beerekamp voor BNN/VARA.”

De DWDD-diva staat bekend als haatdragend. Zo riep ze na een kritisch stuk van Arnon Grunberg dat ze hem niet aan tafel wil hebben, was ze woest toen Giel Beelen een keertje voor Pauw en niet voor DWDD koos, en wordt Jan de Hoop genegeerd door De TV Draait Door sinds zijn kritiek over de ‘verschrikkelijke bandjes’ in DWDD.

Wynia is zo gek op succes dat ze vorige maand zelfs een jubeltweet plaatste over de hoge kijkcijfers van de DWDD-uitzending over de terreur in Parijs. Ongepast, vonden velen het.

Lees ook:
Jan de Hoop: ‘DWDD boycot mij na kritiek’ (november)
‘Succes is Dieuwke Wynia naar hoofd gestegen’ (oktober)
‘DWDD-baas Dieuwke Wynia is zuur en haatdragend’ (oktober)
Roos Schlikker baalt van AD-artikel over DWDD (oktober)
Marianne Zwagerman haalt snoeihard uit naar DWDD (oktober)
DWDD wil Arnon Grunberg helemaal niet aan tafel (oktober)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen