Oudejaarsavond 2015: Herman Finkers vs Linda de Mol

De tv-strijd op oudejaarsavond 2015 gaat vanavond voornamelijk tussen Herman Finkers op NPO 1 en Linda de Mol op RTL 4. Voor Finkers is het de allereerste keer dat hij wordt ingezet op oudejaarsavond, terwijl de De Mol-show Ik Hou Van Holland voor de achtste keer op rij wordt uitgezonden op de laatste dag van het jaar. Vorig jaar ging NPO 1 er met de winst vandoor: de conference van Youp van ’t Hek was goed voor 2,4 miljoen kijkers, terwijl Ik Hou Van Holland er bijna 2 miljoen had.

Voor velen was het een verrassing dat Finkers de conference doet. “Voor mij was dat altijd een heel andere kerk”, geeft hij zelf toe in het AD. “De speeltuin van mensen als Freek en Youp.

Finkers: “Het is gebruikelijk om tijdens de oudejaarsconference mensen die het afgelopen jaar een scheve schaats hebben gereden op de korrel te nemen. Net als er klaarblijkelijk altijd een flinke portie Haagse politiek in moet zitten. Maar ik haal alle grote en kleine gebeurtenissen juist naar mezelf toe. Maak mezelf belachelijk, of trek het in het absurde.”

De Mol verheugt zich ook op haar oudejaarsprogramma. “Ik heb het niet bijgehouden, maar ik geloof dat het voor de achtste keer is dat wij het jaar mogen afsluiten bij RTL. Dat is erg leuk.

Finkers begint om 22.30 uur op NPO 1, De Mol om 22.05 uur op RTL 4. Voorafgaand zenden NPO 1 en RTL 4 respectievelijk De TV Draait Door en RTL Late Night Jaaroverzicht uit.

SBS 6, de derde zender van het land, heeft De 25 en Lachend het jaar uit op het programma staan.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen