DWDD zegt sorry na jubeltweet over kijkcijfers

De Wereld Draait Door heeft zijn excuses aangeboden voor een jubeltweet over de kijkcijfers van de uitzending van maandag over de terreur in Parijs. Dat is te lezen op Twitter. Matthijs van Nieuwkerk trok 1,8 miljoen kijkers, een seizoensrecord, en daar was de redactie zo blij mee dat ze begon te juichen op Twitter. ‘RECORD!’, kopte de redactie groot, begeleid door een kijkcijfergrafiek. Op de DWDD-site verscheen zelfs een heel juichartikel. Kijkers reageerden massaal: zij vinden het ongepast.

DWDD kreeg massaal kritiek van kijkers. “Uiteindelijk komen dan toch de ware intenties boven drijven”, zegt Jerome.

En Jaap: “Dat krijg je als je zelfingenomen wordt. Divagedrag van te tevreden redactie. Blijf nuchter.

Showkenner Guido den Aantrekker: “Begrijp dat DWDD-akela Wynia op Twitter jubelde over een ‘seizoensrecord’ qua hun Parijs-uitzending? Zo rollen uw betrokken VARA-vrienden.

En Bart: “Kijk ons een lekker VERSCHILLIG juichen om hoge lijkcijfers eeehh kijkcijfers.

Nieuwssite The Post Online merkt op dat DWDD kennelijk uitzinnig van vreugde is. Op zijn site berichtte DWDD dat alleen de Boer Zoekt Vrouw-special nóg meer kijkers trok. “Alleen Boerinnen uit Boer zoekt vrouw scoren beter dan 129 doden”, vat de site samen.

De Wereld Draait Door heeft spijt: “Diep excuus voor onze jubeltweet. Terugkijkend inderdaad niet kies. Sorry! Nee, kijkcijfers zijn niet zaligmakend.

DWDD verwijderde de jubeltweet en het juichartikel, maar de kijkcijfertweet van hoofdredacteur Dieuwke Wynia is niet verwijderd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen