‘Succes is Dieuwke Wynia naar hoofd gestegen’

De borstklopperij van DWDD-bazin Dieuwke Wynia is niet geheel terecht. Dat zegt columnist Jan Dijkgraaf bij The Post Online. DWDD bestaat vandaag tien jaar, maar Wynia bij DWDD bestaat al tien jaar en vier dagen, bleek toen ze zichzelf dinsdag feliciteerde op Twitter. “Vier dagen voor de eerste uitzending trad ik in dienst. Dat is vandaag“, zei ze. Lachwekkend, vindt Dijkgraaf: “Daarmee wekte je namelijk de suggestie dat jij DWDD, met Matthijs van Nieuwkerk, groot hebt gemaakt.

Maar dat is niet zo, aldus Dijkgraaf. “De waarheid: dat deed Ewart van der Horst. Toen die stopte, kreeg en greep jij pas je kans“, zegt de columnist, verwijzend naar de DWDD-bedenker met wie Wynia niet door één deur kon.

In aanloop naar het tienjarig jubileum van DWDD verschijnen er niet al te positieve omschrijvingen van Wynia in de media. En ze liet zichzelf deze week erg kennen door Arnon Grunberg op de zwarte lijst te zetten vanwege een humoristische column.

Dijkgraaf: “Wat ik deze weken zo hoor en lees bewijst dat het succes je een beetje naar het hoofd is gestegen. Waarom zo klein, Dieuwke?”

Betrokkenen halen Wynia vandaag volledig door de mangel in de Volkskrant. “Alsof God en zijn vrouw een show maken”, zegt oud-redacteur Christo Ruijs bijvoorbeeld.

Dijkgraaf heeft het artikel ook gelezen: “Het geeft niet, Dieuwke, dat je zo bent. Sterker: het is misschien wel noodzakelijk dat je zo bent. Maar geef het gewoon toe. Enne… geef Ewart de credits die hij verdient.

De hele column van Dijkgraaf is te lezen bij The Post Online.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen