Jan de Hoop: ‘DWDD boycot mij na kritiek’

Jan de Hoop vindt het opvallend dat grappige fragmenten uit zijn RTL Ontbijtnieuws niet meer te zien zijn in De TV Draait Door sinds hij kritiek heeft geuit op De Wereld Draait Door. Dat geeft hij aan in VARAgids. Van DWDD-baas Dieuwke Wynia is algemeen bekend dat ze haatdragend is en daar lijkt nu ook De Hoop tegenaan te lopen. “Ik heb via twitter al een keer gereageerd op die pokkenherrie van die verschrikkelijke bandjes. Dat is me door de redactie niet in dank afgenomen.

De Hoop staat nu op de zwarte lijst van Wynia. “Wij waren als RTL Nieuws altijd hofleverancier van fragmenten, maar ineens kwam er geen fragment meer langs. Ik word sowieso niet uitgenodigd.

Nu de nieuwslezer het toch al verbruid heeft, kan De Hoop ongeremd kritiek leveren op DWDD. Zo gebruikt hij zijn recorder extra vaak bij dat programma. “Bij te veel opera of ander experimenteels spoelen we door en stoppen we bij een leuk gesprek.

Ook presentator Matthijs van Nieuwkerk krijgt een kritische opmerking van De Hoop. “Laatst was er een professor die vertelde over een ontdekking in het heelal. Matthijs raakte compleet in vervoering, maar de professor reageerde met: ‘Nou, nou dat valt wel mee hoor’.”

Dat liet Matthijs niet gebeuren, de professor moest meegaan in zijn opwinding. Van Nieuwkerk is een briljante presentator, maar soms mag het nét een tandje minder.”

Lees het hele interview met Jan de Hoop in VARAgids (via Blendle).

Lees ook:
‘DWDD-baas Dieuwke Wynia is zuur en haatdragend’ (oktober)
‘Succes is Dieuwke Wynia naar hoofd gestegen’ (oktober)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen