Yvonne Coldeweijer weet het zeker: ‘André Hazes jr. is cocaïneverslaafd’

Het hoge woord is eruit bij Yvonne Coldeweijer. De gevreesde showbizzwatcher, ook wel bekend als Alberta Verlinde, zegt het voor het eerst hardop: “André Hazes jr. heeft een cocaïneverslaving.”

Yvonne Coldeweijer en André Hazes jr. © YouTube

André Hazes jr. en zijn vriendin Sarah van Soelen zijn volop in het nieuws sinds ze anderhalve week geleden plotseling verdwenen. Het was Yvonne Coldeweijer die er als eerst opdook: ze meldde dat Sarah van Soelen zou zijn opgenomen in een verslavingskliniek. Het leidde tot een woeste André die het opnam voor ‘dat meisje’, zoals hij zijn vriendin noemt.

‘André cocaïneverslaafd’

Het management van André beweerde dat Sarah voor een mediatraining was opgenomen in een Spaanse kliniek, omdat ze emotioneel kapot zou zijn door de aanhoudende kritiek van Yvonne. Juist door die beschuldiging komt Yvonne nu met een zeer pikante aflevering van De Popcorn Show, waarin ze een boekje opendoet over zowel André als Sarah.

Wat is de grote onthulling? Volgens Yvonne heeft André niet alleen een drankprobleem. “André heeft nog een ander probleem en dat is hetzelfde probleem als zijn nieuwe vriendin heeft en dat is een cocaïneverslaving”, aldus de showbizzwatcher, die naar eigen zeggen meerdere goed ingevoerde bronnen heeft.

Sarah uit bocht gevlogen?

Yvonne begint haar video met Sarah, van wie bekend is dat ze in het verleden is afgekickt van cocaïne. “De opname twee jaar geleden was niet vrijwillig, is opgelegd door een rechter en dat komt omdat Sarah een ongeluk heeft veroorzaakt, expres. Dit gaat natuurlijk wel al heel lang rond, dus ik kan je verzekeren: duizenden mensen weten dit.”

Ze vervolgt: “Het is echt zo, maar ik vind het nogal wat allemaal. Ik zeg het netjes: ze heeft expres een auto-ongeluk veroorzaakt, is daarvoor veroordeeld en de rechter heeft haar daarna met dwang naar een afkickkliniek gestuurd.”

Catastrofe

Nu hebben André en Sarah elkaar gevonden. Een ‘catastrofe’, noemt Yvonne dat. “Ik heb de afgelopen maanden zo ontzettend veel gehoord en veel berichten ontvangen over deze twee en hun gebruik. Het is heel erg ernstig, dus natuurlijk heb ik daar op dat moment niets over gepost.”

Ze is verbijsterd dat Sarahs ouders niets hebben gemerkt. “Ze weten toch al hoe een verslaafd persoon zich gedraagt? Zij woont thuis! Verslaafde mensen liegen gewoon de hele dag door, hè? Het enige waar ze aan denken is de volgende fix en ja, ik heb het hier echt over dagelijks gebruik, wat ik heb gehoord.”

Uit huis gezet

Yvonne vertelt het verhaal in geuren en kleuren. “Het is uit de hand gelopen dit verhaal. Er is ook veel geld mee gepaard. Ik ga je zeggen: het is uit de hand gelopen, haar ouders zijn erachter gekomen en zij zijn ontzettend kwaad en woest geworden. Ze hebben hen beiden uit huis getrapt.”

“Ik weet niet of ze met spullen en al uit huis zijn gekickt, maar in elk geval is de pa van Sarah zó pissig geworden. Hij heeft gezegd: ‘Ik stuur jullie nu allebei naar een afkickkliniek.’ (…) Dit gaat nooit werken. Als je twee mensen hebt die zó verslaafd zijn, dan gaat het elkaar zo in stand houden.”

Fragment

Volgens Yvonne weet iedereen in de mediawereld dit al. “Iedereen weet hoe het zit, geloof me maar, en niemand durft het te zeggen op tv. We gaan met z’n allen mee in het burn-out-verhaal, wat dus niet terecht is.”

De hele aflevering van De Popcorn Show:

Lees alles

Lees alles over deze rel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan dat Yvonne Coldeweijer de vermeende cocaïneverslaving van André Hazes jr. naar buiten brengt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen