RTL en SBS reageren op massale Hazes-haat onder hun kijkers

André Hazes jr. wordt vrijwel dagelijks volledig uitgekotst op de Facebook- en Instagram-pagina’s van RTL Boulevard en Shownieuws. Hoe gaan die programma’s om met al die Hazes-haat?

André Hazes jr. en Luuk Ikink © RTL Boulevard

De online kanalen van RTL Boulevard en Shownieuws worden dagelijks gevuld met een stortvloed aan negatieve reacties op BN’ers, maar de Hazesjes spannen daarbij echt de kroon. Elk artikel dat over deze ietwat ordinaire familie geplaatst wordt, lokt extreem veel ergernis uit bij de kijkers van de showrubrieken.

Dak eraf door Hazes

Bij André Hazes jr. loopt het nu wel heel erg uit de hand: zo zag RTL Boulevard zich gisteren genoodzaakt om in te grijpen en de reactiemogelijkheid te beperken. “Bij ons op Instagram ging het dak eraf, hè? We hebben daar echt een moderator op moeten zetten, van: ‘Hé, jongens, doe even normaal.’ Dat ging te ver”, aldus boegbeeld Luuk Ikink.

Collega Rob Goossens: “Inderdaad. De vrijheid van meningsuiting is echt belangrijk en we staan veel toe, maar op een gegeven moment heeft inderdaad de redactie moeten ingrijpen en zeggen: ‘Jongens, hou je een beetje in.'”

Tegenreactie

Toch vindt Rob dat André het zelf ook wel heel erg uitlokt. “Dat het hem te veel is geworden zagen we wel aankomen. Die jongen heeft zijn hele leven op straat gegooid via Instagram, ook weer de kalverliefde met Sarah van Soelen.”

Als je jezelf constant zo opdringt aan de mensen, dan kun je volgens Rob op een tegenreactie wachten. “Dan krijg je op een gegeven moment ook weer wat tegendruk van mensen die een klein beetje klaar zijn met hem en Sarah niet zo leuk vinden en dat op alle mogelijke manieren laten weten.”

Vreemdganger

Ook Shownieuws signaleert veel Hazes-haat onder zijn kijkers. Deskundige Bart Ettekoven: “De meningen over André Hazes zijn gewoon heel negatief, op welke website je ook kijkt. Als wij iets vanuit Shownieuws over de familie Hazes op Instagram of Facebook zetten, dan staan daaronder reacties waar de honden geen brood van lusten.”

Hoe komt dat? “Het beeld wat Nederland van hem had was altijd die leuke, grappige, goedlachse en speelse volkszanger. Dat is nu toch veranderd. Met Bridget is het al een beetje ingezet, maar nu hij Monique voor de tweede keer heeft verlaten merk je toch dat men hem een soort vreemdganger en vervelende man vindt.”

Lees ook

Keiharde reacties op ‘burn-out’ André Hazes jr., Boulevard grijpt in (gisteren)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Boulevard en Shownieuws schrikken van de Hazes-haat. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen