Johan Derksen heeft totaal geen medelijden met André Hazes jr.

Johan Derksen heeft geen enkel medelijden met André Hazes jr., die beweert dat hij een burn-out heeft. De voetbalanalist wijst erop dat de volkszanger altijd zélf de media-aandacht opzoekt.

Lil' Kleine, André Hazes jr. en Johan Derksen © Instagram, SBS

André Hazes jr. en zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen zijn op hetzelfde moment ingestort. Sarah is nu opgenomen in een Spaanse kliniek: officieel om een mediatraining te volgen, maar volgens boze tongen om af te kicken. En waar André precies uithangt is onduidelijk, maar hij schijnt in elk geval niet in Nederland te zijn.

André’s zak

Er wordt flink getwijfeld of André daadwerkelijk een burn-out heeft, maar het zou Johan Derksen ook niet helemaal verbazen. “Als ik zoveel wijven om mijn nek had hangen als hij en hij ’s ochtends bij iedere juffrouw waar hij zijn zak geleegd heeft een camerateam voor de deur aantreft die dat ook nog filmen, tja…”, aldus de voetbalanalist.

Dat is ook heftig, aldus Johan. “En hij leest het dan ook nog in geuren en kleuren terug in de bladen… Ja, daar word je een keer gek van denk ik, hè? Maar hij zoekt het zelf op.”

Geen medelijden

Juist omdat André zo nadrukkelijk de media-aandacht opzoekt, verdient hij volgens Johan geen medelijden. “Het is geen jongen om medelijden mee te hebben, net als die twee zoontjes van die Dries. Daar moet je ook geen medelijden mee hebben.”

Hij vervolgt: “Het is natuurlijk heel onvolwassen van die jongen dat hij zich zo gedraagt. En dat meisje (Sarah, red.) smúlt ervan, hoe meer ze op fotootjes en op beeld staat.”

‘Je móet niet op Insta!’

Weekend-baas Bart Ettekoven is het volledig met Johan eens. Hij erkent dat André wel heel erg veel media-aandacht voor zijn kiezen krijgt, maar: “Tegelijkertijd heeft hij zelf ook bijgedragen aan die enorme storm in de media.”

André heeft het zelf volledig in de hand, vindt Bart. “Dat hebben we hier ook meerdere keren gezegd: je hóeft niet alles te posten op social media, je hoeft niet elk kusje en elke stap die je zet breed uit te meten op Instagram. Hij en zij hebben ervoor gekozen om dat wel te doen.”

Over zichzelf afgeroepen

Dag in dag uit plaatsen André en Sarah elke stap die ze zetten op Instagram. ” Hun goed recht, maar dan blijft de media over je praten, want dan vindt iemand weer wat van een foto of vakantie. In die zin roepen ze het ook wel een beetje over zichzelf af.”

Voor de komende periode heeft André al zijn concerten afgezegd.

Lees alles

Lees alles over deze rel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u medelijden met André Hazes jr?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen