Johnny de Mol als verteller op NPO 1’s kerstavond: ‘Kan dit nog wel?’

Ton F. van Dijk, voormalig zenderbaas van NPO 1, is een beetje verbaasd over het feit dat de zender een programma met Johnny de Mol gaat uitzenden op kerstavond. Dat laat hij blijken op Twitter.

Johnny de Mol © KRO-NCRV

Johnny de Mol is al weken in het nieuws, vanwege de vermeende gewelddadige relatie die hij tot zes jaar geleden had met zijn boze ex Shima Kaes. De beschuldigingen aan het adres van de miljardairszoon zijn niet mals. ‘Mishandelde Johnny de Mol zijn verloofde?’, kopte het AD gisteren nog.

‘Zal dit echt doorgaan?’

Het imago van Johnny staat onder druk, maar dat is voor de KRO-NCRV geen reden om hem af te zeggen voor kerstavond. De omroep heeft hem uitgenodigd om het aloude kerstverhaal voor te dragen tijdens het programma De Nationale Kerstavond op de late avond van NPO 1.

Een merkwaardige beslissing, suggereert Ton F. van Dijk. Hij zet hier zijn vraagtekens bij. “Zou dit daadwerkelijk doorgaan?”, twittert de voormalig netcoördinator van de tv-zender.

In elkaar slaan

Columnist Jan Dijkgraaf, de biograaf van Martien Meiland, denkt dat de omstanders van Johnny veilig zijn tijdens de kerstvertelling. “Tijdens het voorlezen kan hij in elk geval niemand in elkaar slaan”, sneert hij.

Er zijn op Twitter meer van dat soort cynische reacties. “Ik heb uit betrouwbare bronnen gehoord dat de werktitel is ‘Hoe een vrouw te slappen?'”, zegt Jack bijvoorbeeld.

En ene Frans: “Als hij nou de andere deelnemers maar niet aftuigt, je weet het niet bij de Mol-maffia :-).”

Interview

Johnny de Mol heeft nog geen interview gegeven over deze nare kwestie. Mogelijk hoopt hij dat de rel vanzelf uitdooft, maar het kan niet anders dat hij er bij zijn eerstvolgende tv-optreden naar gevraagd zal worden.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen