Graaiende Lucille Werner afgeslacht op SBS 6: ‘CDA, weg hiermee!’

Lucille Werner werd woensdagavond keihard aangepakt in Shownieuws. Het CDA moet deze dame van de kandidatenlijst af gooien, klonk het in de uitzending op SBS 6.

Lucille Werner © Shownieuws, SBS

De Lingo-bekendheid heeft een eigen ‘foundation’, de Lucille Werner Foundation, waarmee ze zich wil inzetten voor de gehandicapte medemens. Het probleem is alleen dat er voor die gehandicapte medemens wel heel erg weinig overblijft: voordat de rest aan de beurt komt, zit Lucille zelf namelijk al vuistdiep in de goededoelenkassa.

‘Dit moet CDA-kiezer weten’

Het CDA is volgens De Telegraaf niet blij met de onthullingen hierover, omdat de partij Lucille Werner net op de tiende plek van zijn kandidatenlijst heeft gezet. De partij rekende op een leuke BN’er-bonus bij de verkiezingen, maar krijgt in plaats daarvan een hoofdpijndossier voor zijn kiezen. Weg ermee, vinden ze bij Shownieuws.

Ronald Molendijk vindt Lucille niet integer. “Wat de kiezers van het CDA moeten weten is dat dit goede doel geen CBF-keurmerk heeft. Dat zegt wat over de verdeling van het geld. Als je ongeveer de helft van wat je binnenkrijgt uitgeeft aan vaste kosten, zoals salaris, personeel, huisvesting. Ja, dan zit er echt serieus iets mis.”

Echt gênant

De jaarstukken van de Lucille Werner Foundation zijn openbaar terug te vinden en daaruit blijkt dat Lucille de afgelopen jaren tonnen aan goededoelengeld aan zichzelf heeft uitgekeerd. “Ze heeft zich de afgelopen jaren een managementfee verleend van 72.000 euro”, herhaalde Bart Ettekoven gisteren in Shownieuws.

Presentatrice Celine Huijsmans: “Dat is wel heel royaal.”

Ronald Molendijk: “Er staat ook ander personeel van 60.000 euro op de loonlijst en er gaat dus 70.000 euro naar deze dame. Ik vind het echt gênant.”

Weg ermee

Bart Ettekoven heeft het idee dat Lucille haar goede doel vooral als een inkomstenbron ziet. “Het lijkt wel alsof Lucille uitsluitend geld uit haar foundation haalt. Ze krijgt ook maar 6.000 euro van particuliere donaties, hè? De rest is allemaal van loterijen en die mensen kiezen er niet zelf voor om aan haar te doneren.”

Wat moet het CDA nu doen? “Weg ermee. Wat moeten het CDA anders doen? Luister nou naar mij. Stop ermee.”

Lucille reageert

Heel lang heeft Lucille gehoopt dat de onthullingen over haar gegraai met een sisser zouden aflopen en ze wilde daarom niet reageren. “Ze heeft er heel lang niet op willen reageren. Vandaag toen we belden kwam er uiteindelijk wel een reactie”, aldus Bart.

Lucille Werner zegt niets te weten van twijfels binnen het CDA. “Met anonieme bronnen kan ik niet zoveel. Mijn ervaring met het CDA, partijgenoten en (toekomstig) Kamerleden zijn uitsluitend positief.”

Bart: “Ik weet niet of ze de hele partij heeft gesproken, maar dat het daar rommelt en er wat vraagtekens worden gezet bij haar foundation, verbaast me niet.”

De uitzending van Shownieuws kunt u terugzien via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen