RTL 5 met live misdaadshow, Marieke Elsinga leidt crime-roedel

RTL 5 komt met een groot live misdaadprogramma op de maandagavond: Crime Desk. De presentatie is in handen van Marieke Elsinga, de vaste deskundigen zijn John van den Heuvel en Mick van Wely.

Crime Desk © William Rutten

Er wordt de kijker ‘een spannende mix van het laatste en exclusieve misdaadnieuws’ beloofd. Naast het vaste Crime Desk-trio, bestaat de crime-roedel verder uit andere RTL-gezichten als Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week.

Marieke dol op live

Marieke Elsinga vindt het heel leuk om een programma te presenteren waarin alle facetten van misdaad voorbijkomen. “Ik kijk er enorm naar uit ‘Crime Desk’ te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meeste interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden.”

Vooral dat het live is, net zoals RTL Boulevard, vindt Marieke heel erg leuk. “Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’.”

John en Mick

John van den Heuvel vindt het leuk om zijn tv-werk op deze manier te vereden. “Crime Desk is echt een uniek misdaadprogramma, waarin de kijker door insiders volledig op de hoogte wordt gebracht van het laatste misdaadnieuws. We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen.”

Speciaal voor dit project is Mick van Wely vanaf deze maand aan RTL verbonden als presentator. “Ik verheug me enorm het belangrijkste misdaadnieuws bij Crime Desk te kunnen brengen, bespreken en toe te lichten. Er is zoveel aandacht voor misdaadnieuws, merk ik. Door alle kennis bij RTL op dat gebied te bundelen ontstaat een uniek programma, waar de kijker zeker voor thuis blijft. We komen met spraakmakende reportages, confrontaties en onthullingen.”

Productie door John

Crime Desk wordt geproduceerd door Act of crime, de nieuwe productiemaatschappij van John van den Heuvel en is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen