Diederik Jekel wil na Dave ook Doutzen onderwijzen

Geplaatst op zo 02 aug 2020 om 12:30

Diederik Jekel, de Ab Osterhaus van RTL 4, zou het fijn vinden als hij na Dave Roelvink nog een coronadommerik kan onderwijzen. Hij denkt aan Doutzen Kroes. “Ken je of ben je een influencer die ermee worstelt? Ben je Doutzen? Ik wil graag op een respectvolle manier over dit belangrijke onderwerp praten“, zegt Diederik, die wel heel erg in zichzelf is gaan geloven, op Instagram. Doutzen op coronales bij Diederik: die natte droom kan de wetenschapsjournalist wel op zijn buik schrijven.

Diederik ging met Dave in gesprek omdat hij de coronaregels wilde uitleggen. “De reden dat ik dit wilde doen is omdat ik best schrok hoe onaardig en boos iedereen naar elkaar in dit debat is. Ook naar Dave die gewoon totaal begrijpelijke vragen stelde en zijn uiterste best doet om zich aan de regels te houden. Daarom wil ik heel graag met meer influencers het gesprek aan gaan.”

Wat wil hij ermee bereiken? “In ieder geval uitleggen waarom de regels zijn zoals ze zijn, kun je altijd nog bedenken of je het daarmee eens bent of niet.”

Dave gaf Diederik aan dat hij de regels krom vindt. Hij snapt niet waarom hij wel met vier vrienden in één auto kan zitten en waarom ze vervolgens niet samen kunnen gaan tafelen in een restaurant.

Diederiks boodschap

Diederik gaf hem de volgende boodschap mee: “Er was ooit eens een uitspraak van Kennedy. Hij vroeg op een gegeven moment: ‘Vraag niet wat dit land voor jou kan doen, maar vraag wat jij voor dit land kan doen.’ Dat vind ik hierin ook wel een beetje van toepassing.”

Ga niet te veel proberen te kijken naar hoe jouw leven normaal door kan gaan onder die regels, maar probeer meer te bedenken hoe je ervoor kan zorgen dat het met jouw leven niet erger wordt dan strikt noodzakelijk.”

Lees ook:
Coronacomplot Doutzen: ‘Media willen ons ziek maken’ (23 juli)
Rudy Bouma maakt gehakt van ‘complotgekkie’ Doutzen (23 juli)
Diederik Jekel erg bezorgd: ‘Doutzen, app me terug’ (23 juli)
‘Complot achter complottheorie Doutzen Kroes’ (24 juli)

Foto: RTL
19 Reacties op “Diederik Jekel wil na Dave ook Doutzen onderwijzen”


 1. Curryworst

  Van wetenschapper naar showbizz zeloot.
  Hoe zal Jekeltje hier later op terugkijken? Met trots of toch eerder met kromme tenen en het schaamrood op de kaken.

 2. GeselDerBNers

  Zowel in het hoofd van Dave als van Doutzen is het 24/7 testbeeld, dus ik wens Diederik veel succes!

 3. Ellie

  Dus Doutzen is een Corona-dommerik omdat ze kritische vragen stelt? Kritische vragen die iedereen zou mogen stellen. Je kunt je afvragen wie de dommeriken zijn.
  Het wordt tijd dat er eens een tegengeluid komt, zonder dat je meteen als complotdenker wordt weggezet.
  Vergeet niet dat de term complottheorie bedacht is door de CIA nadat mensen kritische vragen begonnen te stellen na de moord op Kennedy. Een manier om die mensen als gekkies weg te zetten. En dat is wat er nog steeds gebeurt.

 4. M

  Ik hoop dat Diederik daarna mij wil helpen, want ik ben ook een hopeloos geval. Komt door azijnzeiker.

 5. Blinde Herdershond

  ‘Diederik gaf hem de volgende boodschap mee: “Er was ooit eens een uitspraak van Kennedy. Hij vroeg op een gegeven moment: ‘Vraag niet wat dit land voor jou kan doen, maar vraag wat jij voor dit land kan doen.’ Dat vind ik hierin ook wel een beetje van toepassing.”

  Mijn god, die gast is totaal van het padje.

 6. Lilly Labiamus

  Diederik is toch homofiel?

 7. AxelF

  Heckle and Jeckle

 8. RaymondVL

  Dideriek Jekel is een l*l met tien vingers. En die moet mensen gaan bekeren tot de juiste corona hysterie????

 9. Neerlandicus

  Diederik. Kom jij dan maar eerst Nederlands bij mij leren. Het is :…wat jij KUNT doen….

 10. Walter

  Jekel, ze zijn al reddeloos verloren.

 11. Sjaak trekhaak

  Vervelende gasten allebei

 12. Beertje

  Leuke mensen

 13. Latoco

  @Ellie: Idioot.

 14. Dominee Jekel

  Kennedy citeren is toch wel het verkeerde voorbeeld kiezen. Wat Kennedy voor zijn land deed en hem de dood in dreef, is niet wat Jekel nu voor Nederland doet.
  Jekel zou ons het liefste als een kudde schapen naar de slachtbank drijven, de slachtbank, die Kennedy met een bijl aan stukken zou hakken.
  Jekel verdedigt het nieuwe normaal. Hij legt het nieuwe normaal uit aan de zogenaamde domoren. Degenen die achter het nieuwe normaal zitten, zaten ook achter het oude normaal, dat door Kennedy werd bestreden, omdat het oude normaal ook al niet deugde.

 15. Ali Bim Salami

  Ik wil niemand onderwijzen… ik wil alleen mijn zin doordrijven

 16. Chelsey

  “Ga niet te veel proberen te kijken naar hoe jouw leven abnormaal door zal gaan onder die kromme regels, maar probeer meer te bedenken hoe je ervoor kan zorgen dat het met jouw gehoorzame leven erger wordt dan strikt noodzakelijk,” aldus Luxembourg riool télévision 4 wetenschapper Diederik Jekel!

 17. Jeroen

  Ik hou niet van honden

 18. A. Tempelman

  Jekel is ernstig in de war, die wil zo onderhand iedereen de les lezen. Krijgt-ie de kans, dan weet hij niet meer wat hij ook alweer wilde zeggen. Kennedy heeft namelijk helemaal niets met onze corona-regels te maken.

  Dave Roelvink is natuurlijk niet de slimste. Die heeft gelijk dat de regels niet consistent zijn. En die redeneert als een kleuter: als ik een foutje kan vinden, kloppen alle regels niet meer. Roelvink moet nog leren wat common sense is. Z’n eigen boerenverstand gebruiken.

  En Jekel mag een ander vak kiezen. RTL Boulevard is de laatste draaideur op de weg naar buiten.

 19. Teuntje

  Groter stuk onbenul dan Dave Rioolvink bestaat er niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.