Diederik Jekel wil na Dave ook Doutzen onderwijzen

Diederik Jekel, de Ab Osterhaus van RTL 4, zou het fijn vinden als hij na Dave Roelvink nog een coronadommerik kan onderwijzen. Hij denkt aan Doutzen Kroes. “Ken je of ben je een influencer die ermee worstelt? Ben je Doutzen? Ik wil graag op een respectvolle manier over dit belangrijke onderwerp praten“, zegt Diederik, die wel heel erg in zichzelf is gaan geloven, op Instagram. Doutzen op coronales bij Diederik: die natte droom kan de wetenschapsjournalist wel op zijn buik schrijven.

Diederik ging met Dave in gesprek omdat hij de coronaregels wilde uitleggen. “De reden dat ik dit wilde doen is omdat ik best schrok hoe onaardig en boos iedereen naar elkaar in dit debat is. Ook naar Dave die gewoon totaal begrijpelijke vragen stelde en zijn uiterste best doet om zich aan de regels te houden. Daarom wil ik heel graag met meer influencers het gesprek aan gaan.”

Wat wil hij ermee bereiken? “In ieder geval uitleggen waarom de regels zijn zoals ze zijn, kun je altijd nog bedenken of je het daarmee eens bent of niet.”

Dave gaf Diederik aan dat hij de regels krom vindt. Hij snapt niet waarom hij wel met vier vrienden in één auto kan zitten en waarom ze vervolgens niet samen kunnen gaan tafelen in een restaurant.

Diederiks boodschap

Diederik gaf hem de volgende boodschap mee: “Er was ooit eens een uitspraak van Kennedy. Hij vroeg op een gegeven moment: ‘Vraag niet wat dit land voor jou kan doen, maar vraag wat jij voor dit land kan doen.’ Dat vind ik hierin ook wel een beetje van toepassing.”

Ga niet te veel proberen te kijken naar hoe jouw leven normaal door kan gaan onder die regels, maar probeer meer te bedenken hoe je ervoor kan zorgen dat het met jouw leven niet erger wordt dan strikt noodzakelijk.”

Lees ook:
Coronacomplot Doutzen: ‘Media willen ons ziek maken’ (23 juli)
Rudy Bouma maakt gehakt van ‘complotgekkie’ Doutzen (23 juli)
Diederik Jekel erg bezorgd: ‘Doutzen, app me terug’ (23 juli)
‘Complot achter complottheorie Doutzen Kroes’ (24 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen