Coronazuster Marga Bult stelt gerust: ‘Geen paniek!’

Nu de belangrijke nieuwsmedia af en toe weer berichten over een stijgend aantal coronabesmettingen, heerst er bij sommige mensen wat ongerustheid, maar dat is volgens Marga Bult helemaal niet nodig. Dat geeft ze aan op Twitter. Marga heeft tijdens de lockdown een paar maanden gewerkt in een speciaal ingericht zorghotel voor coronapatiënten in het Brabantse Uden, maar staat vrij nuchter in het coronadebat. Ze vindt dat sommige mensen te snel in de paniekmodus schieten.

Om Nederland gerust te stellen is Marga gisteren even in de coronacijfers gedoken. “Dus tot en met 1 augustus zijn er 439 mensen ‘positief’ getest. Ziekenhuis opnames vandaag 5 personen. Op de IC 2 personen en 1 overleden persoon. Zeker geen paniekcijfers tot nu toe, ondanks diverse demonstraties, bijeenkomsten etc. Hopelijk houden we ‘t zo de komende weken.

Marga vindt dat we weer een beetje normaal moeten kunnen leven met elkaar. “Lieve mensen, geen paniek, brengt ons nl land niets, behalve nog meer onrust. Kijk naar dit bijgaande lijstje van het RIVM met aantal gedane testen in de afgelopen 5 maanden! Juni/juli veeeeel meer testen gedaan, maar procentueel lagere positieve score en bijna geen ziekenhuis/ic-opnames!

Meer positieve testen door MEER te testen en toch bijna geen IC-opnames! Goed nieuws. Dus meer mensen immuun, groepsimmuniteit worden niet ziek! En virus door mutatie krijgt op den duur zwakkere werking, evenals door warm weer. Afwachten hoe t over 2 weken is. Nu geen paniek!

De tweet van Marga:

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen