Coronazuster Marga Bult stelt gerust: ‘Geen paniek!’

Geplaatst op zo 02 aug 2020 om 12:00

Nu de belangrijke nieuwsmedia af en toe weer berichten over een stijgend aantal coronabesmettingen, heerst er bij sommige mensen wat ongerustheid, maar dat is volgens Marga Bult helemaal niet nodig. Dat geeft ze aan op Twitter. Marga heeft tijdens de lockdown een paar maanden gewerkt in een speciaal ingericht zorghotel voor coronapatiënten in het Brabantse Uden, maar staat vrij nuchter in het coronadebat. Ze vindt dat sommige mensen te snel in de paniekmodus schieten.

Om Nederland gerust te stellen is Marga gisteren even in de coronacijfers gedoken. “Dus tot en met 1 augustus zijn er 439 mensen ‘positief’ getest. Ziekenhuis opnames vandaag 5 personen. Op de IC 2 personen en 1 overleden persoon. Zeker geen paniekcijfers tot nu toe, ondanks diverse demonstraties, bijeenkomsten etc. Hopelijk houden we ‘t zo de komende weken.

Marga vindt dat we weer een beetje normaal moeten kunnen leven met elkaar. “Lieve mensen, geen paniek, brengt ons nl land niets, behalve nog meer onrust. Kijk naar dit bijgaande lijstje van het RIVM met aantal gedane testen in de afgelopen 5 maanden! Juni/juli veeeeel meer testen gedaan, maar procentueel lagere positieve score en bijna geen ziekenhuis/ic-opnames!

Meer positieve testen door MEER te testen en toch bijna geen IC-opnames! Goed nieuws. Dus meer mensen immuun, groepsimmuniteit worden niet ziek! En virus door mutatie krijgt op den duur zwakkere werking, evenals door warm weer. Afwachten hoe t over 2 weken is. Nu geen paniek!

De tweet van Marga:

Foto: NPO








34 Reacties op “Coronazuster Marga Bult stelt gerust: ‘Geen paniek!’”


 1. Vonzipper

  Geweldige vrouw

 2. GeselDerBNers

  Eén van de weinige BNers die ook echt de handjes uit de mouwen steekt om patiënten te helpen en Corona te bestrijden (i.p.v. alleen maar een meninkje ten toon te spreiden)! Chapeau!

 3. WEST*

  Van zangeres/ presentatrice nu in de verpleeghulp , dan moet je een goed hart hebben. glamour opzij zetten en zieke mensen bijstaan als ze hulp nodig hebben
  Heb voor zulke mensen groot respect !

 4. ano@niem.nl

  De kans dat je getest wordt en dan als uitslag Corona hebt is 0,82%. Waar praten we over? De kans dat je iets wint bij de staatsloterij is nog hoger dan dat je Corana hebt in ze zwaarste vorm. Ik ben er helemaal klaar mee zo onderhand.

  Het lijkt toch echt een normaal griepje te zijn waar je binnen 2 a 3 dagen klaar mee bent. En zoals bij ieder griepje zullen oudere mensen en mensen met onderliggende of uitzichtloze ziektes het zwaarder te pakken KUNNEN krijgen en komen te sterven.
  We worden opgesloten door de overheid vanwege een normaal griepvirus.
  En andere landen apen elkaar na.

 5. Frits

  En toch moeten we binnenkort allemaal aan de mondkapjes, en als je daar aan begint met deze cijfers komen we daar dus nooit meer vanaf.

 6. Statisticus

  De laatste vijf jaar zijn gemiddeld 6000 mensen aan de griep gestorven ondanks vaccinaties. Nu zijn er 6.000 mensen aan covid-19 overleden ondanks lockdownmaatregelen. Niks aan de hand dus. Je kunt beter roken verbieden. Daar sterven jaarlijks 18.000 gemiddeld jongere mensen door.

 7. Biery Twalet

  Wat hebben we toch een polyvalente mensen in Nederland nu blijkt dat we ons met een gerust hart kunnen laten leiden door een data analist, dansleraar en zangeres!

 8. Jahhj

  Leuke cijfers hoor, alleen in de eerste maanden werd uitsluitend getest bij voldoende symptomen en vaak werden mensen gewoon weggestuurd.

  Logisch dat het percentage dan veel hoger is, want vaak zijn het al bijna vastgestelde gevallen, alleen nog een bevestiging van de test.

  Feit blijft natuurlijk dat er minder positieve testen zijn, maar zullen we even afwachten hoe het na de zomer gaat?

  Later praat ze nog alsof ze viroloog(mutaties e.d.) is maar dat kan ze beter niet doen. Dat is allemaal nog heel onduidelijk

 9. man pan

  Schat, dit zijn de totale cijfers over heel Nederland. De bezorgdheid is de stijgende lijn % positief getest in Rotterdam, Zeeland en Amsterdam, momenteel is het boven de 2 procent.

 10. Ard

  Ik vindt Marga een topper. Ook toen bij Op1 hoe gepassioneerd en met kennis vanuit functie ze vertelde. Echt een boegbeeld en spreekbuis voor de zorg. Zou mooi zijn als ze daar iets mee gaat doen.

 11. G.ossip

  Mondkapjes dragen is in strijd tegen onze grondwet, ze mogen het niet eens verplichten en een boete geven,alles is aan te vechten,daarbij mondkapjes is schijnveiligheid je word daar nog zieker van,wat te denken van copd patiënten,hyperventilatie aanvallen,ik vind het misselijkmakend in welke staatsterreur wij terecht zijn gekomen.

 12. Kim Wieft

  Een topvrouw die Marga!

 13. ed

  Heb meer vertrouwen in Marga dan in Ab Oosterhuis of hoe die man ook heet. Een BN’er die echt helpt. Dank je wel Marga.

 14. Chausson

  Marga is top ,en lekker nuchter.
  Gommers zegt in feite hetzelfde
  https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1980545/gommers-paniek-over-oplopende-besmettingen-niet-nodig.html
  RIVM wist t beter ,de resultaten waren er ook naar in mijn verpleeghuis .
  We hadden beter naar deze simpele redneck kunnen luisteren ,waren we beter af geweest.Komische video ,hij wijst aan het eind nog even subtiel op de doelgroep,meer empathe met ouderen dan RIVM.
  https://www.youtube.com/watch?v=x6cTDGqcUpA&feature=youtu.be

 15. Will e mijn

  Nou Marga, ik had je slimmer ingeschat. Door mutatie kan een virus ook sterker en dodelijker worden. En warm weer is ook een illusie gebleken.

 16. man pan

  @Will e mijn

  Die getallen van haar zeggen ook niets, dat zijn de totaal aantal testen over heel Nederland in maand Juli. Je moet kijken naar de wekelijkse getallen in Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en bepaalde regio’s in Noord Brabant.

 17. 🐝 Ingrid

  Marga ga werken in de anonimiteit zoals meestal de mensen in de zorg dat doen.
  Je wil graag aandacht? Nou er zijn nog mensen die op geld wachten.
  Hou verder je mening voor jezelf !!

 18. Ikke

  Marga hou je commentaar voor je en blijf hier buiten, daar zijn de deskundigen voor en m.i. ben je dat echt niet.

 19. Walter

  Margo Bult is nog dommer dan dom

 20. M

  Er is nog iemand dommer dan mij, Margo Bult dus. ik heb al de hersens van een ezel dus dat zegt veel. Curryworst waar ben je ik heb je hard nodig.

 21. Marianne Weber

  Marga is een kut zangeres

 22. q8

  Marga….een echte oosterling,
  van…niet l,llen ,maar poetsen
  marga, oost nederland is trots op je

 23. Koen J.

  @ano@niem.nl
  zo 02 aug 2020 om 12:14

  Wereldwijd zijn er bijna 18 miljoen mensen gestorven aan het corona virus.
  Gemiddeld sterven er wereldwijd ongeveer 600.000 mensen aan de griep, ook met onderliggend lijden. Dus hou op met dom praten.

 24. Er ist wieder da

  Koen J. kan ook dom praten!!!!Met z’n cijfertjes…

 25. Meindert Kramp

  Ik ben blij dat mensen tegenwoordig hun mening niet meer voor hunzelf houden.
  Dat deden ze in nazi-Duitsland namelijk wel.

 26. Gérard Joling

  Shangri la !

 27. Statisticus

  @Koen J
  Je lult uit je nek. Momenteel zijn er nog geen 700.000 mensen aan en met covid-19 infectie overleden. In 2018 zijn er meer dan een miljoen mensen overleden aan de gewone griep terwijl zij nota bene voor het merendeel gevaccineerd waren.

 28. Josje

  Marga bult is een top wijf

 29. Andrew

  Wie een beetje had gegraven in het verleden van Marga Bult, komt er direct achter dat deze dame een ordinaire graaier is en menigeen berooid achter laat. Ze is dan ook niet voor niets persoonlijk failliet verklaard. Maar wees gerust, ze leeft inmiddels weer in weelde door een relatie met haar vermogende manager aan te gaan. Daarnaast heeft ze ook al eens uitspraken gedaan die menigeen als negatief zou ervaren inzake cultuur en huidskleur.

 30. Holtko

  Al zo lang uit de schijnwerpers, geheel uit altruïsme vrijwilligerswerk doen in een ‘coronaziekenhuis’, uiteraard zonder verslag te doen in de media, want dat is niet nodig als je vrijwilligerswerk doet. En nu een zeer sterk onderbouwde – en vooral goed gespelde – mening geven. Topvrouw!

 31. G.ossip

  Angst angst angst infuus word aangesloten op u,de MSM heeft de aanval ingezet om jullie in de angst modus te houden,ga weer leven mensen en iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid.

 32. Overheid=Satanisme

  Onze overheden zijn uiterst crimineel bezig.
  Zij plegen halsmisdaden. Hun leugens kosten duizenden mensen nu en in de toekomst het leven. En de mense ze feesten door, terwijl de boer het ploegen onmogelijk wordt gemaakt.
  Als de overheden de doodstraf krijgen, zal ik pleiten voor omzetting in levenslang.
  Maar net als nu zal er dan ook niemand naar mij luisteren, maar daar zit ik niet echt mee.
  Ik heb hun hier gewaarschuwd, hier waar niemand van hen het leest. Net zoals zij ons waarschuwen, daar waar niemand van ons het hoort of ziet.
  Sie haben es gewusst. Duitsland in herhaling.
  Zo doen de satanisten zoiets. Zij kunnen dan tegen God zeggen: ziehier Uw Schepping, Uw gedrochten. Geef ons niet de schuld. Wij hebben ze immers gewaarschuwd. Vraag niet hoe. Maar het is nu eenmaal zulk dom volk, dat je met een scheepstoeter nog niet tot ze doordringt.
  Ze zijn nog te dom om voor ons duvels te dansen.

 33. anoniem

  Paniek is een slechte raadgever, maar onbedachtzaamheid ook.. :-)

 34. Leco van Z.

  @Koen J.
  zo 02 aug 2020 om 16:45, Koen, jongen je snapt er weinig van. Iets met een klepel en klok. Er zijn wereldwijd ongeveer 18miljoen besmettingen. Op een wereldbevolking van zeg 7.700.000.000 mensen is dat niet echt schrikbarend.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.