‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 7:55

Wilfred Genee is zondagavond na de uitzending van Op1 volledig uit zijn plaat gegaan. Hij zat schreeuwend aan tafel tegenover presentatoren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dat heeft Jan Roos te horen gekregen van meerdere bronnen rondom het programma, vertelt hij in RoddelPraat. Nét toen Wilfred aangaf ‘not amused’ te zijn over het interview, werd Op1 afgebroken. De grote vraag is: wat gebeurde erna? Wilfred heeft slechts aangegeven dat zijn vrouw op een zeker moment moest ingrijpen.

Jan Roos heeft nu te horen gekregen dat er een flinke ruzie is ontstaan. “Hem is natuurlijk beloofd door Jeroen Pauw dat hij zijn verhaal mocht doen en dat mocht hij ook wel, alleen hij wist niet dat hij de maat genomen zou worden op die manier.”

Vooral Fidan Ekiz, met wie Wilfred een vriendschappelijke relatie onderhoudt, ging los op Wilfred. “Fidan Ekiz deed voor het eerst echt heel goed haar werk, vond ik. Zij deed bij Wilfred eigenlijk wat Wilfred deed bij Johan. Zij was als presentator helemaal het tegenovergestelde van degene die ze aansprak. Dit was eigenlijk een koekje van eigen deeg.”

Wat gebeurde na de uitzending?

Iedereen wil weten: wat is er nou gebeurd achter de schermen? “Ik heb wat bronnen geraadpleegd, want de vraag was natuurlijk: wat gebeurde er nou na die uitzending? De naborrel is er nooit geweest. Er waren een beetje weinig mensen op die naborrel, want niet iedereen was tevreden over die uitzending.

Al direct begon Wilfred zijn woede te uiten. “Jeroen Pauw vroeg aan Wilfred: ‘Wil jij nog wat zeggen?’ En daarop begon hij een verhaal, dat we niet gehoord hebben, want toen ging het geluid uit. Hij begon toen het verhaal: ‘Jij maakt godverdomme met mij een afspraak hier om in jouw programma te komen en jij hebt je helemaal niet aan die afspraak gehouden.’”

Het is echt uit de hand gelopen, aldus Jan Roos. “Ik zal je sterker vertellen: het is een schreeuwverhaal geworden daar aan tafel met het publiek er nog omheen. Het is nog een tijdje doorgegaan. Het is jammer dat het niet is uitgezonden, want Genee is volledig uit zijn plaat gegaan daar. Als je ergens heen wordt gehaald met verkeerde beloftes, dan begrijp ik wel dat je kwaad wordt.”

Lees ook:
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (maandag)
‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’ (maandag)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (gisteren)

Foto: NPO
55 Reacties op “‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’”


 1. S. Peurneus

  Als Jan Roos de bron is, heeft ie het vast in de fabeltjeskrant gelezen…

 2. Minder of Mirjam

  Typische Publieke Omroep streek weer. Overmoedige Fidan had voor het eerst in maanden een goeie avond en gelijk werd ze overmoedig.

  Zo zie je maar, weg met de NPO!

 3. Zomaar

  Verkeerde beloftes?
  Het ging toch over VI, waar zouden ze het anders over moeten hebben.
  En telkens weer die beweringen met bron ‘van horen zeggen’ is ook vermoeiend.
  Zo werken de roddelbladen ook met hun leugens.

 4. Nelson

  schreeuwverhaal geworden daar aan tafel met het publiek er nog omheen
  ——

  Welk publiek?

  Jan Roos is nog erger dan Rob Goossens.

  Ze vullen alles in wat ze niet weten.

 5. DeBaron

  IS GEWOON EEN LUL!!!!!!

 6. Zalmneusje

  Net goed!

 7. Curryworst

  Is het niet hilarisch?
  Wilfred dacht een fantastische thema avond te maken over ra cisme in VI om zo de discussie op gang te brengen want de wereld staat in brand etc.
  Uiteindelijk gaat het nu al anderhalf week over Genee zelf en zijn laag bij de grondse Judasstreek.
  En het wordt alleen maar erger en erger voor hem.

 8. Ik hou van lekker fris..

  Tja als Jan Roos zijn bronnen raadpleegt is het zeker niet waar. Sensatie belust menneke.

 9. Lilly Labiamus

  Jan Roos zegt het. Dus niet waar.

 10. Jolanda

  Het iritante groene klaver schreeuwertje gooit weer olie op het vuur. Groen links moet weer in de aandacht. Weer even in het Ad zeggen dat het wel racisme is van Johan Derksen.

 11. S

  Wilfred ‘Cocaïne’ Genee. Al jaren.

 12. Gondorf

  Ruud (of Siem) zal Gijp wel weer de schuld geven (zucht)…

 13. Willie

  Genee reageerde als een NSB’er die werd opgepakt.

 14. Rubicon

  Begin september zitten ze er gewoon weer gedrieen.

 15. Chelsey

  Rot toch op man! Op1 heeft je de kans gegeven om de schade te beperken vuile klootzak! En wat doe jij, je bljft keihard op je stanpunten waarvan iedereen al op de hoogte was! Sodemieter op Man! Achterbakse klootzak! Fidan heeft je zoveel kansen gegeven, ze hebben je proberen te sparen, maar jij zat daar weer met je egootje aan tafel dat niets maar dan ook totaal niets wilde toegeven laat staan excusses aan je collega’s aanbieden! Rot op Man! Talpa zou je eigenlijk gewoon keihard moeten ontslaan! Vuile Judas!

 16. Fox Mulder

  GeNEE is lost en laat zijn ware gezicht zien.

  Voor Ruud (of Siem), Team Gijp & Johan.

 17. MolTalk

  Wilfred doet altijd wel cool, maar is nu gewoon bezweken onder de stress en doorgeslagen.

 18. Dirk2

  Nog meer drama, clicks clicks clicks!

 19. achtmet

  Het is en blijft een paardelul !

 20. Roeland

  Nu weet geNEE tenminste hoe Derksen zich die avond voelde!!

 21. BAVARIA

  Genee is een hypocriete matennaaier!

 22. J. Bloemheuvel

  Wilfred G. heeft ook zijn goede kanten.
  Wanneer ik last van mijn maag heb kijk
  ik eventjes naar een opname met hem en
  prompt ga ik spontaan over mijn nek.
  Dus mocht er geen Rennie in huis zijn:
  bekijk een afbeelding van W. G.

 23. Pieterke

  Genee: We hadden een hekel aan NSB-ers, hebben dat en zullen dat altijd blijven houden.

 24. Robert

  Dit weten wel meer mensen, alleen Jan Roos zegt het gewoon.

 25. Corry Jankbal

  Hopelijk heeft Fidan Ekiz haar carrière geen schade berokkend, bij de NPO leiding zijn ze immers niet zo tolerant….
  Genee kan zich beter op radio richten, hij is echt een totale rat.

 26. Statisticus

  We leven.in een zeer tolerant land zolang we aan extremisten als Roos, Akwasi en Afrey aandacht geven.

 27. Dombo

  Hoe naief kan je zijn, dat weet je als je bij Pauw aan tafel gaat zitten, dat het niet mals zal zijn, wat een sukkel die Genee, dat is precies de reden waarom ik ben gaan kijken, een relletje op zijn tijd is best leuk en dat was te verwachten. Ik heb genoten.

 28. Grootheidswaan

  Neem je verlies en hou je kop, je dacht toch niet serieus dat je kon winnen van Pauw ???

 29. had maar nee gezegd

  Uiteindelijk toch uit zijn rol gevallen, de hele uitzending zat Genee zich zwaar te beheersen en dan barst alsnog de bom…tja…heel dom om aan te schuiven bij Pauw.

 30. Michiel

  @Grootsheidswaan Winnen van Pauw? Waar heb je het over. Dit is geen voetbalwedstrijd waarbij je een winnende en verliezende partij hebt. Wat een kinderachtige manier om hier tegenaan te kijken.

 31. Ronnie

  En straks in het nieuwe TV seizoen zitten ze weer met zijn 3en aan tafel bij Veronica Inside, met de eerste weken meer kijkers dan ooit en meer adverteerders dan ooit. Slimme marketing hoor! ;-)

 32. Pim

  Koekje van eigen deeg kan heel vies smaken

 33. jmp

  Eigenlijk wisten we allen dit natuurlijk al wel, maar in deze discussie is heel duidelijk geworden dat Genee niet bepaald gepruimd wordt in omroepland.
  @Ronnie: Ik denk dat je dat nog vies tegen kan vallen. Ja, ze hebben in t verleden vaker akkefietjes gehad, waarna ze vrolijk verder gingen. Maar in dit geval heeft Genee, in zijn blinde ambities voor ooit een eigen programma, zijn hand overspeeld.

 34. pepe

  Jantje Roos is net zo geloofwaardig als dat ik zou zeggen dat ik van bronnen rond het programma heb gehoord dat Fidan en Wilfried na afloop elkaar ff flink geneukt hebben. (want dat deden ze daarvoor ook daar kennen ze elkaar van aldus de bronnen)

 35. A

  @Ronnie
  Ook hij een gesprek/debat kun je een winnende partij hebben.
  En je weet dat je bij Jeroen van goede huize moet komen.
  Naïef als je denkt dat je dan daar je gram kunt halen.

 36. A

  Sorry,
  @ Michiel

 37. Arie

  Het interview verliep niet volgens de verwachtingen (vooraf toegezegd of niet) en na de uitzending is Genee uit zijn dak gegaan. Klinkt mij als geloofwaardig in de oren. Misschien is hij wel terecht uit zijn plaat gegaan, hij zat er natuurlijk om zijn straatje schoon te vegen.
  Net als oliemannetje Arie Boomsma het vuurtje maar bleef opstoken en toen het uit de hand liep riep Stasi Arie “Van mij hoeft VI niet van tv”.
  Gelukkig weet de Nederlander beter.

 38. Bas

  Wilfred Genee is een matennaaier en een hypocriete slappe l*l.

 39. Morten

  Genee dacht zich even in een niet-Talpa talkshow in te likken bij het linksgeoriënteerde BN’er volk en zijn plaatsje tussen hen veilig te stellen. Kwam hij even van een koude kermis thuis… iedereen kotst hem straks uit.

  Ach je kunt altijd nog beroepsdemonstrant worden.

 40. Claire

  farizeeër Wilfred Genee is niet alleen onbetrouwbaar gebleken, hij heeft zich voor eeuwig gediskwalificeerd als presentator en als een gevaarlijke collega die niet zal schromen om je een dolk in de rug te steken.

 41. Arno50

  Top, dat Genee zichzelf steeds kleiner zat te maken… Op enig moment kreeg hij steun van Diederik Gommers die blijk gaf de situatie niet te kennen en dus buitenspel werd gezet. Genee zocht nog steun en bleef hangen in de van hem welbekende uitspraken als ‘misschien had het anders gemoeten ‘, ‘heel veel mensen vinden’ en ‘ veel mensen zijn het met me eens’. Toen werd het pas echt leuk, want Fidan zette hem terecht op zijn nummer. Hij pareerde nog dat hij het niet volgens afspraak zou gaan, maar toen raakte ook Pauw geïrriteerd door de ‘ik heb het niet gedaan’ houding van Genee. Jammer dat we de napraat moesten missen. Een mooi item!

 42. Keta Minek [de echte]

  Ik geloof niks van Jan Roos, maar als je al zag hoe Genee in de uitzending zelf heel gepikeerd zat te zijn en begon te janken over dat ze op de app veel aardiger voor hem waren, is het niet onaannemelijk dat hij inderdaad na afloop nog tekeer is gegaan. Wat een onwijze lul is die gast toch ook.

 43. Wilfred Genee

  Ik ben gewoon van een koude kermis thuis gekomen . Ik dacht die Fidan is het wel met me eens maar dat was een lelijke tegenvaller voor me. En Jeroen was zo trots al een Pauw op Fidan toen werd ik echt woedend en heb ik alles kort en klein geslagen.

 44. Fred biharie

  Genee de nsb’er kreeg een koekje van eihen deeg hahaha

 45. 😷Paulus

  😷Je hoeft nauwelijks een blik te werpen naar die Jan Roos om te constateren dat hij ze niet op een rijtje heeft. Hij kan beter aansluiten bij de Jostie-Band.

 46. tjap

  Genee is een lul

 47. tjap

  Hij probeerde bij Pauw zo overduidelijk extra kalm over te komen omdat hij wist dat hij een slecht verhaal had. Hij zag er zo ongelooflijk onbetrouwbaar uit. En maar hopen dat niemand het zag. Als een man met een toupet die hoopt dat niemand de lijmranden ziet

 48. Danielle van de Donk

  Wij, de Oranje Leeuwinnen, boycotten het programma Veronica Inside.

  o.a. namens Danielle van de Donk, Jackie Groenen, Jill Roord, Vivianne Miedema en Lieke Martens 🔶

 49. Marco

  Ik zie geen verband tussen de reactie van de dames en het onderwerp van het artikel over Op1

 50. Janny

  Al die fatsoensrakkers kan het woord racisme niet meer horen.Mag ik nog wel bruine bonen eten.Heb zelf een mooie bruine schoonzoon en Turkse goede mensen om ons heen.Laten wij blij zijn dat wij met allen in Nederland wonen met alle verwennerijen hier.Niemand komt echt iets te kort. Ja je moet wel willen werken aanpakken voor niets schijnt alleen de zon.Wij zijn nu alleen elkaar, gek aan het maken.Ik denk toch verveling of iets te gevoelig.Ook de kaaskoppen voelen zich zo langzamerhand in een hoek gedrukt,mogen wij ons nog Nederlander voelen. Net zoals iedereen hoort te zijn.En vrijheid op alle gebied moeten wij met elkaar houden.

 51. M.

  Goed zo Oranje Leeuwinnen, mijn steun hebben jullie.

  #VeronicaOffside

  @Marco,niemand hoeft jou te begrijpen. Waarschijnlijk is he te ingewikkeld voor je…

 52. mhanse320gmailcom

  Als je een empathisch vermogen hebt, kun je je in iedereen inleven, dus ook in Genee…Nederlanders staan erom bekend elkaar de maat te nemen…maar dat is oordelen zonder alles te weten en zonder je in te leven in elk van de personen.Al wat Geneen vertelde geloof ik dat hij echt zo heeft ervaren, dat hij tijdens dat omstreden Veronica1V interview in een spagaat zat, in een dubbel gevoel, enerzijds als presentator van het programma met Derksen en ook Tevee zat te maken voor kritisch Nederland heden ten dage voor protesterend Nederland w.b. discriminatie tegen donkere mensen die hier wonen…welnu als Derksen de opmerking over Akwasi als wellicht zwarte piet zijnde daar op die foto niet gemaakt had, was alles niet geëscaleerd?…ik denk het wel, want het botert niet genoeg tussen de heren Genee en Derksen, dat is wat ik al een poosje zie, Genee is denk ik eind dertiger, Johan is 72, kan een generatieconflict zijn , dus elkaar niet goed kunnen begrijpen altijd, daar hadden de heren wel vaker last van!….dat is als een zoon met zijn teveevader wel weer op te lossen maar helemaal goed zal het niet meer komen, denk ik…er moet dit keer heel veel water bij de wijn worden gedaan door Johan, maar omdat hij al 72 jaar is, zou het zomaar kunnen zijn dat hij dat toch kan, en dat zou mooi zijn, want dan kan Veronica IV inside gewoon over enkele weken weer op het scherm te zien zijn en daarop zitten we toch wel te wachten met zijn allen! En niet een plaatsvervanger voor Genee, want een beetje schaving aan elkaar mag juist goede vrucht voortbrengen! Laten we daar op hopen!

 53. DeBaron

  Had dit artikel even gemist maar de inhoud verbaast mij nou niks pffffffff

 54. DeBaron

  o ja dat GENEE WEGERMEE ook nog Dennis Schouten zo gaat behandelen. Hoe triest wil je het hebben echt

 55. Jaap Aap

  Hoop dat het waar is en dat het josti 3.0 Genee nog minimaal 89 jaar achtervolgt. Dat gun ik hem van harte!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.