‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’

Wilfred Genee is zondagavond na de uitzending van Op1 volledig uit zijn plaat gegaan. Hij zat schreeuwend aan tafel tegenover presentatoren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dat heeft Jan Roos te horen gekregen van meerdere bronnen rondom het programma, vertelt hij in RoddelPraat. Nét toen Wilfred aangaf ‘not amused’ te zijn over het interview, werd Op1 afgebroken. De grote vraag is: wat gebeurde erna? Wilfred heeft slechts aangegeven dat zijn vrouw op een zeker moment moest ingrijpen.

Jan Roos heeft nu te horen gekregen dat er een flinke ruzie is ontstaan. “Hem is natuurlijk beloofd door Jeroen Pauw dat hij zijn verhaal mocht doen en dat mocht hij ook wel, alleen hij wist niet dat hij de maat genomen zou worden op die manier.”

Vooral Fidan Ekiz, met wie Wilfred een vriendschappelijke relatie onderhoudt, ging los op Wilfred. “Fidan Ekiz deed voor het eerst echt heel goed haar werk, vond ik. Zij deed bij Wilfred eigenlijk wat Wilfred deed bij Johan. Zij was als presentator helemaal het tegenovergestelde van degene die ze aansprak. Dit was eigenlijk een koekje van eigen deeg.”

Wat gebeurde na de uitzending?

Iedereen wil weten: wat is er nou gebeurd achter de schermen? “Ik heb wat bronnen geraadpleegd, want de vraag was natuurlijk: wat gebeurde er nou na die uitzending? De naborrel is er nooit geweest. Er waren een beetje weinig mensen op die naborrel, want niet iedereen was tevreden over die uitzending.

Al direct begon Wilfred zijn woede te uiten. “Jeroen Pauw vroeg aan Wilfred: ‘Wil jij nog wat zeggen?’ En daarop begon hij een verhaal, dat we niet gehoord hebben, want toen ging het geluid uit. Hij begon toen het verhaal: ‘Jij maakt godverdomme met mij een afspraak hier om in jouw programma te komen en jij hebt je helemaal niet aan die afspraak gehouden.’”

Het is echt uit de hand gelopen, aldus Jan Roos. “Ik zal je sterker vertellen: het is een schreeuwverhaal geworden daar aan tafel met het publiek er nog omheen. Het is nog een tijdje doorgegaan. Het is jammer dat het niet is uitgezonden, want Genee is volledig uit zijn plaat gegaan daar. Als je ergens heen wordt gehaald met verkeerde beloftes, dan begrijp ik wel dat je kwaad wordt.”

Lees ook:
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (maandag)
‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’ (maandag)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (gisteren)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen