RTL 4 grijpt in na horrorstart zomerschema

RTL 4 grijpt in na de verschrikkelijk slechte start van het zomerschema. De tv-zender heeft er nu één week op zitten zonder late talkshow en daar zijn ze bij de top flink van geschrokken. Nu Beau op zomervakantie is gegaan en er een maand lang geen verse programmering meer is na 20.30 uur, blijkt de kijker het traditionele herhalingencaroussel nu écht niet meer te pikken en massaal over te lopen naar Netflix. Het resultaat? Horrorkijkcijfers. Nu is het tijd voor paniekvoetbal.

De prime-time-scores van RTL 4 zijn dramatisch slecht. De zender trok maandag op het dieptepunt 236.000 kijkers, dinsdag 333.000 kijkers en woensdag 230.000 kijkers.

Op de slechtst bekeken avond, de woensdagavond met twee prime-time-titels onder de 250.000 kijkers, grijpt RTL 4 nu als eerst in.

Obese (vorige week 230.000 kijkers) blijft staan, maar Rooijakkers over de Vloer (248.000 kijkers) moet om 21.30 uur plaatsmaken voor Britain’s Got Talent, dat vorige week nog tegenover Rooijakkers stond op RTL 5 en een paar duizend kijkers meer trok.

Met de Britse Holland’s Got Talent hoopt RTL 4 de boel nog een beetje te redden op de woensdagavond. Het plekje op RTL 5 wordt gevuld met Voor De Rechter.

Tot vorige week was de vrijdagavond van RTL 4 het domein van Het Beste van Got Talent Worldwide, maar die plek wordt deze week overgenomen door hoogtepunten van The Voice.

Update 17.15 uur Zomerpaniek RTL compleet: Gooische Vrouwen stopt

Lees ook:
RTL 4 in lockdown: historisch slechte kijkcijfers (kijkcijfers van maandag)
Tweede dag RTL 4-lockdown: er kijkt geen hond meer (kijkcijfers van dinsdag)
Horrorzomer RTL 4: glijdt verder weg tot 230.000 kijkers (kijkcijfers van woensdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen