‘Akwasi rekende bij Beau op fluwelen handschoenen’

Geplaatst op zo 12 jul 2020 om 11:10

Rapper Akwasi rekende een maand geleden op een niet-kritisch interview in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Daarom schoot hij zo uit zijn slof. Dat denkt tv-kenner Rob Goossens, heeft hij gezegd bij Privé TV en RTL Boulevard. Daags na zijn kritiekloze optreden in de talkshow M rekende Akwasi bij Beau op een soortgelijke behandeling, aldus Rob. “Bij M hij zijn verhaal mogen doen zonder enige tegenspraak. Hij dacht: dat gaan we even overdoen.

Het pakte iets anders uit: Beau vond dat Akwasi erg agressief was toen hij op de Dam verkondigde geweld te gaan gebruiken tegen Zwarte Piet. “Ik denk dus dat Akwasi dacht: ik ga bij de Beau van vorig seizoen zitten en ik mag nog een keer een beetje half uitleggen dat ik het niet echt zo bedoeld had. Dat gebeurde niet.”

Akwasi kreeg Beau om zijn oren. “Beau pakt hem en liet niet los totdat hij zijn punt duidelijk had gemaakt. Beau wilde een serieus verhaal hebben en liet hem er niet mee wegkomen.”

Jammer voor Akwasi, die aan de buigende M gewend was. “Akwasi was daar heel duidelijk niet echt op voorbereid en hij begon op een gegeven moment dus zelfs John de Bever een beetje te beledigen. Ik vind dat mooie televisie. Daar zet ik de televisie voor aan.”

Hoe heeft Beau het het afgelopen seizoen gedaan? “De kijkcijfers waren eigenlijk best wel heel goed. Hij heeft niet gewonnen van Op1, maar hij heeft wel zichzelf in zijn eerste seizoen ver overtroffen.

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (11 juni)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (11 juni)
Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle (13 juni)
Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’ (17 juni)

Foto: RTL
75 Reacties op “‘Akwasi rekende bij Beau op fluwelen handschoenen’”


 1. Jeroen Smits

  Akwasi we noemen thuis Kwaaie maar dat terloops en terzijde is een schreeuwlelijk die doet alsof hij kan verbinden maar is natuurlijk een vette onrustzaaier.

 2. Captain Caveman

  Wat een raddraaier die Beau!

 3. Wyatt

  Rob Goossens hou je bek eens.

 4. Bemmelmans

  Zeurpiet Akwasi is een haatzaaier en hij roept op tot geweld.

 5. Theo Theelepel

  Als ik Akwasi in augustus in de Bijlmer tegenkom trap ik hem..ja ik ben een woordkunstenaar je moet niet alles letterlijk nemen.

 6. Captain Caveman

  Maar ja, in de randstad gaan ze kritiekloos op hun knieën voor deze meneer. Slaakt hij die dreigende taal bijvoorbeeld op het platteland, in de provincies, krijgt hij geen helden onthaal maar klappen en moet hij rennen voorzijn leven. Die pikken die flauwekul niet meer na het debacle van dokkum. En gelijk hebben ze. Geen ongevraagd randstad gehijg in de nekken van de mensen!

 7. Huismaker

  Deze Marxist rekende er op dat de laffe Nederlanders heel snel zouden bukken en als collectief “Mea Maxima Culpa” zouden roepen. (Ook namens mijn blanke voorouders die als slaven in plaggenhutten woonden (-25 graden) in Oost-Groningen voor de heren-boeren.)
  En het mediakartel zou dat wel voor hem in goede banen leiden (+schadevergoedingen en standbeelden). Mensen beginnen wakker te worden en dat mediakartel te mijden.

 8. Fox Mulder

  M vond het verhaal van Akdwasi “helder”. Die conclusie zegt niet alleen iets over deze zeurman maar ook alles over waar M voor staat.

 9. Henk

  Die akwasi mag vanavond ook optreden op NPO bij die racisme programma
  Kan je nagaan dat je volop aandacht krijgt als je een bedreiging uit en oproep tot geweld
  Als wij dit doen dat staan wij voor de rechter

 10. Curryworst

  Rob Goossens zegt dit
  Rob Goossens denkt dat
  Rob Goossens vermoedt dat
  Rob Goossens heeft het idee dat

  Kom eens met feiten man.

 11. azijnzeiker

  Akwasi moet zijn mond spoelen met zeep. Die M heeft geen mening lijkt wel op de reageerder M ook niets aan inhoud.

 12. Dirk2

  Nu gaan we al invullen wat een ander denkt… facepalm.

 13. Bart

  Het was in tegenstelling wat Rob beweerd zeker geen mooie televisie. Beau was inderdaad scherper dan Margriet (niet heel moeilijk) maar liet hem toch op een gegeven moment wegkomen. Erg jammer dat er daarna een hele ophef ontstond over Johan Derksen en dat je dan n de media nauwelijks iets kritisch hoorde over wat deze mafkees allemaal op de Dam heeft geroepen. Toch wel een stuk erger dan de grap van Derksen. Die je nu natuurlijk best niet grappig mag vinden. Dat van Akwasi was geen grap en ook geen kunst maken met woorden maar een keiharde bedreiging, oproer maken en haatzaaierij! Dat gene waar het Akwasi en consorten om te doen is. Die willen alles behalve verbinden. Allemaal aangestuurd vanuit grote organisaties die veel geld hebben en steken in deze oproer. Niet alleen in Nederland. Ze willen wraak. De dood van George Floyd was slechts een mooie kapstok voor hen om dit alles aan op te hangen. Dit kwam ze goed uit en werkt beter dan het jaar in jaar uit gebruiken van Zwarte Piet.

 14. Arie B

  Ik had wel interesse om die racisme show vandaag te bekijken maar toen ik hoorde dat dit rare agressieve kereltje ook een podium krijgt besloot ik gelijk dit te gaan boycotten.

 15. Mappy

  Is die vent nu nog niet het land uitgezet.
  Ik ga even met de IND bellen

 16. mcp

  @Caveman

  In de randstad wonen heel veel normale doodgewone Nederlanders die daar al generaties lang wonen en die het ook spuugzat zijn.

  Die zou je af en toe eens kunnen steunen want dat hebben ze hard nodig, in plaats van steeds op de hele randstad af te geven en die als een pot nat te zien.

 17. Dirk2

  Van racisme een verdienmodel maken zoals Akwasi en Sylvana doen, zal racisme nooit op gaan lossen, want op het moment het een verdienmodel gaat worden, wil je racisme in stand houden.

 18. Suckerpunch

  Lekker boeiend waar Akwasi op rekent.

 19. Logicus

  Het is inderdaad een belediging voor de lieve, intelligente Zwarte Pieten, dat die werden vergeleken met een boze, raaskallende Akwasi.

 20. joke wildschut

  Wij zouden veel meer naar elkaar beter moeten luisteren.

  Waar wij allemaal tegenaan lopen,er zijn veel te veel narcisten waardoor dit

  belemmerd wordt!

 21. Wyatt

  #robgoossensmoe

 22. Flo48

  Akwasi zing je hart uit vanavond, en genieten van het debat.

 23. Irene van Ballegooien

  Akelige Akwasi krijgt straks een podium en moeten we voor deze agressieve Ghanees gaan klappen omdat het woordkunstenaar is. Verdorven land dat zich laat leiden door een minderheid met een grote bek. Vreedzame principes gaan voor geld.

 24. Greet

  Ik denk dat dat soort mensen juist voor racisme zorgt, ze zaaien verdeeldheid, boosheid en onbegrip.

  Ik ga donkere mensen maar negeren, kun je ook niets verkeerds zeggen.Zeker geen grapje mee maken.En als ze over mij een grapje maken ga ik buiten proportioneel reageren.

 25. Chelsey

  3 × is scheepsrecht, de overgrote meerderheid wacht namelijk nog steeds op excuses van deze man voor zijn bedreiging en geweldsoproep tegen zwarte piet. De programma makers zouden het bij deze man moet gaan afdwingen wanneer hij alsnog geen afstand wil gaan doen van een aantal uitspraken uit zijn haatpreek op de Dam in Amsterdam. Een harde interview-aanpak is in dat geval dan geoorloofd evenals het doorzetten van een strafrechtelijke vervolging voor opruiing! Akwasi O. krijgt alsnog een kans, hopelijk verprutst hij het deze keer niet! Anders dan kan het wel eens einde carière gaan worden doordat hij door iedereen uitgekost zal gaan worden! Hou je dus gedeisd beste knaap!

 26. Dolf

  Alleen de NPO behandelt dit soort lieden met fluwelen handschoenen.
  Vanwege hun kleur, hun gedrag of uitspraken maken niet uit.

 27. Truus

  Voelt u ook al natte voeten Nederland zakt steeds verder weg in een
  poel van ellende, gekkigheid, triestheid, domheid,linkse dammers
  ik heb al een snorkel gekocht maar misschien zet ik hem niet eens op en berust ik mij in
  de verdrinkingsdood van Nederland….blub..⏱️

 28. Harry

  Dat aquasi onschuldige geblaat van die kliek

  is inmiddels -door weldenkend Nederland-

  doorzien. Sterker: dàt wordt nu als uiter-

  mate beschamend/pijnlijk bestempeld…

 29. Peter

  WC eend zegt dat Beau goed was en goed heeft gescoord

  Altijd lager dan Op1 is ca 25 %
  Markt Aandeel met M gemiddeld 25%
  En ook in zijn grachten/RTL bubble

 30. Piet

  Die NPO is nu eenmaal een propaganda omroep
  NPO gaat steeds meer lijken op die staatsomroep van Kim Jung Un

 31. gtstfites

  En dat zegt de na zaad van een slaverdrijver. Wilders stijgt in de peilingen laatste tijd komt allemaal door die zogenaamde Nederlanders.

 32. Meindert Kramp

  Geen fluwelen handschoen voor Akwasi? Geeft niet. Akwasi krijgt in de nabije toekomst een herkansing met een fluwelen prik van Bill “No Lives Matter” Gates. Wegens eerdere “successen” in Afrika geprolongeerd en Afrikanen mogen eerst, zo weet Melinda Gates te vertellen.
  Hopelijk leest iemand van BLM of zo’n Antifa met hun lege blik dit spectaculaire witte nieuws. Zo’n lekkere prik van Bill is nog eens wat anders dan in een hoge staat van opwinding, wat standbeeldjes omver trekken.

 33. Captain Caveman

  @MCP
  Randstad is een verzamelnaam voor al die welig tierende deugclubs met die linkse kleur. Die alles doordrammen omdat de politiek geen mening heeft en de bevolking slechts zwijgen als antwoord heeft op vragen van ongeruste mensen. Neem die uitdrukking niet te letterlijk. Elke keer is het randstad dit, amsterdam zus, den haag zo, de rest lijkt niet te bestaan! Wat interesseert de bewoners van Bijv.,Denekamp of leeuwarden de constante berichtgeving over schiphol en de herrie daarvan!

 34. Logicus

  @Gtst….
  Ben jij wel Nederlander. Na zaad? Bedoel je wellicht nazaat?

 35. Truus

  De vrouw van Virgil van Dijk was zwanger van hun eerste kind toen er pikante overspelverhalen en -foto’s van de voetballer opdoken. Nu worden opnieuw details naar buiten gebracht over zijn affaire met de Schotse pornoactrice Georgie Lyall….

  En dat probeert ons de les te lezen.🤔

 36. Sapperdeflap zeg!

  En zo wordt elke scheet over de foute maar onschuldig bedoelde uitspraak van Akwasi volledig uitgemolken door de rechtse media. Er zijn veel ergere dingen in de wereld, ook in NL.

 37. Dirk2

  @Logicus

  Ik vond Na Zaad wel grappig eigenlijk, het is toch ook een van de pot gerukte idioot?!

 38. Sapperdeflap zeg!

  @Truus, wat heeft de (vermeende) affaire van Virgil met Akwasi/racisme te maken? Een voetballer is ook maar een mens en een slippertje is vandaag de dag niet zo bijzonder….

 39. Ger

  Truus al die negroïde mannen hebben meerdere buitenechtelijk relaties.

 40. HBaz

  Dat die Rob Goossens en Guido den Aantrekker maar door blijven gaan met kwaadsprekerij is verbazingwekkend. Dat krijgen ze vandaag of morgen terug. Dat heet karma. Ik verheug me er op.

 41. mcp

  @Caveman

  En of ik het weet. Elk jaar zie ik onze stad verder verloederen en er komt steeds meer tuig en linksidioten bijk terwijl het vroeger compleet anders was. En er iets tegen doen is letterlijk onmogelijk, er staan na 2 minuten 20 scooters met Rif-schorem en hun hulpverleners om je heen waar je de bijna de enige Nederlander bent.

  En vergis je niet, ook zal het naar de provincie gaan komen. Duurt nog wel even maar het zal gaan gebeuren, tegen de tijd als je ouder en zwakker bent.

  Ik hoop van harte voor je dat dit niet zal gebeuren zoals het hier ooit is gebeurd. Mijn steun heb je.

 42. Lilly Labiamus

  Akwasi is een heel domme, geweldadige man met als enige talent aan een kritiekloze talkshowtafel zitten en af en toe wat onverstaanbaar murmelen.

 43. aammehoela

  Awkwasi wil vanavond ook niet deelnemen omdat enen Jort Kelder het programma leidt. Hoezo discriminatie. Irritant persoon die Awkwasi die als hij in Ghana gewoond had wellicht het liefst een dictator was geworden. Overigens ga ik niet kijken vanavond want ik ben dat geleuter over racisme helemaal beu. Ook al ondersteun ik wel de gedachte van BLM maar niet hun dictatoriaal gedrag.

 44. D. Wars

  Akwasi moet vanavond maar eens naar Canvas kijken. Naar de docu For Eunice om 21.55 uur. Daar kan hij zien hoe zwarte kinderen Zwarte Piet omhelzen.

 45. Reivi

  Dat zo iemand nog een podiumplaats krijgt om zijn verhaaltje te doen.
  Het lijkt inmiddels wel of heel Nederland wegzakt in een racistisch moeras.
  Ook wat betreft de slavernij heeft heel de wereld bloed aan haar handen.
  Het was eeuwen gemeengoed over heel de wereld.
  Ook in Afrika werden slaven bij zwarte plantageeigenaren te werk gesteld.
  Was zelf zo erg dat zwarte slavenhandelaren blanken inhuurden om met schepen uit buurlanden slaven op te halen.
  Voor de blanken was het gewoon geld verdienen in die tijd ,hoe triest ook.
  Vergeet ook even niet wat de Spanjaarden in Zuid-Amerika hebben aangericht.
  Bloedbaden hebben zij daar aangericht.
  Dan heb je nog Turkse slavendrijvers tot zelfs begin 19e eeuw Arabische slavenhandelaren.
  Miljoenen slaven verscheept naar het Midden-Oosten om daar te werken op de plantages van Islamitische landeigenaren.
  Maar hierop tv geen word daar over,slechts over de slechte blanke Hollander in die tijd.

 46. Captain Caveman

  @mcp
  Voor mezelf ben ik niet bang. Wel dat mijn dierbaren iets overkomt. Schoonzus werd door 2 zeurende negers die geld wouden ‘wisselen’ midden op straat van haar fiets getrokken. Wond aan hoofd en elleboog. Mag over 11 dagen langskomen om aangifte te doen! Bij mij krijgen die gasten niet de kans om mij aan te raken, ze gaan tegen de mat! Direct en zonder commentaar! ‘You can take THAT to the bank!!!

 47. mcp

  @caveman

  Dat zouden meer mensen moeten doen caveman. Maar zoals gezegd, pas op dat je niet in de minderheid gaat komen, tegen 20 zeurende negers is niet te vechten zonder steun.

 48. Zudan

  Waarom word Akwasi “rapper” genoemd?

  In werkelijkheid is Akwasi vastgoed miljonair die zich voordoet als een “rapper”.

 49. Ron

  Ik heb gisteren dat item over Beau en dat hele zelf-feliciteer item ook gezien. Rob haalde 2 hoogtepuntjes uit het seizoen naar voren en daar bleef het dan bij. Vond het hele seizoen met hem niets en meer van hetzelfde. Als je 2 hoogtepunten kunt benoemen die dan spannende TV leverde vind ik dat maar wat karig. Het was meer van hetzelfde en was niet veel anders dan een gemiddelde tafel bij Op1. Dat moet echt rigoureus anders als Jinek vanaf 17 augustus weer het stokje gaat overnemen. Het is echt tijd voor echt een ander gezicht van deze talkshow. Minder hijgerig, minder of helemaal niet newsy. Gewoon weer een positieve talkshow waar je goed de dag mee afsluit. Met meer muziek, cultuur en entertainment gerelateerde items.

 50. Teuntje

  Awkwardie is een gevaarlijke gek en Beau een slappe dweil die met iedereen vriendjes wil blijven geen standpunt en zo omver te lullen

 51. Annoniemus

  Akwasi bejegende John de Bever racistisch , door te schreeuwen wie is die gast , terwijl John de Bever , Akwasi er op wees dat hij schreeuwde in dec show bij Beau , Akwasi toonde aan hij zwart respectloos en ook onbeschoft is !

 52. Onze Held Geert

  Doortrekken die drol

 53. Wolter

  Robje heeft ook weer een mening zonder feiten.

  Vuilnisman mag deze d r o l ook mee.

 54. B

  Akwasi en BLM zijn slecht voor de verbinding . Door beschuldigingen te roepen lijken ze vooral hun eigen toko te behartigen al was het een verdien model. De wereld is beter af met verbinders dan roeptoeters bij demonstraties. Ik vraag mij sterk af of dergelijke mensen wel in gesprek willen zonder eerst van alles te gaan eisen. Op deze manier word het nooit wat.

 55. Ome Cor

  Ik wil die rotkop van Akwasi niet meer zien en zijn hese meisjesachtige stem niet meer horen. Het is nu goed geweest. Hoe zit het met de aanklacht ‘oproepen tot geweld’ tegen deze (als het het ‘m goed uitkomt, woord-)kunstenaar? Vraag ‘m vanavond ook even of hij het was die als “rechtschapen Nederlander” die 500K voor zijn broeders in Suriname heeft gedoneerd?

 56. Piet Pannelap

  Akwasi moet rekenen op de roe!!

 57. Noah Kraan

  En daarna terug naar de plantage!

 58. M52

  Gewoon negeren , of zeg ik het nu te racistisch.☻

 59. HBaz

  Akwasi ziet er veel te lief uit om iemand op z’n bek te slaan. Dat moet grootspraak geweest zijn. Ik neem ‘m niet serieus.

 60. Commercieel Okay

  Wij hebben iedere uitzending genoten van Beau.
  Jammer dat hij op welverdiend zomer reces is. Wij trekken ook een paar weken de zon in!

  Dat andere geval zwijgen we het graf in.

 61. Tonny p

  Ze moeten die trekdrop zo snel mogelijk op sterk water zetten.

 62. Jan.s

  Akwasi moet opsporing gezocht kijken, het zijn 99% donkere gasten die oudere mensen thuis overvallen en in het gezicht trappen.
  Daar over word niet gepraat .
  Schop al die gasten die hier een grote bek hebben ,en tegen onze maatschapij schoppen bij scheveningen over de grens.ja bij scheveningen.
  Ze weten alle loketten en pin automaten te staan voor gratis geld.
  Schuif een peniskoker om je lul en rot op uit nederland

 63. dagobert

  DIE ZWARTE RAT REKENDE DAAR NIET OP DE KLOOTZAK

 64. Janne

  Ik heb zo genoeg van die n e g e r Akwasi die een afstammeling is van slavenhandelaren en hier de boel loopt te verzieken, oproept tot geweld en haat zaait.

 65. Jan.

  Maak van akwasi een bloempot.
  Zet hem op de kop.
  En druk hem een cactus in de reet.

 66. Maartje

  Er is ook een bepaald ras ,wat niet tot het onze behoort.Helaas wordt ik en heel veel andere door hun uitgemaakt voor kankerhoer.Daar wordt nou nooit eens over gesproken, ben inmiddels al verschillende familieleden kwijt geraakt aan deze vreselijke ziekte.En hun zeggen of schreeuwen het in een zin wel twee keer.Maar we pikken alles maar bang om wat te zeggen.Daar ben ik dan 64 jaar voor en wordt regelmatig op de fiets daar voor uitgemaakt.En meerdere met mij.

 67. Dirk2

  Slavenhandelaren een podium geven… only in the Netherlands.

 68. Frank

  Hij kan zo bij de ST. KLAAS intocht als zeur piet de kleur spreekt voor zich!!?

 69. Karel

  Heeft Akwasi al in de gaten dat hij één van de ‘privileged’ figuren in Nederland is.

 70. Karel

  Het racisme debat in Nederland is een klucht geworden net zoals in de rest van de wereld, discussie voeren ze niet want ze willen niet op hun eigen hypocrisie en krompraat gewezen worden. Ik lach mij kapot om al die hypocriete deugmensen die zelf niet eens in de gaten hebben hoe hypocriet ze zijn.

 71. Gerda

  Als de tweede coronagolf over ons heen komt, zal het ook wel de schuld van de witten zijn…

 72. Taalkundige

  @Gerda
  Witten? Ben je een blanke racist?

 73. Cathy

  Zwarten willen geen negers genoemd worden, dus noemen we ze zwarten.
  Blanken willen geen witten genoemd worden, dus noemen de zwarten ze witten.

  Rara, wat klopt hier niet?

 74. JasperV

  Akwasi is een domme racist, als je Zwarte Piet in elkaar wilt slaan ben je ook nog een haatzaaier.

 75. Maria

  Wanneer staan de echte Nederlanders op. Dus alle witte Nederlanders. Doe die oogkleppen af voor het te laat is! Laat alle mensen (zwarte) mensen die vinden dat ze gediscrimineerd worden lekker oprotten. Of pas je aan de regels die hier gelden. En blijf van onze feesten af. Wij komen ook niet aan jullie feesten! En ga eens wat zinnigs doen inplaats van demonstraties houden. Ga werken zoals wij echte Nederlanders moeten om jullie te onderhouden. Stelletje raddraaiers

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.