Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’

Johan Derksen heeft Beau van Erven Dorens dinsdagavond aangesproken op het bizarre optreden van Akwasi aan zijn talkshowtafel. De voetbalkenner beet de talkshowhost toe dat hij de rapper te veel heeft laten raaskallen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het begon toen Derksen zijn mening gaf over Akwasi. “Kijk, op zo’n plein met zo’n gezelschap: dat is voor eigen parochie preken. Dan kun je de gekste dingen zeggen en krijg je overal applaus voor. Dat vind ik wel heel goedkoop hoor.”

Daarop brak de politiek correcte zanger Dinand Woesthoff in. “Ja, Johan, ik wil daar wel wat over zeggen. Mijn vrouw was daar met mijn kinderen en ik denk dat het heel belangrijk is dat onze kinderen ook leren dat het leeft en dat het er is. Ik snap best wel dat deze man daar staat in the heat of the moment en er leeft heel veel emotie. Later heeft hij volgens mij ook deels zijn excuses aangeboden. Soms mag je ook te ver gaan. Je bent daar niet automatisch het slechtste wat je hier zogenaamd aan het doen bent“, zei hij enigszins cryptisch.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel: “Als jouw kinderen dan horen dat zo iemand staat te roepen: ‘Als ik Zwarte Piet tegenkom, dan sla ik hem op z’n gezicht.’ Dat is toch niet heel fijn?

Dinand: “Luister, het is jammer dat zo’n incident het heel erg wegleidt bij waar we het echt over hebben. Daar staan 10.000 mensen, dus het was niet zo preken voor eigen parochie. Dat wil ik eigenlijk zeggen.”

Johan: “Het is wel wat ik bedoel. Hij kaapt eigenlijk een prachtige demonstratie. Hij trekt alle aandacht naar zich toe.”

Dinand: “Ja, dat begrijp ik. Het is eigenlijk zonde dat jij het dan weer opbrengt en het daar over gaat. De intentie waar mensen ervoor stonden is supergoed en ook belangrijk.”

‘Jij liet hem raaskallen!’

Beau: “Nou, kijk, we hebben die discussie eigenlijk hier helemaal aan tafel gevoerd…”

Johan: “Nou, nou, jij hebt geen discussie gevoerd: je hebt hem hier laten raaskallen.”

Beau: “Nou, dat zeg jij, dat is jouw mening, Johan Derksen. Mijn verhaal daarin is: ik vond het eigenlijk wel goed, want je had de redelijkheid aan tafel zitten en je had de emotie van de artiest, die helemaal met zijn hart en ziet betoogde. Maar het had hem niet misstaan als hij had gezegd: ik had eigenlijk een Femke Halsemaatje moeten doen, van: ‘Ik was iets te ver gegaan.’ Dat deed hij eigenlijk niet. Hij zei: ‘Ik ga het nog 100.000 keer zeggen.’”

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Ik snap wel dat sommige mensen zich daaraan storen. Als je daar voor vrede staat, dan is zo’n opmerking van ‘ik ga iemand slaan’ niet zo fijn. Af en toe moeten we ook genade organiseren met elkaar.”

John: “Ja, maar als hij het dan twee dagen daarna nog herhaalt bij Beau aan tafel en zegt: ‘Ik ga het volgende keer weer zeggen’, dan roep je denk ik die woede op.”

‘Teleurstellend dat Peter R. ook niets zei’

Het was een tenenkrommend talkshowoptreden, vindt Johan. “Weet je wat ik zo teleurstellend vond? Ik was gewoon aan het kijken thuis op de bank, schuimbekkend, en dan zie ik Peter R. de Vries en Youri Albrechts zitten. Dan denk ik: nou, kom op jongens, jullie kunnen hem verbaal wel aan, zeg er eens wat van! Dan moet uitgerekend John de Bever, een smakeloze liedjeszanger, er wat van zeggen.”

Beau: “Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Het is niet zo dat iets waar is of iets niet waar is. Hij was wel gewoon heel emotioneel. Ik had wel een vraag erbij, want hij had het dus over de ‘hoerenmoeder’ van Zwarte Piet, maar ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de moeder van Zwarte Piet. Daar zat ik later nog over te denken.”

Dinand: “Beau, vind je niet dat dit gewoon helemaal niet is waar het om moet gaan? Dit zijn allemaal incidenten. Het is weer zo typisch om dat eruit te pikken… Nee, ik wil even uitpraten. Als ik het erover heb dat mijn vader en zijn ouders hier zijn gekomen met een boot vanuit Indonesië met een hutkoffer, met geen genade bij aankomst hier… Dat is wat we met z’n allen moeten tillen.”

Oké, iemand maakt een fout of iemand gaat in jouw ogen te ver… Mijn kinderen hadden ook zoiets van: wat gebeurt er opeens? Maar dat neemt niet weg dat die hele dag echt leefde. We moeten het omarmen. Dat kunnen we doen met barmhartigheid en genade. Zo moeten we dat tillen.”

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (11 juni)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (11 juni)
Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle (13 juni)
Johan Derksen is het beu: ‘Akwasi op hol geslagen’ (16 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen