Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’

Geplaatst op wo 17 jun 2020 om 8:40

Johan Derksen heeft Beau van Erven Dorens dinsdagavond aangesproken op het bizarre optreden van Akwasi aan zijn talkshowtafel. De voetbalkenner beet de talkshowhost toe dat hij de rapper te veel heeft laten raaskallen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het begon toen Derksen zijn mening gaf over Akwasi. “Kijk, op zo’n plein met zo’n gezelschap: dat is voor eigen parochie preken. Dan kun je de gekste dingen zeggen en krijg je overal applaus voor. Dat vind ik wel heel goedkoop hoor.”

Daarop brak de politiek correcte zanger Dinand Woesthoff in. “Ja, Johan, ik wil daar wel wat over zeggen. Mijn vrouw was daar met mijn kinderen en ik denk dat het heel belangrijk is dat onze kinderen ook leren dat het leeft en dat het er is. Ik snap best wel dat deze man daar staat in the heat of the moment en er leeft heel veel emotie. Later heeft hij volgens mij ook deels zijn excuses aangeboden. Soms mag je ook te ver gaan. Je bent daar niet automatisch het slechtste wat je hier zogenaamd aan het doen bent“, zei hij enigszins cryptisch.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel: “Als jouw kinderen dan horen dat zo iemand staat te roepen: ‘Als ik Zwarte Piet tegenkom, dan sla ik hem op z’n gezicht.’ Dat is toch niet heel fijn?

Dinand: “Luister, het is jammer dat zo’n incident het heel erg wegleidt bij waar we het echt over hebben. Daar staan 10.000 mensen, dus het was niet zo preken voor eigen parochie. Dat wil ik eigenlijk zeggen.”

Johan: “Het is wel wat ik bedoel. Hij kaapt eigenlijk een prachtige demonstratie. Hij trekt alle aandacht naar zich toe.”

Dinand: “Ja, dat begrijp ik. Het is eigenlijk zonde dat jij het dan weer opbrengt en het daar over gaat. De intentie waar mensen ervoor stonden is supergoed en ook belangrijk.”

‘Jij liet hem raaskallen!’

Beau: “Nou, kijk, we hebben die discussie eigenlijk hier helemaal aan tafel gevoerd…”

Johan: “Nou, nou, jij hebt geen discussie gevoerd: je hebt hem hier laten raaskallen.”

Beau: “Nou, dat zeg jij, dat is jouw mening, Johan Derksen. Mijn verhaal daarin is: ik vond het eigenlijk wel goed, want je had de redelijkheid aan tafel zitten en je had de emotie van de artiest, die helemaal met zijn hart en ziet betoogde. Maar het had hem niet misstaan als hij had gezegd: ik had eigenlijk een Femke Halsemaatje moeten doen, van: ‘Ik was iets te ver gegaan.’ Dat deed hij eigenlijk niet. Hij zei: ‘Ik ga het nog 100.000 keer zeggen.’”

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Ik snap wel dat sommige mensen zich daaraan storen. Als je daar voor vrede staat, dan is zo’n opmerking van ‘ik ga iemand slaan’ niet zo fijn. Af en toe moeten we ook genade organiseren met elkaar.”

John: “Ja, maar als hij het dan twee dagen daarna nog herhaalt bij Beau aan tafel en zegt: ‘Ik ga het volgende keer weer zeggen’, dan roep je denk ik die woede op.”

‘Teleurstellend dat Peter R. ook niets zei’

Het was een tenenkrommend talkshowoptreden, vindt Johan. “Weet je wat ik zo teleurstellend vond? Ik was gewoon aan het kijken thuis op de bank, schuimbekkend, en dan zie ik Peter R. de Vries en Youri Albrechts zitten. Dan denk ik: nou, kom op jongens, jullie kunnen hem verbaal wel aan, zeg er eens wat van! Dan moet uitgerekend John de Bever, een smakeloze liedjeszanger, er wat van zeggen.”

Beau: “Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Het is niet zo dat iets waar is of iets niet waar is. Hij was wel gewoon heel emotioneel. Ik had wel een vraag erbij, want hij had het dus over de ‘hoerenmoeder’ van Zwarte Piet, maar ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de moeder van Zwarte Piet. Daar zat ik later nog over te denken.”

Dinand: “Beau, vind je niet dat dit gewoon helemaal niet is waar het om moet gaan? Dit zijn allemaal incidenten. Het is weer zo typisch om dat eruit te pikken… Nee, ik wil even uitpraten. Als ik het erover heb dat mijn vader en zijn ouders hier zijn gekomen met een boot vanuit Indonesië met een hutkoffer, met geen genade bij aankomst hier… Dat is wat we met z’n allen moeten tillen.”

Oké, iemand maakt een fout of iemand gaat in jouw ogen te ver… Mijn kinderen hadden ook zoiets van: wat gebeurt er opeens? Maar dat neemt niet weg dat die hele dag echt leefde. We moeten het omarmen. Dat kunnen we doen met barmhartigheid en genade. Zo moeten we dat tillen.”

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (11 juni)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (11 juni)
Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle (13 juni)
Johan Derksen is het beu: ‘Akwasi op hol geslagen’ (16 juni)

Foto: RTL
62 Reacties op “Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’”


 1. Wil

  En daarom is Femke met haar anti-NL
  Beleid maar weg van het haar schuld

 2. Gerard Cocks

  Dinand Woesthoff. Is dat niet die onverstaanbare man die jarenlang slechte muziek maakte met zijn onsmakelijke keelklanken en ook nog eens uithangbord was voor een sigarettenmerk? Die man die met iedereen ruzie had? Dinand die eigenlijk Marco heet? Het kleine potentaatje van het snel vergeten Haagse eenmansimperium KANE?

 3. Peter

  Hi Dinant
  Wat te zeggen van mijn ouders die door de slavenhouders
  door de Textiels vanuit Drente in Enschede gehaald

 4. Huismaker

  Derksen die weer voluit (als een Henk Otten) mocht roepen tegen Baudet. En uiteraard met volle tevredenheid van Beau. Want Die-Wilders en Baudet moeten kalt gestelt worden. Dat is het doel van het mediakartel (NPO/Radio1/RTL/SBS). Wat een lol: de live verbinding van het Forum-Journaal (iedere vrijdag en maandag om 17.00
  uur op Youtube) lag er even uit. Dus niet het nieuws over “de waas van Weimans (Radio1), maar er ging iets mis bij de verbinding. De verkiezingen komen er aan en als ware calvinisten bepalen zij wat goed voor ons is.

 5. Danny

  Beau is een jaknikker zonder eigen mening.

 6. Bart van Laar

  Dinand heeft makkelijk lullen. Als je jezelf geen zorgen hoeft te maken omdat je miljonair bent dan is het makkelijk deugen hoor. Dinand doet een John de Molletje

 7. Annoniemus

  Derksen heeft de zwakte van Beau blootgelegd , Beau is niet de baas aan tafel , en Woesthof is een enge luchtfietser !

 8. Juraj

  4 miljoen Afrikaanse verkocht door Akwise aan de Europeanen
  2.5 miljoen Europeanen verkocht als slaven

  Wie zegt „pardon“ tegen ons!

 9. Juraj

  4 miljoen Afrikaanse verkocht door Akwise aan de Europeanen
  2.5 miljoen Europeanen verkocht als slaven

  Wie zegt „pardon“ tegen ons!!

 10. oja

  Punt is dat de discussie wordt gekaapt door Sylvana’s en Akwasi’s die niet genoegen nemen met feit dat een verandering tijd kost. Ze zetten hakken in t zand en willen 100% gelijk, winst, etc. Zo werkt dat niet, maar dat besef wil maar niet landen. En dus krijg je terecht tegengas van mensen zoals Johan.

 11. Karin

  Oproepen tot geweld..word omschreven als ” Dit zijn allemaal incidenten”
  Maarrrr als Baudet iets zegt is hij fascist.. Zie het failliet van de linkse ideologie.

 12. Curryworst

  Dinand ontpopt zich als de VerlOsser, de Pr0 feet, de Zoon van Go d.
  Die is ook te veel in zijn eigen gewauwel gaan geloven.
  Haha, wat een menneke is het toch.

 13. anonymous

  @Huismaker; Derksen zei dat hij Baudet en zijn partij eerder steunde.
  Hij is afgehaakt omdat Baudet na ieder radio of tv optreden zichzelf en zijn partij
  de das omdoet.
  Is ook zo.
  Steeds als FvD er goed voorstaat doet Baudet weer een rare uitspraak op radio
  of tv en zakt de partij weg in de peiling.

 14. Joost

  Discussie slaat nergens op..Johan heeft het over fatsoen..Dinand over racisme.
  Lullen langs elkaar heen.

 15. 💭

  Johan heeft gelijk; Akdwaling zat te raaskallen, net als Woesthoff.

 16. Henk

  Beau is niet een heel krachtig figuur.
  Komt ook niet heel intelligent over, valt steeds meer door de mand.

 17. G.ossip

  Ik had ook meer verwacht van Beau,hij liet zich overschreeuwen door Akwausi, een gespreksleider moet de regie in handen houden en zich niet de mond laten snoeren.

 18. Sip

  Beau is niet de leider van de tafel; ik mis steeds meer Jinek.

 19. HansR

  Buiten de slavernij discussie om, valt het mij op dat Johan Derksen tot het groepje BN’ers begint te horen die graag in de media veschrijnt, net als de vergane glorie Hennie Huismannen en nu nieuw Vanessa onder haar naam Witteman (toevallig? in de huidige racisme discussie). Alleen weet Johan er een miljoentje per mee te incasseren met een constant andere mening over hetzelfde onderwerp.

 20. HansR

  miljoentje per…jaar!

 21. Lachgas

  “Iedereen heeft recht op een eigen mening” volgens Beau. Ok. Maar waarom dan ook in andere onderwerpen geen tegendraadse meningen?

 22. kritisch avro-lid

  Zou het niet handiger zijn een linkje naar het betreffende stukje tv te plaatsen dan de tekst woord voor woord over te typen. Het is maar een suggestie.

 23. Zalmneusje

  Ik keek tot een paar jaar geleden totaal niet op van zwarte mensen in mijn omgeving, op tv of elders. Zag ze niet anders dan blanke mensen. Maar door hoe (een deel van) die gemeenschap zich nu rellerig profileert als een groep die apart behandeld moet worden, zie ik nu in elke zwarte een agressieve NL-hater. Hartelijk dank Airfryer en Sylvana.

 24. Pjotr

  Vergeten wordt dat veel burgemeesters en gemeentenraden van grote (randstad)gemeenten al jarenlang aan instutitioneel racisme doen door Zwarte Piet te verbieden. Uit de praktijk blijkt dat daardoor Afrikanen geen Piet mogen spelen. Dit is in strijd met Artikel 1.

 25. Gerda

  Inderdaad @Zalmneusje, gisteren heb ik mogen ervaren helaas dat discriminatie zich nu richt op de gewone mensen..Mijn buurman (van Marokkaanse origine nota bene) werd even vreselijk uitgescholden door een pakjesbezorger, die zijn dag niet had en dat zijn donkere huid dat mocht rechtvaardigen..De sukkel..

 26. Roël

  Mijn beeld van onze kleurrijke samenleving is door die blm beweging heel erg verandert. En dan niet in positieve zin.

 27. Arie Schoenlepel

  Die hele “discussie” 🤢🤮

 28. Daantje

  Beau is een meeknikker geworden, jammer.

 29. Piepmuis

  Dinand Woesthof…de zanger zonder stem en enge mening. Was zo mooi zonder hem. Beau is een Zwijger. Johan is top.

 30. JasperV

  Woesthoff redeneert als een kip zonder kop en Beau is een slapjanus.

 31. Rease

  Plot twist. We zijn allemaal slaaf.

 32. Teuntje

  Beau is een softie die niet durft op te treden wil graag aardig gevonden worden Derksen heeft volkomen gelijk

 33. NL

  Het doet bij jullie heel erg pijn en kunnen jullie je woede en emoties niet verbergen hoe racisties Nederland is , als maar iemand het in hun hoofd wil halen positief over slaven kinderen te hebben steiger heel Nederland .Huigelaars wel over Dinand hebben en niet over wat de burgemeester zei ,hij was niet negatief dat had het merendeel aan tafel verwacht ,ze kropen in hun eigen reet Huigelaars bah!!

 34. Mo

  Ja dat is ook mijn mening heer Derksen Beau heeft heem laten tieren en Akwasi zijn onbeschoft gedrag geaccepteerd
  Zeker bang dat hij zijn baantje kwijt zal raken of bang voor represailles van de Ganesische gemeenschap.

 35. Whitedog

  Ik was sowieso verbaasd over hoe Dinand praat. Ik praat alleen zo zweverig als ik een vette pil op heb. Bleef maar over het innerlijke vuur en ziel bevrijdingen praten. Maar gaf vervolgens geen antwoord op de vraag of het normaal is dat kinderen horen dat Zwarte piet een h0er als moeder heeft en in elkaar geslagen wordt.

  Het is helemaal waar dat de inhoud van de demonstratie totaal vervaagd is doordat Akwasi zo nodig stoere taal moest praten en Femke niet ingreep. De inhoud hebben we het daardoor niet over.

 36. Bart

  @Gerard Cox Juist dat dus!

 37. Wil Kroon

  Beau ook een vieze hielenlikker die met alle winden mee waait . Rascisme nou laat me niet lachen zeg . Zwarte piet op zijn bek slaan dat mag dan gewoon. Was blij dat Johan goed ze mond open trok. Ook de laatste x dit kut programma gekeken

 38. WEST*

  Ongelooflijk dat die zwarte idioten een plaats in praatshows krijgen , dat moet je juist niet willen , zij zorgen er voor dat we onze cultuur kwijtraken , en dat gaat gewoon eens fout !Die SIMONE heeft wat aangehaald, Zij was de eerste die de boel in beweging heeft gezet . en zie wat er vamn komt
  ik zou iedereen die tegen zwarte piet is , tegen satire, standbeelden omver trekken
  en zelfs al in gedachten hebben de gevels op grachten aftebreken, het land uit schoppen!

 39. Abij

  Nou Dinand voed jij je kinderen maar op dat zwarte piet in zijn gezicht getrapt moet worden ik betreur de leraar of lerares die met jou kinderen te maken hebben of zijn die ook donker? Hoezo racisme? Is het zo dat alleen Johan D nog voor een eerlijke mening uit durf te komen! En het is net wat zalmneusje zegt ik durf niet eens meer te kijken naar iemand die buitelands is voor je het weet krijg je problemen en ben je een racist !

 40. Coca Cola

  @WEST, uit welk land kom jij dan, wnat Nederlands schrijven kan jij niet echt he?

 41. Toan

  Nou @zalmneusje, ik heb hier eigenlijk niets aan toe te voegen!! Je hebt hierin zó véél gelijk! Ik kan het niet beter zeggen!!!!!👍🏼🇳🇱

 42. Jordao

  Die Akwasi had nooit die opjut en foute woorden moeten roepen , nooit. Weet je wie de dupe zijn van zijn ongepaste uitingen; menig andere donkere mensen die gewoon vreedzaam protesteren wat hun recht is zonder haatzaaiende woorden te gebruiken. Nu blijft die Akwasi zaak steeds maar doorgaan waar zo geen einde aan lijkt te komen . Moet een keer gewoon klaar zijn.

 43. Lariekoek

  Genee laat Johan toch ook bij iedere uitzending van VI raaskallen? Spelers van Marokkaanse afkomst bashen! Bij Ziyech lukt dat niet meer, omdat Ziyech de beste speler van de eredivisie is. Dinand heeft overigens gelijk. Je moet de uitspraak van Akwasi niet gebruiken om de aandacht van het racisme af te leiden. Dinand (zonder stem) heeft, nu al, meer bereikt dan menigèèn in hun hele leven zal bereiken!

 44. Joop

  Ik ben 64 en kan me nog herinneren dat toen ik op school zat er een speciale les gegeven werd omdat de volgende dag er een donker kindje op school zou komen , en hoe we daar mee om moesten gaan . Dat ging allemaal prima en dat kind werd dus met open armen ontvangen .
  Er is een hoop verandert met de jaren en de tegenstellingen zijn alleen maar groter geworden de mensen vliegen elkaar letterlijk in de haren om het minste geringste lopen de discussies hoog op
  en dat zal nooit minder worden zo zit de mens in elkaar ,, discriminatie zal altijd blijven bestaan en zal nooit verdwijnen dat is een illusie een utopie en nooit verwezenlijkt worden helaas .

 45. man pan

  Akwasi maakte het zichzelf moeilijk omdat hij met dat vaag geleuter kwam aanzetten als woordkunstenaar en fictieve zwarte piet. Tja, Derksen maakt daar dankbaar gebruik van, nu er geen voetbal maar is zoekt hij iets anders om tegenaan te schoppen. Anders kijkt er geen hond naar zijn programma.

 46. Jaap

  @Lariekoek
  Nederlands leren!

 47. Pete Zwart

  Johan heeft gelijk!

 48. Kevin

  Kan Dinand zijn mond niet wat verder opentrekken?! Hij is namelijk onverstaanbaar; hij praat met zijn tanden op elkaar. Doet me denken aan Femke Halsema, die doet dat ook altijd.
  Enorme linkse kwal, die Dinand, ik was blij dat ie jarenlang uit de schijnwerpers was. Helaas is ie nu weer terug met zijn klotestem.

 49. Dij Enkletser

  Maar wát deden de Vader & zijn Ouders van Dinand Woesthoff dan in Indonesie, waardoor ze moesten vluchten ?? Hoezo “Geen Genade”? toen ze werden opgevangen in Nederland , Héél waarschijnlijk zouden ze over de Kling gejaagd zijn ,door Soekarno & Co als ze gebleven zouden zijn in Indonesie .
  Die Dinand ook Lekker Méé Wentelen in de Slachtoffer-Rol die Akwasie (Afstammeling van de Ashanti ,een Afrikaans Slavenmakers-Slavenhouders-Slavenhandelaars Volk) zich ook heeft aangemeten.

 50. Dij Enkletser

  Haha, die Johan, Hij zit zelf áltijd te Raaskallen bij VI & Overal , nu dus weer bij Beau.Wát een Idioot !!

 51. Arie Schoenlepel

  @zalmneusje 10:00
  Top.👌🏼

 52. Altijd dezelfde koppen

  Altijd hetzelfde theater.
  Fantasieloze TV geleidelijk aan.

 53. Zak

  @NL, leer eens Nederlands. Er is geen touw vast te knopen aan je gewauwel.

 54. Zak

  @Coca Cola, dat geldt ook voor jou!

 55. Ajoly

  Johan wil zeker scoren nu met zijn grote bek. Hou je bij voetbal daar heb je ook al geen verstand van eng vies mannetje.

 56. Geronimo

  Dinand zingt alsof hij enorm moet poepen. Het klinkt ook alsof hij een weeïg gevoel heeft en om ervan af te komen extra kracht moet bijzetten. Met andere woorden: dankzij de wansmaak van een paar honderdduizend bakvisjes denkt deze clown dat hij enig moreel gezag heeft ofzo? Raar wereldje, dat artiestenwereldje.

 57. Jinek

  Beau wat ben je toch een kakkurrr

 58. jmp

  Dus mevrouw Woesthoff gaat in een tijd dat het Corona virus volop rond waard en er strenge maatregelen gelden, ook ter bescherming van haar kindertjes en haar zelf, doodleuk met dezelfde kindertjes in een hysterische massa staan om te demonstreren tegen iets wat in een heel ver land is gebeurd en papa Woesthoff vond dat ook nog goed? Dan mag ik toch aannemen dat een instantie als jeugdzorg al bij de familue Worsthoff is langs of nog kangs komt. En dat gehuichel over de Indische afkomst van zn ouders; we hebben deze nono ook niet op 4 mei gehoord toen de dam leeg moest blijven bij de dodenherdenking van ook de oorlogsslachtoffers in Nederlands Indië.

 59. jj

  “He Beau, hoe kun je die Derksen zo laten raaskalllen? Die vergelijking tussen Akwasi en Zwarte Piet kan echt niet!”
  “Nou kijk, in het heetst van de strijd wordt weleens wat gezegd…”
  “Nou, nu is het een dag later en het lichtje is nog steeds niet bij hem gaan branden. Die Derksen zou nu toch wel zelf inzien dat dit ongepast is? In sommige landen zou hij hiervoor ontslagen zijn.”

 60. J. Bloemheuvel

  jj: kijk een keer naar Opsporing Verzocht, dan word je wakker.

 61. Woeste Willem

  Bah , wat een gewauwel van al deze zelfingenomen type’s.
  Inderdaad, Racisme bestaat !!!
  Maar door de activisten Akwasie , Sylvana en andere mafkezen zal dit zeker niet spoedig oplossen maar eerder verergeren ….
  Mag hopen dat deze mede-nederlanders snel tot inzicht komen.

 62. Ralph

  Dinand heeft ook al een zielig verhaal. Moet ook maar eens mijn stamboom aflopen, zit vast iets zieligs tussen ergens, denk aan de Russische kant, of de oorlog eerste of tweede, wellicht wel in onze gouden diamanten eeuw….. Ik vind wat, kan ik ook gaan huilen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.