Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle

De manager van Akwasi heeft de rapper een twee weken durend mediaverbod opgelegd na zijn optreden in de talkshow van Beau van Erven Dorens afgelopen woensdagavond. Dat zegt Yves Gijrath dit weekend in zijn podcast na een telefoongesprek met de artiest. Eigenlijk had Yves een gesprek met Akwasi voorbereid, maar daar is het niet van gekomen. “Ik heb gisteren met Akwasi gebeld. Hij zou eigenlijk vandaag gast zijn in de podcastshow en hij zat er gewoon doorheen.”

Akwasi mag zijn telefoon niet meer opnemen als de media bellen. “Hij zei letterlijk: ‘Ik kan het mentaal even niet meer opbrengen en mijn manager heeft me ook twee weken lang verboden om de telefoon op te pakken.’

Yves hoorde aan Akwasi dat hij heel erg baalt van de situatie. “Ik merkte ook de pijn. Niet dat hij publiekelijk door bepaalde mensen wordt uitgekotst en door anderen weer wordt vereerd, maar toch wel de frustratie.

Akwasi ligt behoorlijk onder vuur sinds hij vorige week maandag op de Dam riep dat hij Zwarte Piet ‘hoogstpersoonlijk’ in zijn gezicht gaat trappen. De vrijdag erna bood hij geen excuses aan in M, de woensdag dáárna ook niet in Beau. Wél gedroeg hij zich aan de talkshowtafel behoorlijk gepikeerd: hij verweet de volstrekt beheerste Beau van Erven Dorens op een gegeven moment zelfs te schreeuwen.

Volkskrant

Voorlopig dus even geen Akwasi in de media. Wel staat hij vandaag nog met een interview in de Volkskrant. “Hoe kijk je nu terug op je toespraak op de Dam?“, vraagt de krant hem.

Akwasi vertelt dat alles kantelde toen hij op het podium ging staan. “Er waren mensen van alle kleuren, ik zag wat er op hun borden stond: ‘Black Lives Matter, Zwarte Piet Niet’. Ik begon ze voor te lezen, er werd gejoeld voor bijna alles wat ik zei. Ik raakte geëmotioneerd.

De krant: “Met de kennis van nu, alle ellende die je over je heen hebt gekregen: heb je spijt van je opmerking?

Akwasi: “Is dat wat jij vindt, dat ik spijt moet hebben? Dat voel ik een beetje in je vraag.”

De krant: “Nee, dat vind ik niet, ik constateer dat het protest op de Dam je raakt. Maar na je uitspraak kreeg je bedreigingen en een hele mediastorm over je heen, ik ben benieuwd hoe je er nu tegenaan kijkt.”

Akwasi: “Ik heb gezegd wat ik heb gezegd. En ik krijg ook veel bijval, hè? Veel mensen hebben me laten weten: heel goed, jouw toespraak op de Dam, dit wordt binnenskamers al jaren gezegd.”

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (donderdag)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (donderdag)
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)
‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’ (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen