Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle

Geplaatst op za 13 jun 2020 om 8:10

De manager van Akwasi heeft de rapper een twee weken durend mediaverbod opgelegd na zijn optreden in de talkshow van Beau van Erven Dorens afgelopen woensdagavond. Dat zegt Yves Gijrath dit weekend in zijn podcast na een telefoongesprek met de artiest. Eigenlijk had Yves een gesprek met Akwasi voorbereid, maar daar is het niet van gekomen. “Ik heb gisteren met Akwasi gebeld. Hij zou eigenlijk vandaag gast zijn in de podcastshow en hij zat er gewoon doorheen.”

Akwasi mag zijn telefoon niet meer opnemen als de media bellen. “Hij zei letterlijk: ‘Ik kan het mentaal even niet meer opbrengen en mijn manager heeft me ook twee weken lang verboden om de telefoon op te pakken.’

Yves hoorde aan Akwasi dat hij heel erg baalt van de situatie. “Ik merkte ook de pijn. Niet dat hij publiekelijk door bepaalde mensen wordt uitgekotst en door anderen weer wordt vereerd, maar toch wel de frustratie.

Akwasi ligt behoorlijk onder vuur sinds hij vorige week maandag op de Dam riep dat hij Zwarte Piet ‘hoogstpersoonlijk’ in zijn gezicht gaat trappen. De vrijdag erna bood hij geen excuses aan in M, de woensdag dáárna ook niet in Beau. Wél gedroeg hij zich aan de talkshowtafel behoorlijk gepikeerd: hij verweet de volstrekt beheerste Beau van Erven Dorens op een gegeven moment zelfs te schreeuwen.

Volkskrant

Voorlopig dus even geen Akwasi in de media. Wel staat hij vandaag nog met een interview in de Volkskrant. “Hoe kijk je nu terug op je toespraak op de Dam?“, vraagt de krant hem.

Akwasi vertelt dat alles kantelde toen hij op het podium ging staan. “Er waren mensen van alle kleuren, ik zag wat er op hun borden stond: ‘Black Lives Matter, Zwarte Piet Niet’. Ik begon ze voor te lezen, er werd gejoeld voor bijna alles wat ik zei. Ik raakte geëmotioneerd.

De krant: “Met de kennis van nu, alle ellende die je over je heen hebt gekregen: heb je spijt van je opmerking?

Akwasi: “Is dat wat jij vindt, dat ik spijt moet hebben? Dat voel ik een beetje in je vraag.”

De krant: “Nee, dat vind ik niet, ik constateer dat het protest op de Dam je raakt. Maar na je uitspraak kreeg je bedreigingen en een hele mediastorm over je heen, ik ben benieuwd hoe je er nu tegenaan kijkt.”

Akwasi: “Ik heb gezegd wat ik heb gezegd. En ik krijg ook veel bijval, hè? Veel mensen hebben me laten weten: heel goed, jouw toespraak op de Dam, dit wordt binnenskamers al jaren gezegd.”

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (donderdag)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (donderdag)
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)
‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’ (vrijdag)

Foto: RTL
87 Reacties op “Manager geeft Akwasi mediaverbod na Beau-debacle”


 1. WENDY

  Racisme doet veel met een mens.

 2. Paul

  WENDY
  za 13 jun 2020 om 8:11

  Tuurlijk, daar weet jij alles van!

 3. Magriet

  Helder!

 4. Tvbubble

  Ach gossie

 5. Gerda

  Ojee, hoe moet deze woordkunstenaar nu zijn schijnvertoning voortzetten? Als nazaat van slavenhandelaren moet hij toch de spreekbuis zijn? Flink wat rappen schrijven over racisme om zijn toch vette bankrekening te vullen…

 6. Jerk De Rukker

  Die grote bek heeft zichzelf gediskwalificeerd! Onze nieuwe Held van Links gaat nu even nepreppen met zijn gevaarlijke vriendjes.

 7. Wasiknie

  Twee weken…Sinterklaas begint pas weer in november.

 8. Curryworst

  Typisch gedrag van de gepigmenteerde medemensch: slachtofferschap.

 9. Rotje

  Verdienmodel, curryworst.
  Uiteindelijk zal het allemaal direct of indirect om geld draaien.

 10. Tvbubble

  Oei er worden geen tickets meer verkocht voor zijn concerten….zelfs een zaal met 30 man krijgt hij nu niet vol….#fail

 11. Je lelijke moeder

  Deze man moet tegen zichzelf beschermd worden voordat hij zichzelf of een ander serieus letsel toebrengt.

  Hij is Totaal niet in staat om te zien wat de gevolgen van bepaalde handelingen kunnen zijn; zoals eigenlijk heel veel mensen dat niet kunnen en altijd maar denken dat de grootste groep gelijk heeft of dat de waan van de dag de “juiste” is…

  Wst heb ik toch een hekel aan mensen, de ken dat “hun” het belangrijkst zijn en dat de aarde van “hun” is….

 12. Marianne

  Mensen die rijk (en machtig) zijn willen liever dat mensen bekvechten over culturele en godsdienstige verschillen dan over de kloof tussen arm en rijk.
  Hij heeft nu weer tijd om zich bezig te houden met zijn vastgoedportefeuille.

 13. Ray

  Akwasi moest eens weten wat er binnenskamers zoal over hem wordt gezegd. Dan zou hij voorlopig de deur niet meer uit durven.

 14. DannyPee

  Marrianne, er is nog nooit een maatschappij geweest en er zal er ook nooit één komen waar iedereen even rijk en welvarend was.
  Er zullen altijd rijkere en minder rijke groepen in een samenleving zijn, dat heeft met factoren als iq en gezondheid te maken, iets anders denken is je vasthouden aan een illusie.

 15. Jaja

  Deze man valt behoorlijk door de mand met zijn grote bek!

 16. Solidarikots

  Geef die akwasi meer spreektijd. Hoe meer spreektijd hoe meer hij af kan gaan.

 17. 🗣

  Kopschopper verbindpiet Akdwasi laat zich nu dus als slaaf behandelen door zijn manager?

 18. JUUL

  Laten we nu gewoon stoppen met zeuren over Akwasi en ons bezig houden met waar het echt over gaat!

 19. Xxxx

  Deze man hoort helemaal niet in dit land thuis. Hij snapt niets van de Nederlandse cultuur en onze gewoontes zoals zovelen. Sinterklaas en Zwarte Piet staat symbool voor gezelligheid met Pakjesavond en surprises voor elkaar maken. Heeft niks te maken met racisme. Het is nooit in mij opgekomen dat het voor donkere mensen van nu racisme is. Akwasi is helemaal geobsedeerd door het woord “racisme”. Lach er om en het leven lacht je toe. Doe gewoon mee met de Nederlanders. Het zijn vooral de jongeren van nu die elkaar helemaal gek maken via vooral social media. We kunnen nergens meer tegen. In elk thema zien we negatieve dingen. Slechts drie weken is Nederland in de ban van dit fenomeen. We zeiken er het hele jaar over. Waarom zeiken we het hele jaar over dit onderwerp? Als ik ga schrijven hoe vaak ik in bijna 60 jaar ben gediscrimineerd kan ik er wel een boek mee vullen. Racisme en discriminatie zit helaas in veel mensen op deze aardbol en daar moet de mens mee leren “dealen”. Het zal er ook altijd zijn. Als Jantje een grote neus heeft of grote oren of rood haar of spleetogen dan wordt je al gediscrimineerd. Het zij zo en daar gaan protestacties, hoe goed bedoelt ook, echt geen verandering in brengen is mijn overtuiging. Elke dag gebeurt het en door de eeuwen heen. Je bent geliefd of je bent het niet. Mensen die zich niet geaccepteerd voelen komen heus ook mensen tegen die wel van ze houden. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

 20. Pieterke

  Wat een watje. Zegt alles.

 21. Xxxx

  Wat er ook geen goed aan doet is dat de media dit onderwerp maar elke dag blijft “voeren”. Ik vind het een vorm van blank en zwart tegen elkaar ophitsen. Er is ooit iemand geweest die gezegd heeft dat Zwarte Piet “racisme” is en gelijk gaan hele volksstammen in de aanval. Mensen zijn echt kuddedieren. Ze lopen bijna in polonaise achter elkaar aan. Lijkt wel of de hedendaagse mens steeds dommer in plaats van intelligenter wordt.

 22. Xxxx

  Pieterke. Over wie heb je het nu over mij of over meneer Akwasi?

 23. Paddestoel

  Xxxx

  Die media geeft dat beeld. Maar al mijn zwarte vrienden en gedeelte familie houdt van zwarte Piet. Heeft nergens racisme problemen, etc.

 24. Kuis

  Wat zou Meneer Akwasi van deze brief vinden?
  https://wentworthreport.com/2020/06/13/an-anonymous-history-professor-at-u-c-berkeley-destroys-the-black-lives-matter-narrative/

  Quote1:
  “…
  The explanation provided in your documentation, to the near exclusion of all others, is univariate: the problems of the black community are caused by whites, or, when whites are not physically present, by the infiltration of white supremacy and white systemic racism into American brains, souls, and institutions.
  …”

  Quote2:
  “…
  As a final point, our university and department has made multiple statements celebrating and eulogizing George Floyd. Floyd was a multiple felon who once held a pregnant black woman at gunpoint. He broke into her home with a gang of men and pointed a gun at her pregnant stomach. He terrorized the women in his community. He sired and abandoned multiple children, playing no part in their support or upbringing, failing one of the most basic tests of decency for a human being. He was a drug-addict and sometime drug-dealer, a swindler who preyed upon his honest and hard-working neighbors.
  …”

 25. Xxxx

  Paddestoel. Ik ken ook genoeg donkere mensen die totaal geen moeite hebben met de karikatuur Zwarte Piet. Ze lachen er zelfs om. Ik had een instructeur nog zwarter dan zwart. Die komt uit Suriname. Ontzettend goeie vent die ook al in de vijftig is en moslim is die lacht zich kapot om al die idiote toestanden op tv. Die zegt ook dat zijn mensen die overal beren en slangen op de weg zijn die er niet zijn. Het is vooral de op social media gerichte jeugd die niks gewend is en overal problemen mee hebben en niks beters te doen hebben.

 26. Riko

  Eigenlijk is die Akwasi de bevoorrechte persoon. Hij is hier geboren en heeft alle kansen gekregen en gegrepen om een zeer goed leven te hebben, kijken wat er gebeurt was met hem als die in Ghana geboren was.

 27. A.M.

  Die vent heeft al zijn goodwill verspeeld met zijn uitspraken!

 28. Fox Mulder

  We laten ons door sommige individuen inmiddels NEDERLAND als een rasismestaat aanpraten. Dat is NEDERLAND helemaal niet. Dat wil overigens niet zeggen dat hier geen misstanden zijn. Nuance zou veel mensen passen!

 29. Herrie

  Deze racistische tot geweld en haat oproepende verbindpiet kan beter voorgoed z’n mond houden ….

 30. maatje te groot

  Logisch Hij is bang dat ook bekend wordt dat hij, die zogenaamde zielige, miljoenen aan vastgoed in bezit heeft. En dat is niet goed voor het imago van de spreekbuis van al die zielige zwarten.

 31. Annoniemus

  Ik stel voor om Akwasi wit te schilderen en hem daarna op een sokkel te plaatsen , als symbool voor zijn strijd die hij nooit gaat winnen !

 32. Pien

  Akwasi is gevaarlijk en heeft een dubbele agenda. Kijk uit voor deze laffe haatzaaier.

 33. Hans

  Akwasi brengt zich zelf in de problemen!zijn medestanders weten niet waar ze aan beginnen!dat er standbeelden om overgetrokken worden slaat helemaal nergens op!ze dagen nu alleen maar de anders Nederlanders uit!Ik kan jullie een ding zeggen dat wij niet alles pikken !

 34. Cobweb

  Hoera, ik hoop dat hij heel lang weg blijft. BTW Beau had niets fout gedaan, hij schrreeuwe echt niet.

 35. Miep

  @Pien … klopt,daar heb je gelijk in!

 36. John

  Hans,

  Er moet over moeten discussies over komen. alleen heb ik ‘t
  gevoel dat ze het alleen op hun manier moet gaan.

 37. jan

  Zullen we eerst maar een fruitmandje sturen naar die “arme ziel”,haha. DROEFTOETERj

 38. X

  Zo is het Fox Mulder.

 39. Uuuh

  Wat mij opvalt is hoe een grote groep mensen de virtuele werkelijkheid niet kunnen scheiden van hun eigen realiteit. Dat een paar filmpjes van enkele (weliswaar niet goed te praten) incidenten aan de andere kant van de aarde, hen drie hoog achter in Amsterdam helemaal van de kaart brengen. De vraag is: waren ze ook zo opgefokt geworden als ze die filmpjes nooit hadden gezien? Ik denk het niet. Bovendien wordt die virtuele wereld steeds doortrapter en kan men je laten zien, wat men wil. Voor ‘de lol’ of om ook echt iets te ontketenen.
  Weet waar je naar kijkt! Of beter, kijk wat minder. Is beter voor je hart en je kunt je concentreren op je echte leven. Dan kun je daarin racisme en andere misstanden aan gaan pakken. Dat lijkt mij veel zinvoller.

 40. Ome Cor

  Verdwijn en rap ’n beetje.

 41. Piet Pannelap

  Ten zuiden van de middellandse zee ligt een groot gebied waar deze jongen zich vast heel erg thuis zal voelen. Ik gun hem dat geluk.

 42. teuntje

  De kwal moet helemaal uit de media ze veroordelen alles maar maken wel gebruik hypocrieten

 43. Frank

  Wij witte Nederlanders weten niet anders dan onzin lullen en janken hierboven. Wat een achterlijk volk zijn we. Ik schaam me dood. Verplaatst je in een ander, en stel dat t andersom was? Dan was de wereld klein. Kwetsbare groepen uiten zich al decennia lang voor veranderingen in de maatschappij mbt racisme. Wij steken de kop in t zand, hoort en luistert niet. Nu de kruik gaat barsten
  doordat t zo vol is, en kwetsbare groepen zich uiten omdat dingen diepgeworteld zitten, komen wij witten in opstand. Hoe zit het met vrijheid van menings uiting? Bestudeer de geschiedenis en zie waar dit alles vandaan komt. Als we daarvan niks weten hebben we geen recht om te lullen en zeiken. Kiwasie of hoe hij mag heten, weet wat zijn voor ouders is aangedaan, en nog steeds worden gekleurde mensen gepest met zwarte piet . Leuk voor ons, maar zeer pijnlijk voor een ander. En helaas nemen onze kinderen het ook over. Zijn we een ziekelijk volk? Waarom mogen ze niet voor zich zelf opkomen? Ik begrijp heel goed dat een orkaanbarsting opgegeven moment flink kan barsten met alle gevolgen van dien, en daar bepaalde uitspraken door frustratie gedaan worden
  We moeten ons schamen .

 44. Pret

  Nederlanders de grootste hypocrieten. Denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Ze zijn leeghoofden, kortzichtig, bekrompen en embicielen.
  Geen hoge pet van dit dom volkje. BAH….

 45. Xxxxx

  Pret. Als je geen hoge pet op hebt van dit “domme volkje” wat doe je dan hier? Als ik in een land zou leven waar discriminatie, racisme, hoogtij vieren zou ik er geen moment over twijfelen liever vandaag nog dan morgen te vertrekken. Maar het zijn de centjes die Nederland erg aantrekkelijk maken. Niet meer en niet minder. De sociale-voorzieningen zijn de beste van de hele wereld. Daarom komen zoveel Marokkanen, Surinamers, Chinezen en weet ik wat nog meer hier in “luilekkerland” om de boel op te vreten! En verder niks!!!!!

 46. Bart

  @WENDY Wat ben je toch dom!

  De media moet deze meneer gewoon helemaal geen podium meer geven. Gewoon doen alsof hij niet bestaat.

 47. Xxxxx

  Maar het is met veel kleurlingen die Nederland heeft geïmporteerd zo. Ze worden in hun eigen land van afkomst uitgekotst. Je mag blij zijn in een land te leven en te werken waar ieder zelfs zijn mening mag geven. Maar het is wel de toon die de muziek maakt in dit land. Maar als ze nu figuren als Akwasi en Simons op de buis brengen dat zijn niet bepaald “reclamemakers” om het donkere volk te vertegenwoordigen. Ze bereiken daar eerder het tegendeel mee dat Nederlanders zich tegen hen gaan keren!

 48. Xxxxx

  Pret. Ga met de boot, vliegtuig, auto, fiets of lopen terug naar je land van herkomst. Misschien ben je dan hier geboren en heb je alle anti-racistische verhaaltjes uit boekjes gelezen. Maar als je nu eens een tijdje in een land gaat leven waar geen racisme is maar waar corruptie schering en inslag is misschien dat je oogjes opengaan en gaat bedenken dat Nederland nog niet zo heel slecht is. Dan kom je vast op hangende pootjes terug. Grote mond en niks presteren. Zorg zelf voor een betere wereld en ga aan het werk. Lijkt me een beter plan dan je te gedragen als een stel kuddeschapen achter elkaar aan te lopen en de wereld nog verder te vernielen.

 49. Xxxxx

  Riko. Ik denk eerder dat het jammer is dat Nederland een Akwasi rijk is. Kan maar beter niet meer op de buis verschijnen. Dergelijke figuren voegen niks toe die breken alleen maar af.

 50. Lariekoek

  @Xxxxx
  Wilders is ook zo’n figuur die niets toevoegt en alleen maar afbreekt. Is al onderzocht hoeveel miljoenen Wilders heeft? Wilders wordt beschermd van onze belastingcenten, maar als ik iets ‘verkeerd’ zeg over de islam, wordt ik niet beschermd. Overigens vind ik Akwasi net zo dom als Donald Trump. Lukraak dingen roepen, komt niet ten goede aan ‘de zaak’ waarvoor Akwasi denkt op te komen.

 51. Pjotr

  Frank@ jij bent de racist, omdat je zwart-wit denkt. Wij zijn allemaal gekleurd, ook blanken en Aziaten, die jij wellicht racistisch ‘geel’ noemt.

 52. Simon Dekker

  Akwasi is een vuile racist. Alleen is hij zwart, dus mag het.

 53. Mona

  Dus op een podium voor een meute gelijkgestemden voelde hij zich de man, want voor elke zin die hij uitsprak werd gejuicht. Maar als hij van buiten zijn bubbel wordt bevraagd gedraagt hij zich meteen als de gebeten hond. Waar komt me dit toch bekend van voor?

 54. DJANGO

  Kees Ghanees is genoeg op tv geweest deze week.

 55. Chelsey

  Ach nee toch, ga je nu werkelijk een witte handdoek in de ring gooien? De eerste ronde is niet eens voorbij en je ziet nu alles al kantelen, dit kun je toch niet menen hé? Echt Rastaman onwaardig gedrag van je wat je nu aan het tonen bent! En je moest en zou nog zoveel blauwe ogen in het land gaan slaan weet je nog, je gaat toch niet opgeven hé? Zorg je er dan wel voor dat je in stijl afscheid neemt door toch nog te kiezen voor een zwarte handdoek? Het zou je een hoop gezichtsverlies kunnen gaan besparen beste zwarte knuffel-vrijheidsstrijder van Nederland! En maak je niet zo druk over die gigantische Beau-debacle van afgelopen week, zelf blijk je namelijk nepper en dommer te zijn dan dat hele talkshow programma bij elkaar. Een tv optreden in dat programma als zwarte piet op 5 december aanstaande zou je in geen geval misstaan, dommer en nepper kan namelijk haast bijna niet. En houd tot die tijd je parelwitte tanden vooral stevig op elkaar, want je hebt door die grote scheur van je flink staan schijten daar op de Dam in Amsterdam, genoeg dus zwarte vriend! Want Nederland is je nu flink aan het uitkotsen !..

 56. Adder

  Wat een huichelaars allemaal als je je vergrijpt aan een stel beelden. Weet dat deze volkshelden aan de wieg hebben gestaan voor wat Nederland nu is? Dat zij de weg hebben geplaveid dat nu iedereen nu naar Nederland kan komen ondanks dat ze wat fouts hebben gedaan? Dat nu meer dan 126 verschillende niet Nederlanders nu gastvrij worden ontvangen en gratis ca. € 35000 per jaar kostten om iedereen het naar zijn zin te maken? Stelletje Dodo’s ( dacht dat ze uitgestorven waren maar er schijnen er nu nog enkele in Nederland te leven) denk na waar jullie mee bezig zijn en houd op om je eigen land te verloochenen. Mijn vader is verzet strijder geweest omdat er ook in 40/45 en aantal mensen waren die hun medemens verraden hebben. Ben bang dat door nu ons er staat te gebeuren.

 57. Jaap

  Hij wil ook geen excuus maken voor zijn voorouders die in de slavenhandel zaten dus je spijt uitsprek voor deze uitspraak dat komt er bij hem niet in.

  Trouwens wij hebben het thuis met de kleinkinderen over piet.

 58. Listen to me

  He Yves Gijrath ik vind je podcast echt super, ga zo door.

 59. De Heer

  Lachwekkend dat dit de woordvoerder is en niemand van black lives matters zich kapot schaamt. Door zo’n figuur ga je af.
  Gisteren bij Op 1( weet zijn naam niet) zat er wel een rustige sympathieke kerel.

 60. Xxxx

  Goed gedaan Manger, weg wezen met deze persoon

 61. Chelsey

  Akwasi heeft last van een zeer groot minderwaardigheidscomplex. Het maakt dus totaal niet uit hoeveel roem, huizen, witte vrouwen of miljoenen hij op de bank heeft. Zijn ziel is helaas door en door verrot. Zijn wilde schreeuwpartijen met bijbehorende onbeheersbare uitpuilende ogen verraden dat onherroepelijk. Zo’n persoon mag nooit en te nimmer als woordvoerder fungeren, laat staan aan het hoofd van een beweging komen te staan die opkomt tegen racisme in Nederland. Deze Ghanese jongeman die in Amsterdam is geboren behoort namelijk tot de nakomeling van ashanti die geld verdienden aan de verkoop van arme Ghaneze slaven aan Nederland. Akwasi worsteld gezien dat zwarte verleden van zijn voorouders in Ghana én zijn eigen ervaringen als opgroeiend zwart jongetje in een wit Nederland met dubbele negatieve gevoelens die hij totaal nog niet verwerkt heeft. Al zal hij ongetwijfd denken dat hij door het maken van muziek kan verwerken om het een plaats te geven, bewijst zijn agressief gedrag juist het tegendeel. Volgens de karmische wet draagt deze zwarte jongeman dus ook in zijn leven de lasten daarvan waarmee hij nu gedwongen wordt om die te gaan leren oplossen. Beste Akwasi biedt dus zo snel mogelijk je excusses aan en erken dat je toespraak op de Dam in Amsterdam een complete blunder is geweest en ga aan jezelf werken. En bemoei je tot die tijd nooit meer met deze discussie want je bijdrage daaraan werkt alleen maar averechts omdat je dan ongecontroleerd gaat staan oproepen tot het gebruik van geweld tegen zwarte piet. Als je niet oppast kun je daar zó voor worden aangeklaagd. Het aanzetten tot haat (en geweld) is in Nederland strafbaar gesteld in artikel 137d.

 62. A. Tempelman

  Zwarte Piet is nu dus echt wel voorbij. Die zien we nooit meer terug.

  Akwasi trouwens ook een tijdje niet meer, want die krijgt nu een enorme identiteitscrisis.

 63. Mien uit Assen

  Zoals ik las op FB; Akwasi’k maar bij moeder thuis geble-hé-ven….

 64. Xxxx

  Misschien moeten ze deze Akwasi die in Nederland is geboren en misschien nooit in Ghana is geweest een tijdje naar Ghana sturen. Het regiem daar is zo corrupt en ik geloof dat de mensenrechten daar heel ver te zoeken zijn. Ze zouden hem daar eens een tijdje naar toe moeten laten sturen. Misschien in een soort strafkamp opsluiten. Hij moet misschien gedwongen worden de daar geldende regels strikt op te volgen, zodat hij smekend, biddend, op de knieën, en tot tranen geroerd
  of hij alsjeblieft weer in Nederland terug mag komen. Dat doen ze met heel moeilijk opvoedbare kinderen ook. Misschien komt hij dan “genezen” terug zodat hij wellicht als een ander mens terug komt en nooit meer ZEIKT over Zwarte Piet.

 65. Xxxx

  Lariekoek. Je zegt dat Wilders niks toevoegt. Ben ik het niet mee eens. Je kunt Wilders een roeptoeter noemen. Maar hij zegt vaak hele goede dingen die menige Nederlander denkt. Ik vind het godsgeklaag dat deze man voortdurend om zijn mening in Nederland moet worden beschermt tegen de radicale moslimbeweging. We leven tenslotte in een democratie. Ik zou niet met Geert Wilders willen ruilen al kreeg ik een miljoen toe. Ik vind wel dat hij het recht heeft zijn mening te ventileren. Daar kun je het mee eens zijn of niet.

 66. Xxxx

  Daarbij vind ik het tenenkrommend dat de NPO met name jonge meisjes in beeld brengt die dan zogenaamd tegen racisme zijn. Het zijn nog kinderen die worden opgehitst tegen deze maatschappij. Ze zijn vaak net droog achter de oren. De wereldbevolking is echt een kudde schapen geworden. Dat een Jesse Klaver vind dat onze premier excuses moet maken om ons slavernij verleden. Wat een flauwekul! Wat valt er te excuseren? Is daarmee nu het racisme de wereld uit? Schei toch uit! Dat doet me denken aan de jaren tachtig van de vorige eeuw. Toen stond de hele wereld op zijn kop om kernwapens de wereld uit te krijgen. Zijn die ook de wereld uit? NEE!!! Nog steeds worden er anno 2020 kernproeven gehouden door bepaalde landen. Nou en met racisme gaat dat net zo. Elke dag worden mensen, vernederd, gediscrimineerd, gemarteld, gedood, en er zal er altijd racisme zijn. Is het niet openlijk dan is het wel onderhuids. De mensheid blijft teveel in sorookjes geloven.

 67. Xxxx

  Ik bedoelde sprookjes.

 68. Abij

  Nou Xxxx ik sluit me helemaal aan bij al de recensies! Ik wist nog niet eens wie Akwasi was! Maar hij is nu een bekende NL wat een zielig mannetje dat hier in NL de handen boven het hoofd gehouden word!

 69. Xxxx

  Abij. Blij dat je er net zo over denkt als ik. Het lijkt wel of de mensheid gek geworden is.

 70. Snake Charmer

  IK STA ACHTER AKWASI.

  Hij heeft gelijk Zwarte Piet is gewoon achterhaald, fout en racistisch het is niet van deze tijd. Oprotten met die onzin.

 71. A

  Dat op een podium de emoties ook mee gaan spelen ? Kán ik me nog iets bij voorstellen.
  Maar .. als je iets wilt veranderen, ik heb het hier over zwarte Piet, dan moet je ook de mensen zien te overtuigen, die hier invloed op hebben.
  Meestal toch de witte Nederlanders, denk ik.
  En die stoot je van je af, door dit soort uitspraken.
  Misschien toch beter om het wat te nuanceren. Of een ander persoon op het podium.
  Ik heb mensen horen zeggen, nou dan doen we toch veegpiet of zo. Wat maakt het uit.
  Maar nu, na zo’n uitspraak ?

 72. Xxxx

  Ik hoorde net op het nieuws dat in Amerika een agent is ontslagen omdat hij een, jawel, zwarte man heeft doodgeschoten die hem zijn wapen had ontfutseld, ik dacht te horen een taser. Gaan we nu bij elk incident in de wereld de politie tegen dit soort TUIG verantwoordelijk stellen? Het kan toch niet zo zijn dat we agenten, die al bijna niks meer te vertellen hebben steeds verder gaan ontwapenen? In wat voor wereld leven we eigenlijk? Dat is bij scholen ook zo! Vroeger toen een leraar Jantje een klap verkocht, omdat hij zich misdroeg, en kwam Jantje thuis kreeg hij van pa en ma nog een klap er bij! Nu is het zo als diezelfde Jantje thuis komt gaan de ouders verhaal halen bij de leraar en krijgt dezelfde leerkracht een standje. De omgekeerde wereld in mijn beleving. Daar kweken we dus figuren mee als een Akwasi en een mevrouw Sylvana Simons die niet gewend zijn om tegen gesproken te worden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Te gek voor woorden!

 73. Xxxx

  Snake Charmer. Je bent al net zo fout en verrot als de rest van je anti alles vriendjes. Je bent misschien net droog achter je oren. Je moet misschien ook eens een paar maanden op strafkamp in Ghana of naar Siberië en dat je daar zo aangepakt wordt dat je SMEEKT terug te mogen komen naar Nederland. Misschien knap je daar van op. Doen ze met moeilijk opvoedbare kinderen ook. Om een onschuldig iets als Zwarte Piet af te willen breken. Je bent niet goed wijs. Het grootste gedeelte van Nederland wil Zwarte Piet!

 74. Xxxx

  Snake Charmer. Aan figuren als jij kan een land als Nederland alleen maar verliezen. Rot zelf op naar een land waar volgens jou geen racisme is. Denk niet dat er ook maar eentje vind.

 75. Xxxx

  Ik ben TEGEN AKWASI.

  Figuren als Akwasi schreeuwen maar wat. Ze bereiken alleen het omgekeerde. Veel gespin en weinig wol noemen ze dat!

 76. Xxxx

  Is er ook een achterwerk-afveeg Piet? Ik krijg namelijk de schijt van het hele jaar door deze discussie!

 77. Snake Charmer

  Die duizenden mensen die protesteren spreken je tegen Xxxx.

  Face it de tijd van Zwarte Piet is voorbij… de regering weet dit maar ze wilden het langzaam laten verdwijnen omdat er heel wat dom volk rondloopt die het ziet alsof hun cultuur wordt afgenomen. Zegt al genoeg over hoe dom ze zijn. Als je jezelf zwart maakt met blackface en met een afro pruik en dikke rode lippen en dat als cultuur ziet ben je gewoon tuig.

  Verder staat een roetveegpiet gewoon dichter bij dit kinderverhaaltje en hoeft het feest niet te verdwijnen.

  En je moet jezelf afvragen wat voor mens je bent als je plezier haalt uit het belachelijk maken van andere mensen en die het al jaren aangeven.

  En dan kan je nu boos en verontwaardig doen maar zwarte piet gaat verdwijnen get over it. Hij is al verbannen in winkels, reclame spotjes en bij veel intochten. Dan kan je gaan schreeuwen wat je wilt maar het is gewoon einde verhaal. En al die protesten brengen het nu in sneltreinvaart.

  De wereld veranderd de mensen veranderen wat vroeger normaal was is het nu niet meer. kijk naar de protesten vooral jonge mensen… de nieuwe generatie is er ook klaar mee.

  Deze blackface traditie gaat verdwijnen al die beelden van slavenhandelaren gaan ook weg. De wereld wordt wakker time for change. And there is not a damn thing that you can do about it. Vier je achterlijke blackface feestje maar lekker achter gesloten deuren en val anderen er niet mee lastig.

 78. Pjotr

  Snake@ De intelligente lieve Zwarte Piet is een anti-racistisch symbool. Veegpieten zijn racistisch omdat gekleurderen verboden wordt deze Piet uit te beelden. Bovendien kunnen onze gekleurdere kinderen zich niet identificeren met die veegpiet. Whiteface Winti in Suriname is wel racistisch en clowns helemaal. Zij hebben vaak blonde, rode pruiken, dikke blanke rode lippen, oorringen, een rode neus en een pofbroek aan. Bovendien lopen ze raar met die rare schoenen en zijn dom of horrorclown. Oplossing: Allemaal zwart schminken.

 79. Xxxxx

  Snake Sharmer. Die duizenden zijn nog geen miljarden bewoners van deze aardbol. Ik als bijna 59 jarige zal er niet tussen gaan schreeuwen. Je zal moeten leven met het feit dat racisme, hoe graag ik dat ook zou willen begrijp me niet verkeerd, er nooit uit gaat is het niet rechtstreeks dan is het er wel onderhuids. Je zal in in moeten berusten dat dit probleem nooit de wereld uit gaat. Net als oorlogen, kernwapens, geloven, dit “fenomeen” is helaas heel sterk verankerd in onze samenleving. Als je elke dag tegen je zelf zegt dat je gediscrimineerd voelt of dat je racistisch wordt bejegend dan ga je op den duur spoken zien die er niet zijn. Ik ken genoeg “zwarte mensen” die totaal geen probleem hebben met Zwarte Piet. Het zit tussen de oren van mensen. Een of andere gek heeft ooit gezegd dat Zwarte Piet racisme is en gelijk gaan hele volksstammen protesteren. Voor mij zijn ze gek. In de jaren tachtig van de vorige eeuw stond heel de wereld op zijn kop tegen kernwapens. In 2020 zijn die kernwapens er nog steeds en worden er proeven gedaan. Racisme daar zal de mensheid, hoe verschrikkelijk ook, mee moeten leren leven.

 80. Xxxxx

  Snake Charmer. Het is een illusie dat racisme waar sommigen de mond vol van hebben NOOIT uitgebannen zal worden. Neem dat maar van mij aan. Het zijn vooral jongeren als jij die denken de wereld te kunnen veranderen. Nou dat gaat dus echt niet gebeuren.

 81. Xxxxx

  Snake Charmer. En als jij in sprookjes blijft geloven doe je best. Maar naar mate je ouder gaat worden zal je zien dat racisme er over 30 of 40 jaar nog net zo is. Ik praat uit ervaringen uit het verleden en die vormen voor mij het bewijs.

 82. Xxxx

  A. Tempelman. . Weer zo’n landverrader. Om Zwarte Piet om zeep te helpen. Mooi figuur ben jij. Daar moet je de oorlog mee winnen.

 83. Xxxx

  Snake Charmer. De wereld verandert niet ,de mensen zoals jij denken hem te kunnen veranderen. Waarom denk je dat er per jaar maar liefst 1800 mensen een eind aan hun leven maken? Dat komt onder andere door klootzakken als jij die de hele wereld proberen te vernielen en niet omdat ze het hier op aarde zo gezellig vinden. De detailhandel de winkels waar jij over spreekt zijn bang imago schade op te lopen en uit angst zetten ze maar geen Zwarte Pietjes meer in de etalage. Ze zijn zeker ook bang voor Amerikaanse toestanden dat zal ook zeker meewegen. Maar geloof het of niet over 20 a 30 jaar is racisme nog steeds actueel. Iets wat honderden jaren bestaat gaat jouw generatie echt de wereld niet uit krijgen. Dat is met het kernwapenprogramma 40 jaar geleden ook niet gebeurd. Jullie generatie gaat meer kapot maken dan goed is voor Nederland en de wereld.

 84. Nicolas

  Akwasi, zelfbenoemde ‘woord-kunstenaar’ m’n hoelahoep; de man verheft in alles z’n stem boven het acceptabel fatsoenlijke en beticht anderen van schreeuwen [zie optreden bij Beau], laat niemand uitspreken, fameus om zijn;”mag ik even wat zeggen….”
  Triest figuur terende op vooral nalopers met waarschijnlijk het gezamenlijk IQ van een fruitvlieg.
  Daarnaast heeft hij ook nog een flapdrol van management die i.p.v de rel oproerkraaier te beschermen, hem overal laat optreden waar een microfoon in de buurt is, gevolg; mensen zijn het zat, en dan piepen verbaasd dat nog meer mensen hem de oren willen wassen…of z’n haren omdat Zwarte Piet in het gezicht trappen toch echt gewelds-uiting is naast het uitschelden van moeders zijnde ‘hoeren’.
  Gaat wat worden die optredens Paradiso, zou maar vast een ambulance paraat zetten links bij de artiestenuitgang; wie met vuur speelt mag verwachten ook dan op de blaren te komen te zitten…..geen bedreiging; eerder een voorspelling, zelfs een belofte: kijk zo kunnen we allemaal ‘woordkunstenaar’ spelen toch.
  Hoorde vandaag zijn “Geuzennaam”: AKOTSi

 85. Hatsevlats

  Betekend dat ook een rap verbod

 86. zbv

  Las laatst dat Akwasi lekker in de” slappe was” zit

 87. 😷Paulus

  😷Dat deze zwarte man gaat demonstreren op de dam, daar is niks mis mee. Waarschijnlijk is hij overovermoedig geraakt en dan ga je domme dingen roepen. Dit soort gedrag zie je wel vaker. Bn’er moeten dit soortdingen vooral niet doen. Dus niet klagen achteraf als je afgezeikt wordt. Emotionele gevoelens wordt nu eenmaal niet door iedereen begrepen. Amen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.