SBS spartelt in tv-ravijn: ‘Wíl John nog wel tv maken?’

Jarenlang kreeg John de Mol de vraag voorgeschoteld wanneer hij nou eens zou gaan uitpakken met SBS 6, wanneer die kijkcijfers nou omhoog gaan. “We zijn aan het bouwen“, riep hij dan. Inmiddels wordt die vraag niet eens meer gesteld: de programmering is zó armoedig dat je je bijna niet kunt voorstellen dat er een miljardair aan het roer staat. Anderhalf jaar na het wegkopen van programma’s en sterren bij RTL, spartelt SBS nog steeds in het tv-ravijn. NRC noemt John nu ‘de grote verliezer’.

Tv-recensent Arjen Fortuin vindt het ongelooflijk hoe John ‘onder de grond kroop’ tijdens de coronacrisis. Om zijn miljarden te beschermen, begon hij rigoureus te reorganiseren. De kijker moet het nu doen met Kim-Lian van der Meij in de herhaling.

Verbijsterend, vindt Arjen. “Het gebrek aan creatieve ideeën bij Talpa is verbijsterend. De SBS-herhalingencarroussel werd deze week alleen even onderbroken voor een presidentieel vormgegeven interview met Gordon – om te vieren dat de presentator een jaar (bijna) clean is.”

Zo’n interview met Gordon helpt je er ook niet bovenop, meent hij. “Een interview met Gordon is een voortzetting van de herhaling met andere middelen. Wíl John de Mol eigenlijk nog wel televisie maken?

De NRC-column ‘Publieke omroep komt als grote winnaar uit de coronatijd’ kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen