Ben Cramer solliciteert naar stoel The Voice Senior

Ben Cramer (73) wil graag een van de juryleden worden in de talentenjacht The Voice Senior op RTL 4, de zender die hij onlangs van formatdiefstal beschuldigde. Dat zegt de zanger in het tijdschrift Weekend. Ben is nog nooit benaderd door The Voice. “Nee, maar ik zou dat wel leuk vinden. Ik ben een senior en ik denk dat ik me in mijn vak wel heb bewezen. Ik timmer al 53 jaar aan de weg, ben nog steeds succesvol en weet waar je op moet letten als je in een jury zit“, geeft hij aan.

Hoe kan het zijn dat nog nooit iemand op het idee is gekomen om hem daarvoor te bellen? “Het is puur de gunfactor, ze moeten aan je denken.”

Kan het zijn dat Peter van der Vorst een hekel aan hem heeft? Ben zegt in het algemeen: “Oudere artiesten worden in Nederland vaak afgeserveerd, die zijn passé. Respect kennen we niet, maar dat is onzin. In Engeland heb je Tom Jones in de jury. Hij is net 80 geworden. Die man is een wereldster en hij kan zingen. Ik kan ook zingen. Punt uit.

Je moet geen twintigers en dertigers in een Voice Senior-jury zetten, vindt Ben. “Dat vind ik gewoon waanzin. Er zijn genoeg oudere artiesten die hun sporen hebben verdiend, alsof die er geen verstand van hebben. Af en toe zie ik bij talentenjachten juryleden zitten waarvan ik denk: weet je wel waar je het over hebt?

Hoe zou Ben het doen? “Ik zou opbouwende kritiek geven en ik heb het hart op de tong, ik zeg wat ik voel. Daarom denk ik ook dat ik een heel goed jurylid zou zijn.

En als hij gevraagd zou worden als kandidaat? “Dat is te belachelijk voor woorden. Ik vind dat shockerend en respectloos. Je hebt jezelf toch al bewezen?

Tot slot maant Ben tot rust in het coronadebat. “Het loopt gewoon de spuigaten uit. Als ik gisteren hoor dat er twee mensen zijn overleden, denk ik: jongens, kom nou even, we hebben 17 miljoen inwoners!

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen