Ben Cramer solliciteert naar stoel The Voice Senior

Geplaatst op zo 12 jul 2020 om 10:40

Ben Cramer (73) wil graag een van de juryleden worden in de talentenjacht The Voice Senior op RTL 4, de zender die hij onlangs van formatdiefstal beschuldigde. Dat zegt de zanger in het tijdschrift Weekend. Ben is nog nooit benaderd door The Voice. “Nee, maar ik zou dat wel leuk vinden. Ik ben een senior en ik denk dat ik me in mijn vak wel heb bewezen. Ik timmer al 53 jaar aan de weg, ben nog steeds succesvol en weet waar je op moet letten als je in een jury zit“, geeft hij aan.

Hoe kan het zijn dat nog nooit iemand op het idee is gekomen om hem daarvoor te bellen? “Het is puur de gunfactor, ze moeten aan je denken.”

Kan het zijn dat Peter van der Vorst een hekel aan hem heeft? Ben zegt in het algemeen: “Oudere artiesten worden in Nederland vaak afgeserveerd, die zijn passé. Respect kennen we niet, maar dat is onzin. In Engeland heb je Tom Jones in de jury. Hij is net 80 geworden. Die man is een wereldster en hij kan zingen. Ik kan ook zingen. Punt uit.

Je moet geen twintigers en dertigers in een Voice Senior-jury zetten, vindt Ben. “Dat vind ik gewoon waanzin. Er zijn genoeg oudere artiesten die hun sporen hebben verdiend, alsof die er geen verstand van hebben. Af en toe zie ik bij talentenjachten juryleden zitten waarvan ik denk: weet je wel waar je het over hebt?

Hoe zou Ben het doen? “Ik zou opbouwende kritiek geven en ik heb het hart op de tong, ik zeg wat ik voel. Daarom denk ik ook dat ik een heel goed jurylid zou zijn.

En als hij gevraagd zou worden als kandidaat? “Dat is te belachelijk voor woorden. Ik vind dat shockerend en respectloos. Je hebt jezelf toch al bewezen?

Tot slot maant Ben tot rust in het coronadebat. “Het loopt gewoon de spuigaten uit. Als ik gisteren hoor dat er twee mensen zijn overleden, denk ik: jongens, kom nou even, we hebben 17 miljoen inwoners!

Foto: KRO-NCRV
13 Reacties op “Ben Cramer solliciteert naar stoel The Voice Senior”


 1. Ron

  Altijd goed. Je moet bij TVS altijd coaches hebben die in de doelgroep van de deelnemers vallen dat spreekt dan meer tot de verbeelding. Maar ze zullen wel weer met Ali B. komen opdraven, die wil in elke talentenjacht immers jureren/coachen…

 2. Dries Roel Vink

  Die grijze, uitgerangeerde dakduif is uitgezongen maar de honger naar (nog meer) geld is kennelijk niet gestild … Geef die beste man een glaasje oude jenever en zet hem ergens op zolder neer en ga over tot de orde van de dag. Toedeledokie!

 3. Jantien Visser

  Helemaal goed! Lijkt mij een aanwinst om Ben Cramer als jurylid te hebben. Nog steeds knappe verschijning en weet waar ie over praat.
  En die zure opmerkingen over geldbelust. Als je vroeger een bekende zanger was, verdiende je pinuts, niet te vergelijken met hedentendage. Dus een aanvulling op de AOW is denk ik meer dan welkom. Het is hem gegunt!

 4. Fox Mulder

  Prima Ben, maar alles is geteld he.

 5. Bart

  Goed idee om The Voice senior met oude zangers als coaches te doen. Denk dat de show er leuker van zal worden. Echter Ben is zo doof als een kwartel dus hij is misschien niet meteen de aangewezen persoon. Lee Towers, Anita Meijer, Peter Koelewijn en Henk Westbroek ofzo zou leuk zijn.

 6. Van Halen

  Heel leuk idee hoor Ben, alleen een ander moet dat zeggen ipv jezelf, daarmee is jouw kans gelijk verkeken. Ik snap niet dat je dat in 53 jaar nou niet geleerd hebt.

 7. Tjep

  Lee Towers

  Einde bericht

 8. Tom

  Ben heeft absoluut verstand van zaken. Ik kan het weten omdat ik in de 60er jaren mijn eigen band had en samen met Ben en the sparklings in div. Gelenheden optrad. Top besluit!

 9. Harry

  In het geval van Ben zou het

  dus om een leerstoel gaan?

 10. A.M.

  Lijkt me een goed idee, van mij mag hij!

 11. Lies

  12.03 Tom leuk dat je met Ben hebt gespeeld maar je bent zo oud dat we liever verhalen horen over je tijd met de dinosaurussen.

 12. Sigmund

  @Dries Roel Vink: nog meer geld?
  In welke tijd denk je dat die man bekend was? Waar heb je het over?
  Dat soort artiesten moet door zingen tot ze erbij neervallen, anders wordt de hypotheek niet betaald. Wake up man

 13. Gerda

  Haha sinds de negentiger jaren verdienen zangers pas een inkomen, waar ze villa’s en boten van kunnen betalen, daarvoor schnabbelde deze artiesten heel wat af, om de huur te kunnen betalen. Geef die mensen nog een kans..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.