‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’

De in opspraak geraakte rapper Akwasi is voor de helft eigenaar van een vastgoedproject in Weesp ter waarde van 6,4 miljoen euro. Hij zit ‘extreem goed in de slappe was’. Dat is deze week te lezen in het entertainmentblad Story. Akwasi speelt een prominente rol in het racismedebat, dat mede gaat over gelijke kansen voor iedereen: wit én zwart. Akwasi wordt nu neergezet als een zwarte BN’er die juist heel erg profiteert van de kansen in Nederland. Eerst door de Privé, nu door Story.

Privé-baas Evert Santegoeds noemde Akwasi al een aansteller: “Hij is gewoon in Nederland geboren, er is hem niets in de weg gelegd, hij heeft een theateropleiding gedaan, is heel succesvol, kind aan huis geweest bij De Wereld Draait Door altijd. Ik weet niet waar zijn woede vandaan komt. Hij heeft zijn droom nagejaagd en is artiest geworden. Als hij dan vervolgd wordt, moet hij daar ook de consequenties van zien.

En nu bemoeit ook de Story zich er tegenaan. “Terwijl Akwasi zich voordoet als een sjofele muzikant die van optreden naar optreden leeft, blijkt de realiteit heel anders te zijn. De rapper zit namelijk extreem goed in zijn slappe was en bezit meer dan zes miljoen euro aan vastgoed! Op de cent nauwkeurig: 6.390.620,71 euro.

Hoe komt de Story aan deze informatie? “Dit blijkt uit officiële documenten in het bezit van Story die uitwijzen dat Akwasi in Amsterdam woont maar al in 2018 een imposante vastgoedportefeuille heeft aangelegd door zo ongeveer een halve wijk in aanbouw in Weesp op te kopen! Toch niet iets wat men meteen zou bedenken bij de rapper die zich maar al te graag voordoet als underdog…

Overigens nuanceert hoofdredacteur Guido den Aantrekker het bericht op Twitter. Hij is slechts voor de helft eigenaar, zegt hij. “De oproer-rapper weet zichzelf qua maatschappelijke vooruitgang in elk geval uitstekend te redden. Moedig voorwaarts naar de Quote 500!“, zegt hij.

Om welk vastgoedproject het gaat is niet duidelijk.

Racisme

Hoe dan ook: het is natuurlijk onzin dat rijke mensen niet mogen klagen over racisme en die zweem hangt wel een beetje om dit artikel heen. Daarom krijgt Guido op social media de nodige kritiek. “Dus?“, bijt KINK-dj Michiel Veenstra hem toe.

Guido: “Eh, lees de tweet anders nog eens – daar staat volgens mij duidelijk wat het is: sec nieuws over een man die momenteel erg in de schijnwerpers staat. Misschien zoek je er teveel achter, door de deughoek opgejaagd?

Radio Veronica-dj Martijn Muijs vervolgens: “Dat mijn sarcasme- en aanmatigende-toon-meter hierbij uitslaat ligt uiteraard geheel aan mezelf, maar ook objectief gezien is die laatste zin -moedig voorwaarts naar de Quote 500!- onmogelijk sec nieuws te noemen.

Guido: “Dat vind jij. Een BN’er die in een miljoenenproject deelneemt en mogelijk in vastgoed doorgroeit, is altijd nieuws voor ons. Bepaalde mensen proberen daar een etiket op te plakken dat de lading niet dekt. Lekker doen, als dat je oplucht.

‘Guido voor De Tegel!’

Ook uit journalistieke hoek wordt sceptisch gereageerd. “Mijn Tegel-inzending voor 2020. #vastgoedmensch“, zegt Mustafa Marghadi van de NOS.

Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal daarop: “Ongelooflijk verhaal dit. Rijk en dan tóch nog over racisme zeiken.

Mustafa: “Zou ik nooit doen. Goed dat Story het boven tafel heeft gehaald.

Jaloers?

Is Guido misschien een beetje jaloers? Nee, hij gunt het Akwasi juist, benadrukt hij. “Ik heb respect voor een ieder die zelf zijn brood bij elkaar verdient, zeker als iemand mogelijk veel barricades heeft moeten nemen. Maar dat schijnt in deugland niet mogelijk te zijn, dat iemand anders zoiets vindt.

De S blijft de S.

Foto:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen