Tino Martin woest op media: ‘Ik zeg NIKS meer!’

Nu Tino Martin steeds populairder wordt, ondervindt hij ook de keerzijde van de media. De zanger ergert zich eraan dat veel van zijn uitspraken compleet uit zijn verband worden gerukt. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. Tino grapte laatst op de radio dat hij een ton per maand nodig heeft om comfortabel te kunnen leven, maar sommige media deden net alsof hij het serieus meende. “Als media het zo letterlijk gaan citeren, dan is echt letterlijk de lol ervan af.

De zanger wordt er moedeloos van. Hij dreigt de media voortaan helemaal níks meer te zeggen. “Dan ga ik alles gewoon met ja en nee beantwoorden en dan is de ruimte voor een grap er niet meer. Ik vertel je dit en ik krijg er gewoon bijna kippenvel van.”

De sensatiezucht van de media stuit Tino tegen de borst. “Iets wat al spannend of leuk genoeg van zichzelf is, daar wordt altijd een regeltje of zinnetje uit gehaald.”

Tino begrijpt het wel een beetje: zelf klikt hij ook altijd op sensationele koppen. “Tegenwoordig scroll je 25 keer op een dag door je telefoon en er is elke keer weer een nieuw berichtje met daarboven een heel spraakmakende kop. Ik merk het zelf ook dat ik het dan aan toets, van: dat meen je niet, en dan lees ik het en dan denk ik: o ja….”

Boulevard-host Luuk Ikink begrijpt Tino heel goed. “Als je die quote van hem op de radio hoort over die ton die hij nodig heeft per maand hoort, dan lacht hij er ook achteraan. Iedereen weet dat het een grapje is.”

Collega Samantha Steenwijk: “Ja, absoluut. Hij grapt er inderdaad op los, maar het is wel vervelend dat dat soort kopjes dan naar boven komen en er uiteindelijk wel voor zorgen dat mensen denken dat het echt zo is.”

Lees ook: Tino Martin loopt miljoenen mis door coronacrisis (5 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen