Nieuwsuur ergert zich aan kritiek van Sylvana Simons

Arjan Noorlander vindt het volstrekt ridicuul dat Sylvana Simons klaagt dat het maandagavond niet meer over racisme ging in zijn programma Nieuwsuur. Dat laat hij blijken op Twitter. Een week na het racismeprotest op de Dam passeren ook andere onderwerpen weer de revue en dat komt Sylvana’s one-issuepartij niet goed uit. Boos twitterde ze: “Bij Nieuwsuur is het gewoon een nieuwe week en zijn we terug bij Corona. Antiracisme komt vast wel weer terug als daar aanleiding voor is.”

Noorlander reageerde vol onbegrip. “Ja inderdaad. Hoe durven wij een uitzending te maken over de stikstofproblemen en de toekomst van landbouw, natuur en de economie. En daarna ook nog over de nasleep van MH17. Echt gewoon.

Daarop merkt ene BBC-journaliste Anna Holligan op: “Perhaps it’s my Dutch, but I don’t think Sylvana said those issues weren’t important? Suggesting to your followers she did will, I’m sure you’re aware, generate inevitable vitriol.

Sylvana daarop: “Oh, his mission accomplished. Your Dutch is good enough to recognize the hurt of a journalist. En ja: prima onderwerpen. En trouwens vorige week ook een prima gesprek met Mitchell Esajas, door een collega van dhr Noorlander. Maar mag ik het jammer vinden dat u deze keuze maakt?

Ik vraag me af: is this your usual reaction to comments on your work, mr Noorlander?

Noorlander heeft verstandig genoeg besloten om maar niet meer te reageren. Voor je het weet is hij ook al een racist.

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen