‘RTL gaat onderzoek De Villa onder de pet houden’

Geplaatst op do 06 feb 2020 om 10:20

RTL Boulevard heeft het vermoeden dat RTL de onderzoeksresultaten naar de wanstanden achter de schermen van de Blue Circle-productie De Villa deels onder de pet gaat houden. Dat bleek gisteren tijdens de uitzending op RTL 4. RTL maakte gisteren bekend dat Temptation Island toch gewoon doorgaat, ondanks dat het onderzoek naar De Villa nog niet is afgerond. Na afronding hiervan zal tv-baas Peter van der Vorst ‘de belangrijkste conclusies delen’, zo werd er gemeld.

Vreemd, vindt Rob Goossens, tv-kenner van RTL Boulevard en De Telegraaf. “Het rapport komt eind deze maand naar buiten, is de verwachting. Daarvan heeft RTL ook al gezegd: ‘We gaan niet het hele rapport delen, maar alleen de belangrijkste conclusies.’ Dat is ook weer zo’n dingetje waar ik een beetje moeite mee heb, want wie bepaalt dan wat de belangrijkste conclusies zijn?

Advocate Mariëlle van Essen: “Het is gewoon crisismanagement. Er gebeurt iets verschrikkelijks en dan hoor je als goed manager ook te zeggen: ‘Oké, dit zijn de maatregelen die we hebben genomen, we laten een onderzoek doen en halen de programma’s van de buis.’ Op een gegeven moment sijpelt dan de hectiek een beetje weg en dan neem je het terug.”

Arie Boomsma: “Maar zeg het eens steviger allemaal. Het lijkt dat jullie allemaal concluderen dat het één grote poppenkast was.”

Marielle van Essen: “Nou ja ik vind het inderdaad, want ik zit het te beluisteren en ik vind dat ze serieus moeten gaan kijken hoe we met de deelnemers omgaan. Als je mensen echt stimuleert om te veel te drinken en grenzen over te laten gaan, dat vind ik kwalijk.”

Eddy Zoëy tegen Boomsma: “Heb jij dan het gevoel dat het een poppenkast is?

Boomsma: “Als ik Rob zo hoor en er wordt eigenlijk gezegd: ‘Er is een onderzoek ingesteld’, maar ondertussen lopen die producties gewoon door…”

Rob Goossens: “Eigenlijk hadden ze moeten zeggen: ‘We wachten helemaal af wat Hofman Bedrijfsrecherche doet en daarna gaan we kijken of we doorgaan met de programma’s.’ Door nu al te zeggen: ‘We beginnen weer met Temptation VIPS’, zeg je eigenlijk: ‘Zo interessant vinden we de conclusies van Hofman nou ook weer niet.’”

Lees ook:
RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (21 november)
‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’ (22 november)
Olcay Gulsen: ‘Peter moet geweten hebben van De Villa’ (22 november)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (27 november)
Voice-over Temptation Island: ‘De Villa ging te ver’ (28 november)

Foto: RTL
23 Reacties op “‘RTL gaat onderzoek De Villa onder de pet houden’”


 1. Rastom

  Geldddddd

 2. Curryworst

  Dit hele RTL Boulevard is poppenkast.
  Het programma De Villa is poppenkast.
  Het gedoe rondom het onderzoek ernaar blijkt dus ook poppenkast.

 3. E!

  Tyf op met dat onderzoek gewoon doorgaan met dat programma en manipuleer ze de moeders.

 4. peacock and whitemen

  Temptation island is een co-productie met de belgische sbs group.
  Dus heeft RTL geen keuze, ze kunnen het programma op de plank laten liggen en er niks aan verdienen of toch uitzenden.

  België heeft al de keuze gemaakt het uit te zenden, waardoor fans van het programma als rtl niet levert gewoon terug kunnen kijken op de website van vier.
  (of vijf of zes, ik weet niet op welk kanaal dit word uitgezonden)

 5. Whitedog

  Hey, de zon schijnt!!

 6. Ron

  @E!; tja daar komt het wel op neer en het is een beetje misplaatst verontwaardigd om hier nu een punt van te maken want manipuleren gebeurd al jaren, alleen bij De Villa is dat te ver doorgeslagen naar aanranding, en dat mag natuurlijk nooit. Maar wat zijn het ineens nu wel brave heilige boontjes bij Boulevard als het hier om gaat met die verschrikkelijke Arie voorop hoor, lieve help!

 7. Manon spermakanon

  Die slettebakkes in het roze gaf aan in een interview dat ze hoopte dat mensen nu geen verkeerd beeld van haar kregen nu ze meedeed aan dit programma.

  Ik denk dat dat klopt en dat mensen het JUISTE beeld hebben gekregen van haar..

  Maya pappaya noemen ze haar ook wel geloof ik.

  Zelfde niveau als tila tequilla….

 8. Timo

  Graag berichten over de informatie in het interview met Eurovisie Songfestival leden https://forum.fok.nl/topic/2537988

 9. Bas

  Peter vd V zei: ‘we gaan vooral ook op de montage letten’. Dat betekent dus dat dingen die niet door de beugel kunnen nooit bij de kijker komen. Maar ze laten ze eerst wel gebeuren. Allemaal mosterd na de maaltijd dus. Volgens mij is het de verantwoordelijkheid van RTL om dergelijke dingen juist helemaal niet te laten gebeuren. Dan hoef je er in de montage ook niet op te letten.

 10. Corrie

  Als RTL de resultaten van het onderzoek onder de pet gaat houden, zal de fout aan hun kant liggen. Want Peter had er toen geen enkele moeite mee om de producent te beschuldigen.

 11. Ron

  Door deze ophef zal het de show misschien wel goed doen en meer kijkers brengen. Iedereen is nu nieuwsgierig. Vorig seizoen was bloed saai dus ik ga er vanuit dat het nieuwe seizoen spraakmakender gaat worden.

 12. Peanut

  De hele reactie van rtl en het interview met Peter na de rel met De Villa was poppenkast. Dat onderzoek ook. Allemaal om de schade voor rtl te beperken. Heeft niets met zorg over kandidaten te maken. Zou me niets verbazen als die Barry alweer in de startblokken staat om weer aan het werk te gaan na zijn periode op non-actief (vakantie op Ibiza met Monica Geuze). Dat is ook alleen maar puur voor de vorm gedaan.

 13. Manon spermakanon

  Paar anabolen kleerkasten met kort lontje en een paar losse doorgesnoven insta sletjes in een huis plaatsen is gegarandeerd vechten ruzie en drama. Makkelijkste format OOIT!

 14. Bjorn

  Via de wet van Openbaar …. Kan je het rapport openbaar krijgen toch. Daar beroept RTL nieuws zich altijd op.

 15. Hans

  Dat kleinste meiske in het midden is wel lekker nеukbaar. Geil lachje ook

 16. @Timo

  He Fok-trol ga jij eens weg hier, je bent hier niet welkom.

 17. Nils Holgersson

  Fijn dat programma’s bij RTL wél kritisch mogen zijn over de eigen zender.

 18. 1-2-tjuh

  Die in dat roze jurkje met die gigantische jеtsers moet je keihard kapotnеuken!

 19. Hans

  @1-2-tjuh: dat is een transgender met penis en tieten van papier-maché.
  Homo!

 20. 1-2-tjuh

  @ nep 1-2-tjuh. Hee zielig figuur, iedereen met een iq hoger dan die van een pinda ziet dat jij een fake bent. Jij komt namelijk niet verder dan 1 zin. Hahahaha. Spaar je de moeite van een halve dag denkwerk voor jouw armzalige bijdrage. Dom kutje.

 21. Hans

  @1-2-tjuh: goede smoes, maar daar trappen we natuurlijk niet in.
  Je geilt gewoon op transgenders, hopeloze rukker.

 22. 1-2-tjuh

  @Hans is anders, hij is een mongooltje.

 23. Manon spermakanon

  Ik las ergens op internet na een google search dat die lompe maya papaya een vent zoekt die zorgzaam is. Oftewel met andere worden: een vent die een nieuwe audi koopt voor haar en een hermes tas en gucci schoenen en phillip plein t shirts van 600 euro per stuk en jeans van 3000 euro per stuk enz etc.

  Zo’n kkr wijf is het dus… totaal kansloos

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.