‘RTL gaat onderzoek De Villa onder de pet houden’

RTL Boulevard heeft het vermoeden dat RTL de onderzoeksresultaten naar de wanstanden achter de schermen van de Blue Circle-productie De Villa deels onder de pet gaat houden. Dat bleek gisteren tijdens de uitzending op RTL 4. RTL maakte gisteren bekend dat Temptation Island toch gewoon doorgaat, ondanks dat het onderzoek naar De Villa nog niet is afgerond. Na afronding hiervan zal tv-baas Peter van der Vorst ‘de belangrijkste conclusies delen’, zo werd er gemeld.

Vreemd, vindt Rob Goossens, tv-kenner van RTL Boulevard en De Telegraaf. “Het rapport komt eind deze maand naar buiten, is de verwachting. Daarvan heeft RTL ook al gezegd: ‘We gaan niet het hele rapport delen, maar alleen de belangrijkste conclusies.’ Dat is ook weer zo’n dingetje waar ik een beetje moeite mee heb, want wie bepaalt dan wat de belangrijkste conclusies zijn?

Advocate Mariëlle van Essen: “Het is gewoon crisismanagement. Er gebeurt iets verschrikkelijks en dan hoor je als goed manager ook te zeggen: ‘Oké, dit zijn de maatregelen die we hebben genomen, we laten een onderzoek doen en halen de programma’s van de buis.’ Op een gegeven moment sijpelt dan de hectiek een beetje weg en dan neem je het terug.”

Arie Boomsma: “Maar zeg het eens steviger allemaal. Het lijkt dat jullie allemaal concluderen dat het één grote poppenkast was.”

Marielle van Essen: “Nou ja ik vind het inderdaad, want ik zit het te beluisteren en ik vind dat ze serieus moeten gaan kijken hoe we met de deelnemers omgaan. Als je mensen echt stimuleert om te veel te drinken en grenzen over te laten gaan, dat vind ik kwalijk.”

Eddy Zoëy tegen Boomsma: “Heb jij dan het gevoel dat het een poppenkast is?

Boomsma: “Als ik Rob zo hoor en er wordt eigenlijk gezegd: ‘Er is een onderzoek ingesteld’, maar ondertussen lopen die producties gewoon door…”

Rob Goossens: “Eigenlijk hadden ze moeten zeggen: ‘We wachten helemaal af wat Hofman Bedrijfsrecherche doet en daarna gaan we kijken of we doorgaan met de programma’s.’ Door nu al te zeggen: ‘We beginnen weer met Temptation VIPS’, zeg je eigenlijk: ‘Zo interessant vinden we de conclusies van Hofman nou ook weer niet.’”

Lees ook:
RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (21 november)
‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’ (22 november)
Olcay Gulsen: ‘Peter moet geweten hebben van De Villa’ (22 november)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (27 november)
Voice-over Temptation Island: ‘De Villa ging te ver’ (28 november)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen