‘Waarom straft BNNVARA Kaj wel en Van Jole niet?’

Geplaatst op ma 20 jan 2020 om 14:00

Het is onbegrijpelijk dat BNNVARA er wel als de kippen bij was om Kaj van der Ree op non-actief te zetten, maar tegelijkertijd nooit consequenties heeft gegeven aan het vermeende seksueel overschrijdend gedrag van Francisco van Jole. Dat zegt de rechtse columnist Jan Dijkgraaf in zijn column. Van Jole werd eind 2017 door een vrouw beschuldigd van misbruik. Acht jaar na het vermeende misbruik kwam de vrouw hem tegen en maakte ze geluidsopnames van hun confrontatie.

Die geluidsopnames zijn uiteindelijk op GeenStijl beland. “Francisco van Jole voerde mij, een vrouw van 23, dronken, bracht me naar zijn hotel, ging tussen mij en zijn hoteldeur staan, kleedde zich uit en ging op me liggen, ondanks dat ik nee zei“, vertelde de dame aan de website.

Toevallig had Van Jole zich vlak daarvoor nog op de radio uitgelaten over seksueel ongewenst gedrag. “Ik heb niet dat ik te ver ging dat ik wist dat ik te ver ging, maar ik ben wel eens te ver gegaan, dat ik dacht: stommerik! We waren een beetje aan het zoenen, wat al niet zo handig was achteraf gezien, en ik dacht: die wil wel meer. Maar die wilde dat niet. En die vond dat heel vervelend. Toen dacht ik: wacht eens even, dit was niet de bedoeling“, zei hij.

Puntje bij paaltje ontkende Van Jole misbruik en BNNVARA nam hem in bescherming. “Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.

Raar, aangezien de omroep wel heel resoluut heeft gereageerd op Kaj van der Ree, vindt Dijkgraaf. “Dat jullie die Kaj van der Ree een doodschop hebben gegeven: chapeau! Ondertussen ben ik natuurlijk réuze benieuwd wie voortaan naast Peter Kee op NPO Radio 1 in het BNNVARA-programma De Nieuws BV de politiek gaat bespreken en wie vanaf vandaag de leiding krijgt over jullie smaakvolle opiniewebsite (Joop.nl, red.).

Of schoppen jullie wel zo’n kneusje als Kaj van der Ree buiten, maar laten jullie de BNNVARA-aanrander die daadwerkelijk ongewenst op ‘jonge vrouwen’ ging liggen gewoon zitten? Daar zou mijn broek echt van afzakken.

Het hele ‘Briefje van Jan’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
Ook Francisco van Jole beschuldigd van misbruik (7 november 2017)
Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw (8 november 2017)
BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole (8 november 2017)
Fidan Ekiz vindt Francisco van Jole lafaard (14 november 2017)

Foto: BNNVARA, Mickey Hoyle
49 Reacties op “‘Waarom straft BNNVARA Kaj wel en Van Jole niet?’”


 1. Erwin

  Artikel 9. Zijn we lekker bezig met doodtrappen Mediacourantt?

 2. NPO kijker1

  Er zit een verschil tussen roddels/leugens en waarheid

 3. NPO kijker1

  De NPO moet eens consequent in leren grijpen! Ze hebben Kaj van der Ree ook nog steeds niet ontslagen…

 4. Erwin

  Artikel 9. Zijn we lekker bezig met doodtrappen MC?

 5. Hans

  Tsja, de omroepen zijn een ons-kent-ons wereldje, en Kaj had te weinig connecties om gespaard te blijven.

  Van Jole draait al langer rond, en kan dus ook gewoon blijven verkrachten zonder enig ingrijpen van BNNVARA.

 6. peacock and whitemen

  Er is wel nogal een verschil tussen een volwassen vrouw van 23 en minderjarige meisjes van 13-16 jaar.

 7. Connie

  verschil tussen een volwassen dame en kinderen!

 8. Paul

  Elke geenstijllezer ooit:

  MaAr FrAnSiScO vAn JoLe Dan?!

 9. Ron

  Mensen verkrachting en pedofilie is in beide gevallen een zeer ernstig vergrijp! Bijzonder dat sommige BNNVARA leden hier Francisco komen beschermen!

 10. Ad

  Nooit leuk dat zaken uit het verleden nog eens worden opgerakeld, zullen ze denken bij Joop.nl en daarom ‘kennen’ ze de kwestie Kaj van der Ree even niet.

 11. Marko

  Npo kijker.

  Hij is dienst bij bnn/vara niet bij npo.

 12. Thierry Bardot.

  Dat zegt de rechtse columnist Jan Dijkgraaf, zo! rechts mag zich wel eens afvragen hoeveel seksueel ongewenst gedrag daar voorkomt.

 13. NPO kijker1

  Marko
  Mon 20 Jan 2020 om 14:14

  Iemand die in dienst is bij BNN/Vara is ook in dienst bij de NPO!

 14. NPO kijker 2

  Deze man is een viespeuk, een smeerlap, snap niet dat veel bn-ers nog altijd bevriend met hem zijn

 15. Sjaak Swart

  Waarom zou Jan Dijkgraaf dat moeten begrijpen?

 16. Paul

  Kan dat gezeur over Nicole niet ergens anders?

 17. Dries Roel Vink

  Goeie vraag. MC. Morgen het antwoord? Dat zou pas goede journalistiek zijn!

 18. Marcel

  Allemaal viezerikken bij die staatsomroep het lijkt de katholieke kerk wel.

 19. Peter

  Die rooie hond blijkt ook nog een vuil varken te zijn.

 20. Gerard Spong

  Tsja, als die vrouw geen aangifte doet… maar dat snapt ene Jan Dijkgraaf niet.

 21. Thierry Bardot.

  13 jaar geleden mag ze wel opschieten anders is het verjaard.

 22. Ron

  Die Dijkgraaf neem ik helemaal niet serieus. Al die domrechtse figuren gaan nu ook naar de linkse goegemeente wijzen onder het mom ‘en hij dan’ terwijl daar geen concrete bewijzen voor zijn. Gotspe.

 23. 60+

  Hij kleedde zich uit en kwam op me liggen.Als je dit laat gebeuren als 23 jarige dan spoor je toch niet. Als dit vroeger gebeurde(zonder toestemming dan) kreeg betrokkene een enorme hengst op zijn smoel,en terecht. Durven ze dat niet meer tegenwoordig?Blijkbaar niet,je kunt beter aantal jaren wachten en dan gaan klagen.Net als bij Weinstein,Epstein en Gosschalk.Maar dan wordt het wel een uitzoekerij.

 24. Jelle

  De dame in kwestie zal het op dat moment wel lekker hebben gevonden.
  Misschien verdient ze d’r brood wel mee

 25. gerdien

  Ja, hoor, daar is de vermeende affaire van Van Jole weer. Je vraagt je af wat hierbij de grootste misdaad is: een andere politieke voorkeur of een seksueel misdrijf? In dat laatste geval gaat het om een date met een destijds 23-jarige vrouw, allebei dronken, in bed beland, halverwege heeft de vrouw er geen zin meer in en ze stapt op. That’s all folks, nothing to see, move on. Tot ze hem er jaren later mee confronteert en in het geheim geluidsopnames maakt van excuses, niet omdat hij zich van enig kwaad bewust was maar omdat hij er van schrikt dat zij het zo negatief heeft ervaren. En nu wordt het echt een heel raar zaakje: die opnames speelt ze door aan bepaalde types die het vanwege hun politieke agenda opblazen tot buitenproportionele afmetingen en het om de haverklap van stal halen. Zoals nu. Terwijl het natuurlijk niks te maken heeft met de zaak van Van der Ree. Maar daar gaat het types als Dijkgraaf ook niet om. Nee, ik ben geen fan van Van Jole en kom nooit op Joop, maar daar gaat het ook niet om. Dit zijn politieke spelletjes van de allerlaagste en allersmerigste soort en dat moet je niet willen hebben in Nederland.

 26. Nikolaas van Myra

  @60+ Ja, zo simpel is het. Wat een inzicht. Als je echt boven de zestig bent heb je toch ergens een afslag gemist.

 27. 60+

  Jelle 15.23 uur. Zou best eens kunnen,vrouwen worden altijd geloofd,als ze een hekel aan je hebben of je kop staat hun niet aan,al is er niets gebeurd je hebt het nooit zeker

 28. Bart

  Waarom staat het programma Proefkonijnen nog we op NL ziet?

 29. Thierry Bardot.

  Ze is vast eerst politiek knalrood geweest, en een paar week later zo blauw al een gieter, dom rechts niet wetende dat domrechts er alleen voor het kapitaal is.

 30. 60+

  Nicolaas van Kyra 1527uur Zo te lezen ben jij wat jonger en heb je natuurlijk meer inzicht.Je bent ook onbeschoft tegen een ouder iemand.Dat is ook iets van vroeger ,een beetje beleefdheid en respect.Tegenwoordig ver te zoeken,alleen arrogantie en grote smoelen

 31. Thierry Bardot.

  60+ maakt niet uit ik krijg ook een bescheiden AOW’tje van dit kabinet.

 32. Arjan van Leeuwen

  Het lijkt dat de schrijver van bovenstaand artikel
  Spiegeld !
  Je kan hetgeen Kay uitgehaald heeft beter niet vergelijken met
  een “soortgelijke” gebeurtenis !
  Het lijkt wel of hij het enigszins bagatelliseerd !
  A.

 33. Jan

  Mensen kunnen dus willens en wetens hier een aanrander in bescherming nemen om zijn linkse politieke voorkeur. Walgelijk. Werkelijk walgelijk.

 34. Ron

  @gerdien: helemaal eens met je betoog. Zo is het.

 35. Roepie roepie

  @Gerdien
  Jij bent er ook niet bij geweest dus als je andere van speculeren beschuldigd kom dan zelf ook niet met een verhaaltje hoe het volgens jou gegaan is.
  Hastag#Netzodom

 36. gerdien

  @roepieroepie: nee, ik was er niet bij. Dijkgraaf ook niet. Maar meer is er in de geluidsopnames niet te horen. Het ging hier niet om een minderjarige maar een volwassen vrouw die bovendien niet ‘dronken is gevoerd’ maar zelf te veel had gedronken, vrijwillig mee is gegaan naar een hotelkamer en daar ook weer zonder problemen is vertrokken toen ze van gedachten veranderde.
  Dijkgraaf maakt zich overigens zelden druk om misbruik/#metoo etcetera, alleen als er een link met de door hem gehate linkse kerk kan worden gelegd wordt ‘ie wakker. Zo doorzichtig.

 37. Ron

  Hetzelfde geld voor types als Jan Roos, die beticht ik hier ook van. Roeptoeteren als ze het in verband kunnen brengen met links.

 38. Snake Charmer

  Tuurlijk: het is allemaal de schuld van Trump, die-Wilders, Baudet, brexit, stikstof en de ozon-laag. Want het plebs dient wel van de Stasi te houden. “Begrepen ? Jullie mogen niet zelf nadenken. Dat doen wij wel voor jullie, dom klapvee ! Zo niet van ben je na zi, po puli st, fasc ist, ras ist. Begrepen ? Kijk maar vanavond bij Jinek, DWDD of Op1”.

 39. Sookie Stackhouse

  van Jole heeft waarschijnlijk meer info waar ie mensen mee kan chanteren…..

 40. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Typisch LINKS gedoe. Anderen verwijten wat je zelf doet. Net als de waarheid…. links lhullen rechts de zakken financieel vullen. Gewoon ordinaire linkse valse zelfverrijking. Prachtig.

 41. gerdien

  @Nick: je hebt geen idee wat er op staat, hè? #roeptoeter

 42. gerdien

  @SnakeCharmer: wat jij allemaal uit kraamt, dat noem je nadenken??

 43. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Nou jahhhh LINK huichelt wel vaker… is niks nieuw…. links lhulle en rechts de zakjes financieel vullen.
  Dat is altijd mis bij modern links…. de linkse gedachte is prima .. de sjaggeraars die links lijken zijn in en in slechte phikfiolen. En dan ben ik nog mild.

 44. aammehoela

  Ik reageer maar niet, het zijn vrijwel alleen stompzinnige reacties hierboven.

 45. Fred O

  @aammehoela, gelukkig maakt jouw reactie het hier wat intelligenter.

 46. beschermengel NPO BNNVARA

  Het was GERARD TIMMER die destijds Francisco van Jole alle besherming gaf als algemeen directeur BNNVARA.

  GERARD TIMMER is vandaag de algemeen directeur van de NOS, ja dus die van het NOS Journaal en Studio Sport.

  Thans vormen Lonneke van der Zee en Gert-Jan Hox (ja die om meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk bij de politiek bedelde) de BNNVARA directie.

 47. Nick Tibbe

  Die van jole moet een keertje goed aangepakt worden door justitie

 48. Arie

  Als de VARA eerlijk en onpartijdig is moet die van Joole natuurlijk ook zijn biezen pakken. Weg met dat vieze mannetje.

  Ik vraag mij af waarom het vara bestuur in 2017 niet heeft ingegrepen.
  Maar meten met 2 maten is nou niet bepaald socialistisch !

  Je ziet dus als je een linkse praatjesmaker bent als die v.Joole ben je onaantastbaar.
  Heb toen wel mijn lidmaatschap van de vara opgezegd.

 49. Annoniemus

  F v Jole is een smerige smeerlap !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.