‘Waarom straft BNNVARA Kaj wel en Van Jole niet?’

Het is onbegrijpelijk dat BNNVARA er wel als de kippen bij was om Kaj van der Ree op non-actief te zetten, maar tegelijkertijd nooit consequenties heeft gegeven aan het vermeende seksueel overschrijdend gedrag van Francisco van Jole. Dat zegt de rechtse columnist Jan Dijkgraaf in zijn column. Van Jole werd eind 2017 door een vrouw beschuldigd van misbruik. Acht jaar na het vermeende misbruik kwam de vrouw hem tegen en maakte ze geluidsopnames van hun confrontatie.

Die geluidsopnames zijn uiteindelijk op GeenStijl beland. “Francisco van Jole voerde mij, een vrouw van 23, dronken, bracht me naar zijn hotel, ging tussen mij en zijn hoteldeur staan, kleedde zich uit en ging op me liggen, ondanks dat ik nee zei“, vertelde de dame aan de website.

Toevallig had Van Jole zich vlak daarvoor nog op de radio uitgelaten over seksueel ongewenst gedrag. “Ik heb niet dat ik te ver ging dat ik wist dat ik te ver ging, maar ik ben wel eens te ver gegaan, dat ik dacht: stommerik! We waren een beetje aan het zoenen, wat al niet zo handig was achteraf gezien, en ik dacht: die wil wel meer. Maar die wilde dat niet. En die vond dat heel vervelend. Toen dacht ik: wacht eens even, dit was niet de bedoeling“, zei hij.

Puntje bij paaltje ontkende Van Jole misbruik en BNNVARA nam hem in bescherming. “Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.

Raar, aangezien de omroep wel heel resoluut heeft gereageerd op Kaj van der Ree, vindt Dijkgraaf. “Dat jullie die Kaj van der Ree een doodschop hebben gegeven: chapeau! Ondertussen ben ik natuurlijk réuze benieuwd wie voortaan naast Peter Kee op NPO Radio 1 in het BNNVARA-programma De Nieuws BV de politiek gaat bespreken en wie vanaf vandaag de leiding krijgt over jullie smaakvolle opiniewebsite (Joop.nl, red.).

Of schoppen jullie wel zo’n kneusje als Kaj van der Ree buiten, maar laten jullie de BNNVARA-aanrander die daadwerkelijk ongewenst op ‘jonge vrouwen’ ging liggen gewoon zitten? Daar zou mijn broek echt van afzakken.

Het hele ‘Briefje van Jan’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
Ook Francisco van Jole beschuldigd van misbruik (7 november 2017)
Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw (8 november 2017)
BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole (8 november 2017)
Fidan Ekiz vindt Francisco van Jole lafaard (14 november 2017)

Foto: BNNVARA, Mickey Hoyle

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen