John de Mol neemt Gouden Kooi-villa weer in gebruik

De villa in Eemnes waar ooit de omstreden realityshow De Gouden Kooi werd opgenomen zit nog steeds in het vastgoedportefeuille van John de Mol. Sterker nog: vanaf vanavond vormt de villa het decor van een nieuw programma op SBS 6, namelijk het dagelijkse Lang Leve De Liefde om 19.00 uur. Voor deze datingshow is de beroemde televisievilla opgedeeld in twee luxueuze appartementen, waarin singles minimaal 24 uur en maximaal vijf dagen met elkaar doorbrengen.

De villa in Eemnes heeft nooit heel lang leeggestaan. De Mol kocht het pand in 2006 voor naar verluidt 1,6 miljoen euro als decor van de treitershow De Gouden Kooi. Een kleine twee jaar na de finale in mei 2008, nam Koffietijd zijn intrek in de villa.

Na ruim tien jaar is Koffietijd een jaar geleden vertrokken uit de villa, omdat sponsor Postcode Loterij de studio van het programma een plekje heeft gegeven in zijn gloednieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid.

De afgelopen maanden is de villa flink verbouwd voor Lang Leve De Liefde. “Het doel van Lang Leve de Liefde is om mensen gelukkig te maken. In samenwerking met Relatieplanet doet het programma er dan ook alles aan om perfecte combinaties van vrijgezellen bij elkaar te zoeken. Als er een match is, kan het samenwonen beginnen.

Na minimaal 24 uur mogen singles de villa verlaten. “Als ze de vijf dagen vol maken, wacht er op het prille stel een verrassing: een romantisch weekendje weg.

Lang Leve De Liefde staat recht tegenover EenVandaag en RTL Boulevard. “Het idee was om een alternatief te bieden voor die twee programma’s die een totaal andere sfeer hebben. Dit is verzonnen door John de Mol en dit zat al een tijdje in zijn hoofd. Dat speelt dan tijdens besprekingen over wat de mogelijkheden zijn om de vooravond te versterken, want dat is nodig bij SBS 6“, vertelde Talpa-adviseur Erland Galjaard vorige week in Op1.

De datingshow wordt voorafgegaan door de nieuwe Winston Gerschtanowitz-quiz 50/50. Daarmee ziet de nieuwe vooravond van SBS 6 er als volgt uit:

  • 17.30 uur – Hart van Nederland
  • 18.00 uur – Shownieuws
  • 18.30 uur – 50/50
  • 19.00 uur – Lang Leve De Liefde
  • 19.30 uur – Man Bijt Hond
  • 20.00 uur – Lingo

Foto: Talpa Network

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen