BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole

BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole nu hij door een vrouw is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De omroep ziet dit vooralsnog als een privékwestie, blijkt uit een verklaring van BNNVARA. De beschuldigingen hebben geen gevolgen voor Van Jole’s werk. “BNNVARA heeft kennisgenomen van de berichten over Francisco van Jole. Berichten die anoniem zijn geuit en zich niet in de werk- maar in de privésfeer zouden hebben afgespeeld.”

Het is een vervelende situatie, erkent de omroep. “Voor alle betrokken personen is dit een gevoelige en pijnlijke kwestie.”

De omroep vervolgt:  “Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.”

Van Jole ontkent niet dat hij de vrouw heeft ontmoet en dat hij haar tegen haar zin in heeft gekust – al wist hij dat naar eigen zeggen nog niet op het moment van kussen – maar ontkent wel dat hij op haar is gaan liggen.

Lees ook: Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw (vandaag)

Foto: Mickey Hoyle, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen