Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw

BNNVARA-gezicht Francisco van Jole ontkent tien jaar geleden een 23-jarige vrouw misbruikt te hebben. Hij herkent zich niet volledig in haar verhaal. Dat heeft hij vanmiddag gezegd in De Nieuws BV op Radio 1. Van Jole bevestigt wél de authenticiteit van het geluidsfragment dat gisteren op GeenStijl geplaatst werd. Hierop is te horen hoe de vrouw hem confronteert met het vermeende misbruik. “Tien jaar geleden heb ik een ontmoeting gehad met die vrouw op haar verzoek“, zegt hij nu.

Na die ontmoeting heeft hij haar nog slechts één keer gezien en tijdens die ontmoeting is de opname van het geluidsfragment gemaakt dat nu te horen is op GeenStijl. “Een jaar of twee jaar later kwam ik haar toevallig tegen en zei ze: ‘Kan ik even met u praten ergens rustig?’ Ja, natuurlijk, waarom zou ik niet willen praten?

De jongedame deelde toen haar ervaringen met Van Jole. “Toen begon zij een verhaal tegen mij te vertellen over die avond, waar ik gewoon heel erg van ben geschrokken. Dat hoor je ook op het bandje dat er is, omdat het totaal niet mijn beleving van die avond was. Ik schrok er heel erg van en vond het ook heel erg vervelend dat zij dat kennelijk zo heeft ervaren. Dat kwam aan als een moker.”

Van Jole lijkt ongepast gedrag te bevestigen tijdens de confrontatie. “Je luistert ernaar, want wat moet je anders doen? Ik heb daar mijn excuses voor aangeboden, want het is niet de bedoeling dat mensen zich daar naar over voelen. Toen was het gesprek voorbij en ik wist niet dat zij daarvan een opname maakte. Dat is wat er gebeurde. Nogmaals: ik stond heel erg te kijken van het verhaal wat zij toen vertelde en nu op GeenStijl staat.”

Klopt het dat hij tegen haar zin in zijn tong in haar mond heeft gestopt? “Nou kijk, die tong in haar mond… Wij waren wat aan het drinken. Dat was op een gegeven moment ten einde. Bij het afscheid zoenden wij en daarna zei ze: ‘Nee.’ Vervolgens is ze meegegaan naar de hotelkamer. Dat er sprake geweest zou zijn van dwang of intimidatie: daar is geen sprake van. In haar beleving kennelijk wel.

Klopt het dat hij in de hotelkamer ineens in zijn witte onderbroek stond? “Ik wilde gaan slapen, ja.

Klopt het dat hij vervolgens op haar is gaan liggen? “Nee, dat lijkt mij sterk. Dan moeten we allemaal in details treden, maar dat staat mij niet zo bij, moet ik zeggen“, zegt hij. “Er is voor de rest niks gebeurd. Helemaal niks wat het daglicht niet kan verdragen.

Mijn versie van het verhaal is wat anders, maar dan wordt het zo’n welles-nietes. Ik zeg alleen maar: zij heeft mij haar verhaal verteld, ik ben daarvan geschrokken, ik heb gezegd dat het niet de bedoeling was dat zij dit zo zou beleven en ik heb mijn excuses aangeboden.”

Gaan zich nog meer vermeende slachtoffers melden? “Nee, ha ha. Ik zou het niet weten.”

Lees ook: Ook Francisco van Jole beschuldigd van misbruik (7 november)

Foto: NPO Radio 1

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen