Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong

De Volkskrant vindt dat Angela de Jong zich maandag wel heel humorloos gedroeg aan tafel van De Wereld Draait Door. Terwijl Marcel van Roosmalen de lachers op zijn hand had vanwege zijn mislukte screentest voor Jinek-opvolger Op1, trok De Jong haar meest zure gezicht. Ze was weer vertrouwd boos op alles wat tv-land haar aandoet. “Je wil wel iemand waar je een beetje energie van krijgt en dat krijg ik niet van dit beeld“, merkte ze geërgerd op tijdens het geestige item.

Waar komt dit vandaan? De Volkskrant denkt dat het wrok is, gelet op eerdere uitspraken van Van Roosmalen over haar (lees hier en hier). Hij noemde haar een kakelende kip en ‘de middelmaat’. “Angela de Jong is zegeltjes sparen bij de Vomar.

Pijnlijk, maar origineel en beschaafd“, vindt Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili. “Maar dat de radiocolumn Angela de Jong nog erg hoog zat, was voelbaar: haar schuddende hoofd, rollende ogen en het lachje als een boer met kiespijn waren net iets te nadrukkelijk aanwezig.”

Een ‘zwaktebod van de NPO’ zei ze op serieuze toon over de overduidelijke blunderauditie van Marcel van Roosmalen Ongetwijfeld waar. Maar flauwe en onverhulde wrok is ook een zwaktebod“, sneert Ezzeroili.

Om deze reden vindt de Volkskrant de tv-recensente van het AD de mediaflop van de week en dat is niet de eerste keer. Vorig jaar kreeg ze van dezelfde journaliste hetzelfde predikaat, omdat ze haar juryleden van de Zilveren Nipkowschijf onder druk zou hebben gezet.

De rubriek Top & Flop kunt u lezen op de Volkskrant-site. Het bewuste interview in DWDD kunt u hier bekijken.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen