Volkskrant kritisch: ‘Angela de Jong heeft driedubbelrol’

Geplaatst op ma 06 jan 2020 om 12:45

De kritiek op de dubbele pet van Angela de Jong klinkt steviger dan ooit. Tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant spreekt vandaag zelfs van een ‘driedubbelrol’. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong wordt geacht om onafhankelijk haar mening over televisie te geven, maar zoekt hysterisch naar haar autosleutels als ze weer een uitnodiging uit Hilversum krijgt. Ze is met name een fangirl van Eva Jinek, bij wie ze vrijdagavond aan tafel zat tijdens haar commerciële debuut op RTL 4.

De opiniediva van het AD zat aan tafel om samen met Carlo Boszhard de televisie van 2020 te bespreken. Het ging daarbij met name over de talkshowstrijd tussen Jinek zelf en het nieuwe Op1. “Een paardenrace met live commentaar van de paarden zelf.”

Een buitengewoon opmerkelijke paardenrace dus, aldus Heinen. “In die race speelt Angela de Jong, de op-tv-recensent van het AD, de fascinerende driedubbelrol van toeschouwer, jockey én bookmaker.

Een paar maanden geleden zat De Jong ook al in de allereerste aflevering van de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens. “Bij Beau leek dat destijds een gimmick, maar in werkelijkheid was het gewoon een variant op tv die tv bespreekt, op tv, door een buitenstaander die opvallend vaak binnen staat.”

Veel critici vinden het onverstandig dat De Jong zich zo laat paaien door de sterren van Hilversum. Ze krijgt betaald voor haar talkshowoptredens en als ze kritisch over die programma’s begint te schrijven, dan zou ze haar lucratieve schnabbels wel eens kunnen verliezen.

Lees ook:
Volkskrant vindt Angela de Jong mediaflop van de week (22 juni 2018)
Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong (14 december 2019)
Volkskrant begrijpt succes Angela de Jong niet (23 december 2019)

Foto: RTL
45 Reacties op “Volkskrant kritisch: ‘Angela de Jong heeft driedubbelrol’”


 1. HalloJumbo

  Eens.

 2. Sylvie

  Straks stemt ze ook nog op de Partij van de Asocialen.

 3. Jables

  Het AD heeft zichzelf dan ook volledig onbetrouwbaar gemaakt door de dag erna een superpositieve recensie van Jinek te publiceren.

 4. M.

  Angela is populair, ze is niets en ze kan niets, haar vocabulaire is echt om huilen zeer armoedig. AD & RTL werken nauwe samen en Angela de J. wordt grove betaald om verplicht positieve recensies te schrijven over RTL Programma’s, het een omhoogvallen beperkt juffrouwtje.

 5. Mike

  @M, eens over het niveau van Angela. Maar er is geen samenwerking tussen RTL en AD. Ze geeft vrijwel elke talkshow van RTL neergesabeld, net als Peter vd Vorst en de RTL 5 troep.

 6. Corrie

  Ze krijgt niet betaald om positief te schrijven.

 7. Flopperdeflop

  Na de oliebollentest is dit het zoveelste schandaal bij het AD onder leiding van een van een van de hoofd redacteuren en echtgenoot van oliebol angela

 8. Curryworst

  Angela heeft niet alleen een driedubbelrol maar ook drie dubbele rollen.

 9. Micky77

  Beeeeetje (veel) jaloerse reactie van deze columnist van de zuurste krant van NL. Wil niet zeggen dat hij geen gelijk heeft overigens. Maar dat hij over een collega/concurrent-columnist schrijft zegt meer over hem dan over de Jong.

 10. Leo

  Tijd om de handelswijze van een persoon als Angela of Peter R. (kampioen dubbele pet hebben) eens goed op de hak te nemen in het programma “Promenade”.
  Diederik lees je mee?

 11. Tienmaal is scheepsrecht

  Angela is nog te lui om haar autosleutels te pakken. Ze MOET gehaald en gebracht worden met een taxi anders komt die oliebol niet.

  Een fles wijn gaat er ook wel in iedere avond en het liefst gratis bij Jinek of op kosten van de belastingbetaler.

 12. Peanut

  Welke rol heeft Mediacourant eigenlijk?

 13. StefanV

  De concullega’s van Angela de Jong zijn gewoon stikjaloers dat zij de enige écht bekende tv-recensent van Nederland is.

 14. Fluim

  Angela is hier al vaak voor gewaarschuwd, maar kennelijk trekt ze zich er niks van aan. En komt ze ermee weg ook. Het leidt bij mij vooral tot de vraag in hoeverre televisie er nou echt toe doet. Gisterenavond zapte ik even langs alle kanalen. Het was een verschrikking. Op 3 werd ene Martijn koning geinterviewd en liep er iemand in de verte door het theater waar dat gebeurde. Meneer voelde zich kennelijk de koning die verstoord werd, want hij bleef maar afgeven op die persoon, want ja hier werd iemand belangrijks geinterviewd, sjonge jonge wat n narcist. En toen sloot ie af met dat ie Freek de Jonge wilde ‘rimmen’. Met zo’n grijns van kijk mij eens stoer doen. Snel doorgezapt naar rtl5, alle ongevallen in de Dakar-rally, dat is dus wat mensen willen zien, heftige accidenten. Toen naar Net5, nog erger, stonden 10 vrouwen in hun blote poes in een koker en die poezen werden door een mannelijke gast beoordeeld. Zoiets plats heb ik nog nooit meegemaakt. Gadver wat smerig en laag. Hier kijken mensen naar. Toen naar rtl7, undercover boss, pure nep, allemaal gescript en voorbereid, werknemers met een zielig verhaal moeten dan doen alsof ze hun baas niet herkennen. Op discovery mensen uit Alaska die staan te juichen bij elk hert dat ze afschieten. Op mtv een programma weer met filmpjes van mensen die zich afschuwelijk pijn deden met valpartijen en ongelukken. Daarna in de studio wordt daar over gepraat, nou nou wat een niveau. Op National Geographic Science of Stupid, hetzelfde eigenlijk, mensen die vanaf hun skateboard de tanden uit hun bek stuiteren en dan vervolgens de wiskundige berekening die bij deze val hoort. Als ik zo langszap, dan is het eerste wat ik denk, dit is de uiting van het verval van onze beschaving. We genieten als we anderen pijn zien lijden. We houden van nep. En zijn verslaafd aan platte ordinaire beelden waarbij normale omgangsvormen zijn verdwenen. We schamen ons ook niet langer voor egoisme en ikke ikke. Het is normaal geworden. Decadentie ten top. Ik pakte een boek en ging vroeg naar bed. Ik doe hier niet aan mee.

 15. WaveX

  In Eva moet Angela haar meerdere erkennen. Dat is voor iedereen pijnlijk.

 16. Mediamaatje

  Dubbele rol of drievoudig. Driedubbel = 6 keer.

 17. Remi

  Angela laat schuift af en toe eens aan, maar laat zich zéker niet paaien.
  Reken maar dat ze Jinek kéihard aanpakt als het nodig is !!

 18. Bart

  @StefanV Juist!

 19. Sandra

  Ik was heel benieuwd naar de mening van Angela over het programma De Bauers in Argentinië.
  Aangezien ze hier lovend over was is voor mij echt duidelijk geworden dat deze vrouw niet serieus te nemen is.
  Ze beschreef Frans als de persoon die hij ooit was maar die Frans zie ik toch echt niet terug in dit programma.
  Of dat komt omdat zijn vrouw Mariska erbij betrokken is(hij gedraagd zich als een onderdrukt mannetje)of dat hij zijn vroegere humor echt ergens verloren is dat weet ik niet maar de vrolijke Frans van vroeger heb ik niet gezien.
  En Mariska voegt al helemaal niets toe ,nietszeggend persoon..ze zegt werkelijk niets.
  Een vreselijk saai stel die op die manier een leuk programma vreselijk saai neer zet.
  Maar….Angela gaat uit haar dak.
  Nee,hier klopt iets niet.

 20. snuifje

  beetje teveel van het goede idd

 21. Beatrice Kiddo

  Verwacht deze week een semi-kritisch stukje voor de buhne over Jinek…

 22. Tienmaal is scheepsrecht

  Slot artikel VK

  En plots zag ik het: de talkshow is een soort dagelijks terugkerend kerstdiner, waarbij een omvangrijke familie in wisselende samenstellingen aan het begin nog welgemoed de wereld doorneemt, maar bij het dessert inmiddels het liefst alleen nog over zichzelf praat.

 23. Bep

  Ik ben fan van Angela maar ze moet niet op tv! Het lijkt Peter R. De Vries wel.

  Angela schrijf onpartijdig je stukjes maar ga niet in de programma’s zitten!!

  Hoogstens een keer Fiets em erin.

 24. Grace321

  Vriendjespolitiek

 25. Perspiet

  Terwijl de dagelijkse aftitelingen van seizoen 1 (1999) niet bewaard zijn gebleven, zijn de individuele aftitelingen van seizoen 2 (2001) wel gewoon aanwezig bij de huidige YouTube-uitzendingen van “De Club van Sinterklaas”.

 26. Ard

  #teamangela

 27. Marko

  Fluim 13.11

  Je hebt niet goed gekeken hij liep op ’t podium, volgende keer eerst kijken dan commentaar hebben!!!!!

 28. ROST VAN TONNINGEN

  VOLKSKRANT WAS OOK AL FOUT IN DE OOLOG MAAR GELIJK HEBBEN ZE WEL!!

 29. Ad

  @Sandra (13.22)
  Ach joh, ieder zijn eigen smaak. Ik heb ook gekeken naar de eerste aflevering van ‘Evenblij maakt vrienden’ en bij kwam spontaan de gedachte op dat Ivo Niehe een lichaamsverbouwing had ondergaan. Het logo, links bovenin, was er nog mee in tegenstelling, maar voor de rest gewoon Ivo’s winterprogramma!

 30. Ingrid

  Angela wil cashen! 💰💰💰 Haar mening is niet meer onpartijdig.
  Ze is een onderdeel van programma’s geworden en dat heeft haar ongeloofwaardig gemaakt!
  Het gaat alleen nog maar om geld te vangen!

 31. Trudy

  Wat heeft Angela toch veel zure valse lucht in zich.. en maar publiekelijk boeren..

 32. Zalmneusje

  Ze heeft op de foto wel gezellige Mickey Mouse-oren op ;-)

 33. Ad

  Je mag hopen dat Angela een recensie van Op1 nog even een zekere tijd uit gaat stellen.

  Anders begint het wel heel bedenkelijk allemaal te worden….

 34. Joost

  RTL en Talpa maken slim gebruik van de zwakke plek van Angela, namelijk erkenning door het establishment. Het is genant om te zien hoe graag ze dit wil. Maar laten we ook niet vergeten dat ze in deze onmogelijke positie is gemaneuvreerd door Hans Nijenhuis. Die nogal desperate bekende gezichten voor het AD wilde hebben. Het zal eens tijd worden dat het daar door gaat dringen dat dit niet vol te houden is.

 35. domdommerdomst

  Echt belachelijk dat het AD dit toestaat, dr uit met die bolle!

 36. Eens met Frank Angela is geen onafhankelijke journaliste meer

  Dat Angela ondoordacht is aangeschoven bij Jinek is tegen alle journalistieke morele regels. Dit is onjuist, onverantwoord en zij zal in het vervolg met andere ogen gelezen worden als ze positieve of negatieve kritieken op programma’s gaat geven.

  Wordt ze via RTL/Talpa extra gefêteerd om goede recensies te schrijven of is het echt haar journalistieke mening. Vanaf heden zal dat altijd onduidelijk zijn.

 37. Jos

  De Volkskrant kan je niet serieus nemen . De krant voor Jetten en Klaver kortom niet voor mensen met gezond verstand . Nog te slecht om er vis in te verpakken .

 38. Guttegut

  Ze krijgt bij de talkshows schijnbaar ook goed te vreten. Die heeft straks 2 vliegtuigstoelen nodig.

 39. anoniem

  Ach de ‘Volks’krant heeft ook te vaak zeer dubieuze publicisten.. :-S

 40. Volkskrant heeft terecht kritiek op AD columnist

  Gelukkig dat er kranten zijn als de Volkskrant, Parool en NRC die kwalitatief goede journalisten in dienst hebben en ook de journalistieke mores hoog in het vaandel hebben.

  De Telegraaf (al in 40-45 fout) en het tokkieblaadje AD zijn langzaam maar zeker hun geloofwaardigheid aan het verliezen door steeds meer onbenullige ranzigheid en rechtse praatjes zonder inhoud de maatschappij in te slingeren.

  Volkskrant blijft een luis in de pels voor de maatschappij en de politiek en daar heb ik respect voor.

 41. anoniem

  De Volkskrant, het Parool en de NRC publiceren regelmatig extreem rechtse praatjes… Het ligt vast aan onze cultuur… :-)

 42. Nils Holgersson

  Driedubbel is nog altijd zes petten minder dan Peter RTL Boulevard De Vries

 43. .

  Jaloezie gebruiken als argument is een dooddoener van de buitencategorie.

 44. Xylon

  Mening van AD recensente Angela is helaas niet langer meer serieus te nemen, ze heeft haar eigen glazen ingegooid door de veelvuldige optredens op radio en tv. Ze kan beter in dienst treden bij een zendergroep om daar programma’s te gaan maken over de media en eventueel ook presenteren. Want het is overduidelijk geworden dat zij een zwak hiervoor heeft gekregen nu ze een bekende Nederlander is geworden door haar tv stukjes in de krant. Financieel gezien zou ze het beste voor een commerciële zendergroep kunnen kiezen.

 45. anoniemm

  landgenoten, holllanders,

  wakker worden

  alleen jurgen raymann

  kan jullie wakker maken

  Hypocriet Angela de Jong van AD

  is bezig te solliciteren bij rtl

  ze wil geld van AD

  en weg gaan

  intussen wil rtl haar niet

  evan jinek der drugs gebruikt weet niet alleen peter r de vries

  ook angela de Jong is van op de hoogte

  nederland is land van likken en likken

  angela is dom

  gist op programma uitslagen

  is geen deskundige

  terwijl angela de jong

  maand loon slaaf is van AD / dpg media

  beledigd ze de volkskrant elke dag

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.