Volkskrant kritisch: ‘Angela de Jong heeft driedubbelrol’

De kritiek op de dubbele pet van Angela de Jong klinkt steviger dan ooit. Tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant spreekt vandaag zelfs van een ‘driedubbelrol’. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong wordt geacht om onafhankelijk haar mening over televisie te geven, maar zoekt hysterisch naar haar autosleutels als ze weer een uitnodiging uit Hilversum krijgt. Ze is met name een fangirl van Eva Jinek, bij wie ze vrijdagavond aan tafel zat tijdens haar commerciële debuut op RTL 4.

De opiniediva van het AD zat aan tafel om samen met Carlo Boszhard de televisie van 2020 te bespreken. Het ging daarbij met name over de talkshowstrijd tussen Jinek zelf en het nieuwe Op1. “Een paardenrace met live commentaar van de paarden zelf.”

Een buitengewoon opmerkelijke paardenrace dus, aldus Heinen. “In die race speelt Angela de Jong, de op-tv-recensent van het AD, de fascinerende driedubbelrol van toeschouwer, jockey én bookmaker.

Een paar maanden geleden zat De Jong ook al in de allereerste aflevering van de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens. “Bij Beau leek dat destijds een gimmick, maar in werkelijkheid was het gewoon een variant op tv die tv bespreekt, op tv, door een buitenstaander die opvallend vaak binnen staat.”

Veel critici vinden het onverstandig dat De Jong zich zo laat paaien door de sterren van Hilversum. Ze krijgt betaald voor haar talkshowoptredens en als ze kritisch over die programma’s begint te schrijven, dan zou ze haar lucratieve schnabbels wel eens kunnen verliezen.

Lees ook:
Volkskrant vindt Angela de Jong mediaflop van de week (22 juni 2018)
Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong (14 december 2019)
Volkskrant begrijpt succes Angela de Jong niet (23 december 2019)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen