Volkskrant begrijpt succes Angela de Jong niet

De Volkskrant heeft geen idee waarom Angela de Jong zo’n succes heeft als dé nationale tv-kenner van Nederland. Ze wordt in het jaaroverzicht van de ‘Betrouwbare Mannetjes’ genoemd onder het kopje vrouwelijke rolmodellen, maar wordt in de omschrijving niet bepaald met alle egards behandeld. Sterker nog: ze wordt neergezet als een aan aandacht verslaafde ‘tsarin van de treurbuis’. “Om onverklaarbare redenen uitgegroeid tot autoriteit“, stelt de Volkskrant zelfs in het artikel.

De Jong wil veel te graag op televisie, aldus de krant. “Koningin van de Kijkdoos, Tsarin van de Treurbuis. Lijkt iedere uitnodiging om zelf op tv te komen te aanvaarden en is daarmee hét gezicht van het almaar incestueuzer wordende talkshowlandschap. Kwam live in de uitzending van Beau om een instant-recensie ten beste te geven.”

Verderop in het jaaroverzicht komt de naam van Angela de Jong nog twee keer voorbij, bijvoorbeeld als het gaat over Beau van Erven Dorens. “Maakte valse start en beginnersfout met rare bank, desk en wachtende gasten tussen het publiek. Stelde Angela de Jong alsnog tevreden door over te stappen op de beproefde Frits & Henk-setting.

En ook als het over wildplasser Marco Kroon gaat. “Laagste notering op onze Angela-de-Jong-index, waarin iemands hoeveelheid aan aantal media-optredens wordt afgezet tegen de mate van interessantheid.

Hoe dan ook kijkt De Jong terug op een voor haar erg druk mediajaar, waarin ze ook concurrentie kreeg van een tv-kenner van De Telegraaf: Rob Goossens. Hij was eerder dit jaar als tweede keuze te zien in 6 Inside, nadat De Jong het programma had geweigerd.

De Volkskrant-rubriek Lijstjes kunt u lezen via Blendle.

Foto: AD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen