‘Angela de Jong laat zich paaien door Eva Jinek’

Angela de Jong is inmiddels vaker op televisie dan dat ze er over schrijft. Dat ze zich zo langzamerhand heeft opgewerkt tot het schoothondje van Eva Jinek, doet haar geloofwaardigheid als tv-recensent volgens critici geen goed. De AD-diva zat gisteren alwéér bij haar idool aan tafel, ditmaal in haar eerste RTL-aflevering. “Wel benieuwd wat Angela de Jong krijgt per optreden bij Jinek“, twitterde columnist Jan Dijkgraaf. Hij vindt het maar een dubieuze constructie. “Zo koop je lieve recensies.

De Jong zat aan tafel om over de televisie van 2020 te praten. “Angela, ‘lineaire tv is niet dood’, schreef je onlangs in een column. Waar kijk je het meest naar uit het komende seizoen?“, vroeg Jinek haar.

De Jong: “Het Songfestival, maar dat is meer privé. Verder vooral de talkshowbattle die er komt. Daar heb je nog niet van gehoord waarschijnlijk?

Jinek: “O? Sorry? Wat zeg je?!

De Jong: “Ja, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden straks op NPO 1 en ik ben ook heel benieuwd hoe jij dat gaat doen hier bij RTL 4.”

Jinek: “Ik ben al bezig of niet?

De Jong: “Dit is je eerste uitzending en ik vind zelf dat je daar niet over kan schrijven.”

Journalist Syp Winia vond het ons-kent-ons-gehalte in de uitzending erg hoog. “Ik heb vanavond naar Jinek gekeken, op RTL 4. Wat ik mij afvroeg: was dat nou altijd al zo, dat zoveel tv-programma’s vooral over andere tv-programma’s gaan? Het leek wel of ze camera’s hadden opgehangen in de personeelskantine van het Mediapark.

En ook Theodor Holman vindt dat De Jong inmiddels nog weinig afstand kent tot het medium waarover ze schrijft. “Mocht ik chef amusement zijn dan zou ik mijn tv-recensent verbieden aanwezig te zijn als gast bij de eerste Jinek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen