‘Angela de Jong laat zich paaien door Eva Jinek’

Geplaatst op za 04 jan 2020 om 11:00

Angela de Jong is inmiddels vaker op televisie dan dat ze er over schrijft. Dat ze zich zo langzamerhand heeft opgewerkt tot het schoothondje van Eva Jinek, doet haar geloofwaardigheid als tv-recensent volgens critici geen goed. De AD-diva zat gisteren alwéér bij haar idool aan tafel, ditmaal in haar eerste RTL-aflevering. “Wel benieuwd wat Angela de Jong krijgt per optreden bij Jinek“, twitterde columnist Jan Dijkgraaf. Hij vindt het maar een dubieuze constructie. “Zo koop je lieve recensies.

De Jong zat aan tafel om over de televisie van 2020 te praten. “Angela, ‘lineaire tv is niet dood’, schreef je onlangs in een column. Waar kijk je het meest naar uit het komende seizoen?“, vroeg Jinek haar.

De Jong: “Het Songfestival, maar dat is meer privé. Verder vooral de talkshowbattle die er komt. Daar heb je nog niet van gehoord waarschijnlijk?

Jinek: “O? Sorry? Wat zeg je?!

De Jong: “Ja, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden straks op NPO 1 en ik ben ook heel benieuwd hoe jij dat gaat doen hier bij RTL 4.”

Jinek: “Ik ben al bezig of niet?

De Jong: “Dit is je eerste uitzending en ik vind zelf dat je daar niet over kan schrijven.”

Journalist Syp Winia vond het ons-kent-ons-gehalte in de uitzending erg hoog. “Ik heb vanavond naar Jinek gekeken, op RTL 4. Wat ik mij afvroeg: was dat nou altijd al zo, dat zoveel tv-programma’s vooral over andere tv-programma’s gaan? Het leek wel of ze camera’s hadden opgehangen in de personeelskantine van het Mediapark.

En ook Theodor Holman vindt dat De Jong inmiddels nog weinig afstand kent tot het medium waarover ze schrijft. “Mocht ik chef amusement zijn dan zou ik mijn tv-recensent verbieden aanwezig te zijn als gast bij de eerste Jinek.

Foto: RTL
100 Reacties op “‘Angela de Jong laat zich paaien door Eva Jinek’”


 1. Soep

  Jan Dijkgraaf en Theodor Holman. Als je die tegen hebt, doe je toch echt iets goed.

 2. Wie buigt voor de ene, laat de ander zijn achterwerk zien

  Ik zal zo mijn mening over Angela de Jong ook wel even weer geven! Is interessant!

 3. Em

  Jammer dat deze site verziekt wordt door een paar dommige figuren die denken leuk te zijn.

 4. Curryworst

  Ik geloof dat ieder element van de nieuwe Jinek geanalyseerd wordt:
  De gasten
  De tafel
  Het geluid
  De belichting
  Het decor
  De glazen op tafel met het oude Jinek logo uit haar NPO tijd
  Het publiek, men meent zelfs Amalia te herkennen links achter Eva

 5. .!

  Gemakshalve wordt niet vermeld dat Angela en Carlo ook in de eerste Jinek van 2019 op NPO1 te gast waren om over het aankomende televisiejaar te praten. Dat ze zo goede recensies pogen te kopen is dus een onzinnige complot theorie.

 6. Traangas

  Angela de Jong heeft altijd gelijk.
  Ze spreekt de waarheid en is rechtvaardig in haar oordeel.
  Niet voor niets was ze uitgenodigd bij Eva Jinek.
  Heel Nederland buigt voor Angela.
  Dank je wel, Angela.
  Zonder jouw oordeel waren we stuurloos.

 7. sukkel

  Ik kijk niet erger me dood aan dat valse wijf Eva

 8. Em

  @.!
  Die gedachtegang kan ik even niet volgen. Leg eens uit?

 9. Xylon

  Oh wat is Angela de Jong toch zo blij met de overstap van Eva naar de commerciële zender van haar broodheer Bertelsmann !.. Deze Fake tv columniste/recensente is totaal niet te vertrouwen, ze werkt gewoon voor RTL-Group !..

 10. Kop Azijn

  Maandag is de echte test.

 11. Richard de Bie

  Als zei er is zap ik weg

 12. Sven L.

  Zeuren om het zeuren weer. De uitzending van gisteren was goed. Het enige verschil was het logo in de bovenhoek. Verder precies die show die het altijd al was (en zoals RTL het heeft gekocht).

  Meesterlijke zet van RTL om Jinek binnen te hengelen. het marktaandeel zal gaan stijgen, wat uiteindelijk het belangrijkste is. Voor de makers hoop ik dat ze dit kunnen vasthouden, al zullen de cijfers ongetwijfeld gaan halveren. En dan nog is er geen man overboord.

 13. Lilly Labiamus

  Dijkgraaf. Roos. Holman. Mannetjes bij wie alles mislukt en alleen maar populistisch zuur kunnen piepen vanuit de marge.

 14. HalloJumbo

  Snap sowieso niet waarom Angela dat Café Hendriks & Genee niet kapot schreef? Heel raar. Of mag ze dan niet meer bij de Friday Move komen? Dat trok op niks, maar daar hoor je daar dus niet over.

 15. Zomaar

  Sterk om Angela te vragen, dom van haar om te komen ook, meteen monddood gemaakt, want die kan nu echt geen geloofwaardige recensie schrijven over deze eerste uitzending.
  Jinek kennen we al, ben toch meer nieuwsgierig wat de NPO er nu van maakt.

 16. Rob

  @Em

  Zoiets simpels snap jij niet? En dan klaag jij over dommige figuren? HAHAHAHA!

 17. Em

  Leg jij het dan maar even kort en bondig aan mij uit wat .? bedoelde.

 18. Richard de Bie

  Even een aanvulling anders doe ik eva te kort
  ik zap weg bij Angela de Jong ongeacht waar zei zit (ze is gewoon een Recensent)
  niks meer ja voor mijn wel maar dat is ook persoonlijk en haar vind ik niet sjiek
  Ik begrijp niet dat zei woord gevraagd om haar mening en dat zou mijn probleem kunnen zijn maar het lijkt wel of ze heilig is en de enige met een mening

 19. ROLF VAN HAEFTEN (RTL)

  Wie neemt deze vrouw serieus?

 20. B

  Jan Dijkgraaf en Syp Winia vinden iets dubieus hahaha. Hoe irrelevant wil je het hebben.

 21. ome H

  Dit had Angela even moeten overslaan.

 22. Sjaak

  De overgang van Eva Jinek naar RTL laat zien dat de NPO overbodig is.

 23. Michel

  Angela de Jong zou sowieso geen geloofwaardige recensie schrijven over Jinek, of ze nou in de eerste show was of niet dat maakt niet uit. Het is juist beter voor haar om in de eerste show aanwezig te zijn zodat ze er niets over hoeft te schrijven! Angela is pro RTL!

 24. robb

  De heren hebben wel gelijk Angela kan nu geen recensie geven op de eerste Jinek.

 25. Pim

  @Xylon
  Sat 04 Jan 2020 om 11:14

  Klopt ze werkt voor de Persgroep en die zijn samen met RTL sinds een jaar een strategische alliantie aangegaan. Is algemeen bekend hoor.

 26. Norvo

  De Jong: “Dit is je eerste uitzending en ik vind zelf dat je daar niet over kan schrijven.”

  … Meine Gutte, zoveel boter op ’t hoofd. Hoe vaak heeft Angela de laatste jaren een programma niet al na de eerste aflevering naar de schroothoop geschreven?

 27. Rolf

  NPO overbodig door overstap Eva naar RTL? Eva is toevallig wel al die jaren bij de NPO opgeleid! Een overbodige aankoop van RTL dus bij de NPO?

 28. Snake Charmer

  De zelfde telefoonklapper. Zelfde verhaaltjes. Geen gelijkwaardige discussies (altijd 1 op veel). Zelfde BN-ertjes. Zelfde achterlijke gegil bij de start. Nog steeds hysterisch doen en Amerikaans spelen door Jinek.
  De Jong had een eerlijk en open gesprek met Baudet in het programma M.

 29. Pim

  @Norvo
  Sat 04 Jan 2020 om 11:55

  Ze schuift toch ook regelmatig aan bij de “Ochtend Show to go”
  om te praten over mediazaken. Wat is het probleem?

 30. Rob

  @Em

  Mij best, maar ik denk dat jij in het vervolg beter je mond kunt houden over dommige figuren.
  Het feit dat De Jong in de eerste Jinek bij RTL als gast aanwezig is, wordt opgevoerd als bewijs dat zij zich laat paaien door Eva Jinek, dat zij Eva’s schoothondje is. Er wordt bewust niet bij gezegd dat De Jong (en Carlo) vorig jaar ook in de eerste uitzending zat om exact hetzelfde te doen als nu, namelijk praten over het komende tv-jaar. Op dezelfde manier zit Gerard Joling standaard in de laatste uitzending van het seizoen.
  In het kort: door te verzwijgen dat het hier om een terugkerend ‘ritueel’ gaat, door halve waarheden te vertellen, stuur je de lezer een bepaalde kant op. Is niet uniek trouwens voor MC, Jan Dijkgraaf etc.

 31. Zomaar een persoon

  @11:56 – Jinek speelt niet Amerikaans, ze is gewoon zo opgevoed (en dat krijg je er niet meer uit als je inmiddels al +20 jaar in Nederland woont). Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen dit plezierig vindt.

 32. insider?

  Angela ‘groeit’zo alleen maar is duidelijk te zien en te merken;te recht?!!

 33. Em

  @Rob
  Nee, ik ben niet overtuigd. Je verhaal is te subjectief.

 34. Britt Scholte Lover

  Bericht 4 over Jinek, word MC gesponsord door RTL ?

 35. Pieter

  Buitenstaanders zoveel afgunst? Er keken wel 1,7 miljoen mensen 🤣🤣🤣

 36. Sjors

  Angela’s recensies en columns moeten in dat geval met een flinke zak zout genomen worden. Hoe kunnen die kritische stukjes van haar over tv programma’s nu nog serieus genomen worden, terwijl zij zelf werkzaam is bij het AD dat onderdeel is van de Persgroep die een strategische alliantie is aangegaan met RTL?

 37. Bardy247

  Wat een kletskoek. Angela de Jong zat altijd al in de eerste uitzending van het nieuwe jaar.

  Ik vind het goed dat ze niet gelijk wijzigingen in het format heeft aangebracht. Deze zullen in de loop der tijd wel doorgevoerd worden.

 38. Roel

  Mooi, dit riekt naar mediakartel, de kranten stukjes van Angela de Jong kunnen dus voortaan als inpakpapier voor (rotte) vis dienen of als wc papier!

 39. q8

  pieter
  er keken 13,3 miljoen mensen niet

 40. Gerard de Groot

  Doordat Angela almaar aanschuift, dan weer hier en dan weer daar, vindt ik haar tvrecenties het lezen niet meer waard. Dan kan je vaak niet meer objectief blijven in je oordeel over een programma, waar je onlangs nog de host persoonlijk heb gesproken.

 41. Peter

  Op de AD sites 6x foto’s & artikelen rondom Jinek !!!

 42. roevka

  Eva vond het zelf ook wat ongemakkelijk. Ze begon over ‘traditie’ dat Carla en Angela bij de eerste uitzending van het jaar bij haar kwamen uitschuiven. Maar hoe vaak is dat dan gebeurd. Zo te horen alleen vorig jaar. Om dan al van traditie te spreken is raar.

 43. K.C.T.

  BNers vooral ENGNEK zal binnenkort aan het infuus moeten,,,, Twamp gaat niet impeached worden, Twamp gaat in november zijn tweede termijn in,,,, ha ha ha

 44. NPO

  Achter Jan Dijkgraaf en Theodor Holman staan 5% van de populisten, die hebben verder niks meer te melden.

 45. NPO

  Eva Jinek is een links prog maar er kijken wel 1.7 miljoen.

 46. anoniem

  Ze is blijkbaar een BN-er, maar ik zie haar nooit ook ook lees ik niet vaak haar stukjes… Heerlijk zo’n bubbel.. :-).

 47. anoniem

  Oeps ’n beetje slordig getypt… :-D

 48. Bernhard

  Inderdaad, door er nu in een vroeg stadium het woord “traditie” eraan vast te plakken wil Eva hiermee graag alvast een vaste waarde van maken in haar programma, tegelijkertijd maskeert zij de ware reden hiermee, namelijk Angela de Jongs partijdigheid aangaande de strategische alliantie tussen de Persgroep en RTL-Nederland.

 49. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ...

  Jinek gezien.
  Angela was top.
  Nu eens kijken wat de NPO brengt.
  We zijn zeer benieuwd!
  En we zijn ook benieuwd naar de cijfers over een paar weken, als RTL-Jinek niet meer nieuw is en de duo-presentatie op de NPO-avond lekker loopt… (of niet)

 50. Mark2

  Ik erger me dood aan dat zelfingenomen smoelwerk van die Angela…. echt een verschrikkelijk mens

 51. Dolf

  Wie neemt nu de mening van zo’n kampioen open deur intrappen nog serieus? Angela kan samen met haar krantje zo bij het grof vuil ! Daar zal geen haan meer naar kraaien !

 52. Angela zakt journalistiek zwaar door het ijs

  Dit gaat de komende maanden niet worden wat men er van verwacht. Ook Angela en het AD kunnen het tij niet keren. Een maal 1.7 moet men koesteren want zonder concurrentie op de NPO , de lead in van de voice en de 1ste keer komt niet meer voor

  Angela moet haar journalistieke randvoorwaarden veel beter bewaken. Te veel vriendjes zijn met personages die een programma dragen is slecht en onbetrouwbaar.

  Angela is in deze fase geen betrouwbaar journalist meer.

  Wordt het geen tijd dat ze weg gaat bij het AD en gewoon haar ultieme verlangen bevredigd en gewoon bij de commerciele in dienst gaat om een programmaatje te presenteren. Dan is het maar duidelijk voor een ieder.

  Het is gewoon een uitgekauwd programma zonder noviteiten. Plus dat Eva geen absolute topper is maakt dat het geldgraaien van Eva op termijn meer invloed heeft op haar dan de inhoud van het programma.

 53. Xylon

  Eva Jinek zal zich uiteindelijk flink vergalopperen, immers hoogmoed komt voor de val !..

 54. Als de hemel naar beneden valt, zijn ook de mussen dood

  Haar hamsterwangen kan ze weer vullen

  Het artikel van het AD was al getikt terwijl de uitzending nog bezig was.
  Hoe geloofwaardig kan je dan nog zijn als onafhankelijk dagblad.

 55. Nils Holgersson

  “Columnist” Jan Dijkgraaf

  Goede grap MC :’-D

 56. WaveX

  Angela is het publiek aan het voorbereiden op de knieval die ze gaat maken voor Eva. Ruiterlijk erkent ze dan dat Eva op een bijzonder nivo opereert. Daar heeft zij net zoals velen anderen geen adequaat antwoord op. Daardoor knallen de kijkcijfers door het dak en worden deze voor het gemak maar afgerond op 100.000 tallen. En dat is niet zo vreemd. Eva is van een bijzonder kaliber, randstad en grachtengordel omgeving waar ze gevormd is schonk haar een uitmuntende journalistieke achtergrond en basis. Typische karakter eigenschappen zoals anderen fijnzinnig op fouten wijzen, afwijkende meningen en gedachtes direkt afstraffen en eigen fouten bagataliseren zijn uitstekende voorwaarden om op dit hoge nivo te kunnen bewegen.

 57. Rob

  @Em

  Tering, wat ben jij dom! Hoezo is MIJN verhaal te subjectief? Het is niet MIJN verhaal, lul! Je snapte niet wat .! bedoelde en dat heb ik je uitgelegd. Als je het subjectief vindt, dan klaag je maar bij .!, niet bij mij.

 58. ADRIAN

  Jinek is ijzersterk en met vrijwel geen concurrentie van de talkshows op NPO1 daar de presentaties door Duo’s wordt gedaan die niet op elkaar ingespeeld zijn..geen synchronisatie

 59. Claire

  Groot compliment voor Angela dat deze mannen haar bekritiseren.

  Angela je gaat hartstikke goed en dan weet je wat er gebeurt, de kift van niet succesvolle -in dit geval een paar oude beetje viezige mannen- slaat dan toe.

  Gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent Angela en deze oude vervallen zielige jaloerse mislukkelingen negeren.

  Het succes heb je verdiend.

 60. ronnie

  waarom moet Angela de Jong op tv???
  misschien omdat ze geil op tv te komen

 61. Claire

  Nee omdat ze haar werk heel goed doet slome duikelaar :-) Ga koken sukkel en geeft je dikke vrouw een veeg.

 62. Wil van Bil

  En ga jij je mond spoelen vieze Clair!

 63. Jan Hambon

  @Rob: Of het is een langer lopende werkwijze om recensenten dichtbij je programma te houden om goodwill te kweken? Kan langs meerdere kanten bekeken worden, je uitleg is dus niet zo overtuigend als je dacht.

 64. Jan Hambon

  Claire, mag ik je kut voelen?

 65. WaveX

  Zojuist keihard ontwaakt uit een nachtmerrie tijdens het middagdutje; Eva haar show is tanende na een week of 2, in plaats van scherpe analyserende en spraakmakende interviews met politici en kopstukken uit de media en bedrijfsleven en dit uitzonderlijk interessant kan overbrengen op de -volgens vele intellectuele toonaangevende beleidsmakers uit de randstad- boeretokkies zoals niet NPO kijkers worden genoemd, slijt ze haar reclamevrij zendtijd aan interviews met bijvoorbeeld Dave Roelvink als hij komt vertellen over zijn wilde uitgaansleven en veroordeling wegens drankrijden, Paul de zwetende Leeuw over zijn tanende populariteit omdat er sinds de jaren “80 niets nieuws is geprobeerd. Freek Vonk komt vertellen dat hij zijn absolute droomvrouw gaat huwen en een villa op Hawaï gaat betrekken. Martijn komt hyper melden dat er tenminste 1 iemand om zijg rappen kan lachen, Nl zijn omaatje..
  Verschrikkelijk that waste of pure talentship!

 66. Marga Huisman

  Wat een reacties hier. Triest.

 67. bart

  sorry, mag de regisseur uit de leader en promo’s?
  Het gaat toch om actualiteit en niet om eigengeilers?

 68. Wavex

  Nee Bart, dat mag niet. Wat wel mag is straks als je naar Eva kijkt, dat die scherpe vileine van haar niets te maken heeft met jouw. Ze kan jouw niet zien en het boeit haar ook niets. Had je maar een BN’r uit Amsterdam moeten zijn!

 69. G.R.Adje

  @NPO
  om 12:44

  Jinek is niet links. Ze is rechtsvullend.
  Ze wist niet eens hoeveel een modaal inkomen is.

 70. NPO4

  Ik trek me helemaal niets aan van Angela, ik waardeer zelf de programma’s waar ik naar kijk, als ik ’t ’n klote programma vind, kijk ik gewoon niet meer! Daar heb ik geen Angela voor nodig!

 71. Als de hemel naar beneden valt, zijn ook de mussen dood

  Beste Angela,

  Jij bent tv-recensent voor het Algemeen Dagblad.

  In het Algemeen Dagblad staat vandaag een stukje over de eerste aflevering van de talkshow Jinek bij de commerciëlen.

  De kop luidt: ‘Messcherpe Jinek op RTL 4 als een vis in het water’.

  Mij lijkt één aflevering wat te vroeg voor een oordeel, maar het Algemeen Dagblad is niet van het geduld.

  Alleen: die ‘recensie’ was zo glijerig en glibberig (met zinnetjes als “grapt Eva” en “Om meteen alle gekheid lachend weer terug op het stokje te duwen”), dat ik dacht dat je ‘m met 39 graden koorts en een licht delirium had geschreven.

  Maar wat bleek?

  Dat stukje was helemaal niet van jou.

  Het kwam van Cindy van Rijswijk.

  En dat was niet jouw vervangster omdat je inderdaad lag te rillen in de echtelijke sponde, maar… omdat je zelf aan tafel zat bij Jinek.

  Er kunnen vier redenen zijn waarom je daar zat.

  Reden 1: geld. Het AD betaalt je zo beroerd dat je de schnabbels goed kunt gebruiken.

  Reden 2: ijdelheid. Je vindt het gewoon geil dat je op straat herkend wordt als die mevrouw van de televisie.

  Reden 3: handel. Je hebt een nieuw boekje, nieuw tv-programma, nieuwe musical, nieuwe film of iets anders nieuws te verkopen.

  Reden 4: zieltjes winnen. Er komen verkiezingen aan en je staat op een lijst.

  Eigenlijk, lieve Angela, maakt het niet uit wat jouw reden was.

  Ik kan je wel in een lang betoog gaan uitleggen waarom een tv-recensent nooit in een van de eerste afleveringen van een nieuw programma moet gaan zitten. Iets met de slager die zijn eigen vlees keurt. En als er ook nog direct of indirect voor wordt betaald: iets met omkoping en belangenverstrengeling.

  Maar laat ik het kort houden.

  Het deugt niet.

  Je bent dan gecorrumpeerd.

  En zo verliest één van de laatste lichtpuntjes van het Algemeen Dagblad haar glans.

  Groet,

  JanD

 72. Nicole

  Als de hemel naar beneden valt, zijn ook de mussen dood
  Sat 04 Jan 2020 om 15:35:

  Jij spoort niet dat je je hier rechtstreeks tot Angela de Jong gaat richten, het enige dat hier niet deugt ben jij. Voor het AD is het goed als haar columnisten ook zichtbaar zijn in andere media!

 73. Net5 - Lindatv

  Bij gebrek aan beter gekeken…maar bijzonder was het niet… oude jongens krentenbrood gehalte was erg hoog… miste nog net Teun van de Keuken niet… maar goed …de cijfers waren goed…En zullen nooit meer zo hoog zijn…

 74. Johan

  Net5 – Lindatv
  Sat 04 Jan 2020 om 16:04

  Niet zo jaloers doen, svp.

 75. Als de hemel naar beneden valt, zijn ook de mussen dood

  Nicole
  Sat 04 Jan 2020 om 16:03

  Jij laat ook overal onder diverse namen een spoor (je spoort niet) achter.

  hahahahahahha

  Doe de groeten aan je andere 300 namen

 76. .

  Zwaktebod nr. 1 van 2020: Jaloezie.

 77.  

  De Talpa-fanboys/fangirls zijn jaloers op een echte commerciële zendergroep.

 78. Henk

  Het is alsof de Keuringsdienst van Waren een lintje doorknipt bij de heropening van een bekend restaurant. Dat wringt.
  Dat de kranten zo positief zijn lijkt een teken van paniek of wanhoop bij de traditionele media.

 79. WEST*

  Ik denk als Leo Riemens nog geleefd had, en zijn tv recencties voor de Te legraaf had gedaan , geen spaan heel was gebleven van RTL 4 en Talpa. Deze man was zeer streng,had een goede kijk op de programmas, wat wel en niet deugde , maar was wel rechtvaardig!

 80. Gijs

  Wat heb ik toch een hekel aan die vrouw.. ongelooflijk wat een vreselijk zeikwijf

 81. man pan

  @Gijs
  Ach, smaken verschillen. Collega van mij vind haar een lekker ding, als je op dominante Rubens vrouwen valt heb je met haar de jackpot.

 82. WEST*

  @ Gijs het is gewoon een leuke verschijning ziet er altijd zeer modieus uit ,en ze doet gewoon haar werk!

 83. joost

  Angela de Jong is niet objectief als tv recensent.
  Zij heeft haar eigen agenda.

  De beste recensie die ik gelezen heb en daar ook erg over moest lachen over die de Jong was van Jan Dijkgraaf op zijn internet site: TPO- The post on line. Lees maar eens.

  Die column sloeg pas echt “de spijker op de kop”!!

 84. snoezigkleinhertje

  Die domme hamster (de Jong) zat ook bij die lesbische oberstormfuhrer (M vd Linden) dan kan je maar beter je bek houden.

 85. Daktari

  @joost

  DUs die column sloeg juist niet de spijker op de kop? Wat wil je nou zeggen?

 86. Marcel

  Angela is top en wordt alleen maar beter.

 87. PJV

  Blijft linkse troep!

 88. cora

  eva jinek is een zwaar overschatte vrouw met ADHD, op het hysterische af en dan Angela de Jong er bij, 5 minuten kijken is genoeg.

 89. Bennie

  Vergeten in dit alles wordt het gegeven dat de banden tussen DPG en RTL steeds meer inniger worden. Op termijn zijn Jinek en De Jong collega’s. RTL heeft iets wat DPG niet heeft: een zenderapparaat, een videoplatform en infrastructuur. DPG heeft iets wat RTL niet heeft: een redactie, dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse content.

 90. Marry Hens

  Zelfs de redactie van de New York Times was positief over de show van Eva en de opvallende bijdrage van Angela! Wie zijn wij dan om te oordelen. Ik kijk uit naar meer.

 91. Joan

  @Marry Hens

  NYT is niet serieus te nemen.

 92. A. Tempelman

  In twee dagen 10 berichten over Jinek. Mediacourant, dat is een obsessie!!!

 93. Reinder van Reetengas

  Dit alles is krachtvoer voor de makers van Promenade.
  Zo ontzettend veel open deuren, kritiekloos gezever en gedoe…

 94. WaveX

  Tot diep in de jungle werd door fans reikhalzend afgewacht op de pilot van misschien wel een van de meest succesvolle talkshow ooit in de geschiedenis van de TV.
  Na de actie “ Het Dorp” in de jaren 60 met Mies Bouwman was de pilot van overstijgend niveau en klasse. Door deze pilot weten de liefhebbers en kenners dat de 587e aflevering nog steeds de kijkcijferklapper is door het sprankelende, energieke, afkappende, scherpe inzichten tonende, scheermes scherpe conclusies hebbende en onbereikbare Eva waarvan de fans geen genoeg kunnen krijgen.

 95. 123

  Wat zo ongemakkelijk is, is dat de NPO nog geeneens begonnen is. Dus had ze beter minimaal 1 of 2 weken kunnen wachten met het ergens opdraven, zodat de objectiviteit bovenaan staat; wat is het verschil tussen de talkshows, wat kan beter, wat is juist goed? Daar kan ze nu niet meer onafhankelijk over schrijven. Dit was idd geen slimme zet van haar.

  Overigens: vooral RTL-programma’s werden gepromoot. Dat was juist datgene waar menig kijker genoeg van had bij de commerciëlen.

  En dat decor: alsof er een stel varkens in een wachtruimte zitten, zonder ruimte, wachtend op de slacht.

  Ik heb het een eerlijke kans gegeven, maar voor mij hoeft Jinek niet meer.

 96. joost

  @ harrymens: de meeste amerikanen, laat staan de krant NYT ,weten waar Nederland ligt maar waar ook geen hond weet dat de schoonzoon van de ouwe politica Pelosi, Michiel deVos door Jinek nog vele malen en telkens wordt uitgenodigd om zijn jankverhaal te etaleren waarom Hillary niet gekozen is en Trump waardeloos is. Jinek we weten nou wel dat je Trump niet accepteert.

  Maar die schoonzoon de Vos vertelt niet dat de economie nog nooit zo hoog geweest is en dat veel amerikanen thans werk hebben en brood op de plank.
  Softie Obama liet het lopen en is nu multimiljonair met zn lezingen en boekjes.

  De linkse kliek van de NPO , met Jinek en haar vriendin “praatpaal”Angela de Jong voorop, zijn gewoon verhuist naar RTL voor veel poen.
  Let op Jinek wordt niks daar, is de 2e Twan Huys.
  En jeweet een beetje tegenvallende kijkcijfers dan begroot en de deur wordt voor je open gedaan: dan…..wegwezen.

 97. Dicu

  Joost, lul niet zo uit je nek. De economie is nog nooit zo hoog geweest? Die zin betekent helemaal niks!

 98. Trump wordt gewoon herkozen

  en terecht.

 99. Circusclown Bassie

  Adriaantje schrok wel eventjes van die acrobaten.

 100. anoniemm

  eigenaar van AD belgie

  what you see

  what you get

  inderdaad voor geld is alles te koop

  hoe wil je dan herinnerd worden

  geld wolf

  moeten je familie door het leven

  als ratten

  maak een eerlijke krant

  gooi al die hollanders uit dienst, die je zo ge naamd advies geven

  en neem alleen belgen in dienst

  dan gaat je oplage stijgen

  bij alle vergadering wordt gezegd

  die belg heeft geinvesteerd en wil zijn geld terug verdienen

  als je niet mee werkt moet je een andere baan zoeken

  hollandse manager wie zijn brood men eet

  schaam je diep!!!!wie de schoen past !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.